27.4.22

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Ρωσία κόβει το φυσικό αέριο και στην Ελλάδα – Το έκοψε ήδη σε Βουλγαρία και Πολωνία – Μόνο η Τουρκία γλιτώνει

 

Η Ελλάδα, χάρη στην...πολυδιάστατη (ανυπόστατη)
εξωτερική της πολιτική, θα βρει λύση! Καυσόξυλα!
Juan

Το ενεργειακό χάος που προκάλεσαν οι κυρώσεις των ΗΠΑ, Καναδά και ΕΕ στην Ρωσία και οι αντικυρώσεις της Μόσχας, θα είναι δυστυχώς πλέον πραγματικότητα και για την Ελλάδα τις επόμενες ώρες.

Πηγές της Μόσχας στο defencenet.ru αναφέρουν ότι «Είναι θέμα ωρών να ανακοινωθεί η διακοπή της ροής φυσικού αερίου στην Ελλάδα. Ήδη διακόπηκε η ροή φυσικού αερίου στην Βουλγαρία από τον Turkish Stream. Μόνο η Τουρκία εξαιρείται από την διακοπή της ροής φυσικού αερίου, γιατί δεν συμμετέχει στις κυρώσεις».

Έτσι μετά την Πολωνία, η Βουλγαρία έγινε ήδη η πρώτη χώρα που διακόπτεται η ροή φυσικού αερίου και η Ελλάδα, ακολουθεί αμέσως μετά.

H κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνήθηκε να καταθέσει στον λογαριασμό που της υποδείχθηκε από την Μόσχα την οφειλή της σε φυσικό άεριο γιατί αυτομάτως θα μετατρέπονταν σε ρούβλια και προτιμά να μείνει η Ελλάδα χωρίς φυσικό αέριο για να μην «κακοκαρδίσει» τις ΗΠΑ

Τι σημαίνουν όλα αυτά: Η Ελλάδα, έχει απόθεμα για 20 ημέρες ακόμα, σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές (αν λένε την αλήθεια).

Έπειτα το φυσικό αέριο τελειώνει και βέβαια, οι ροές από Αζερμπαϊτζάν και η διά θαλάσσης μεταφορά από τις ΗΠΑ φυσικού αερίου από σχιστολιθικά πετρώματα δεν φτάνουν «ούτε κατά διάνοια»: Καλύπτουν μόνο 20% των ελληνικών ενεργειακών αναγκών σε φυσικό αέριο.

Δεν είναι θέμα κόστους πλέον. Είναι θέμα ανυπαρξίας του «γαλάζιου χρυσού»

Η πολωνική κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου αναφέρει ότι θα λάβει μέτρα για την αποκατάσταση της ροής φυσικού αερίου, υπογραμμίζοντας ότι η διακοπή της συνιστά αθέτηση των όρων της σύμβασης.

Ακολουθούν, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία κλπ.

Μόνο η Τουρκία που δεν συμμετέχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσία, θα διαφύγει του ενεργειακού «Αρμαγεδδώνα». Κυριολεκτικά «Ο Θεός να βάλει το χέρι του»…


https://www.pronews.gr/

___________________

Αναρτήθηκε από τον Μιχάλη Τσολάκη