1.3.22

Τουρκικά άρθρα-φωτιά: Το ΝΑΤΟ νοιάζεται για την Ουκρανία αλλά σιωπά για την κατοχή στην Κύπρο !



Παρεμβάσεις-φωτιά σχετικά με τον ρόλο του ΝΑΤΟ και το έντονο ενδιαφέρον του για την Ουκρανία, τη στιγμή που αγνοεί επιδεικτικά την κατοχή στην Κύπρο, κάνουν με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τούρκος πολιτικός επιστήμονας και καθηγητής καθώς και τουρκάλα δημοσιογράφος.

ΤοΒΗΜΑ Team

 Η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο το 1974 και με τη χρήση βίας διέσπασε την κυρίαρχη και ανεξάρτητη χώρα και έκτοτε έχει καταλάβει το βόρειο μισό της με συνεχή στρατιωτική παρουσία, τονίζει ο τούρκος καθηγητής Mεχμέτ Εφέ Τσαμάν σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Είναι μέλος του ΝΑΤΟ»

«Η Τουρκία είναι ένα μέλος του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ πρέπει να το αντιμετωπίσει αυτό και να εξαναγκάσει την Αγκυρα να τερματίσει την παράνομη κατοχή της» προσθέτει ο κ. Τσαμάν.

Και τονίζει ότι «Το NATO πρέπει επίσης να ασκήσει πίεση προς την Τουρκία για να σταματήσει τις πολιτικές αφομοίωσης προς τους Kούρδους, οι οποίες βασίζονται στην ακραία ρατσιστική τουρκική ταυτότητα. Η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και να επιστρέψει στο κράτος δικαίου και στη συνταγματική φιλελεύθερη δημοκρατία».

Ο κ. Τσαμάν τονίζει: «Εφαρμόστε λοιπόν τα ίδια κριτήρια στην Τουρκία με αυτά που εφαρμόζετε για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Ρωσία είναι ένα κράτος επιθετικό που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Η Τουρκία κάνει το ίδιο από το 1974. Η Τουρκία είναι επίσης ένα κράτος επιτιθέμενο που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο».

Κύπρος = Ουκρανία

Και προσθέτει, μεταξύ άλλων: «Βασικά, Κύπρος = Ουκρανία όσον αφορά στο τι τους έχει συμβεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Και τα δύο κράτη δέχτηκαν εισβολή από άλλο κράτος. Και οι δύο εισβολές αποτελούν ξεκάθαρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου. Και οι δύο οι εισβολείς χρησιμοποίησαν τους εθνικά αδερφούς τους ως αφορμή και δικαιολογία για τη δική τους επιθετικότητα».

Ο κ. Τσαμάν είναι πολιτικός επιστήμονας και καθηγητής του πανεπιστημίου της Νέας Γης (Newfoundland) στον Καναδά, όπου ζει αυτοεξόριστος τα τελευταία χρόνια, διωκόμενος από την κυβέρνηση Ερντογάν για υποτιθέμενες σχέσεις με το δίκτυο Γκιουλέν. Παλαιότερα, δίδασκε και στις ακαδημίες πολέμου του τουρκικού υπουργείου Αμυνας και έχει άμεση γνώση των εσωτερικών ισορροπιών στην Τουρκία.

Σιωπή ή σκόπιμη συμμόρφωση

Η τουρκάλα δημοσιογράφος Ουζάι Μπουλούτ, τονίζει από την πλευρά της ότι «Τα τελευταία 47 χρόνια, οι δυτικοί πολιτικοί ηγέτες επέτρεψαν – με τη σιωπή ή τη σκόπιμη συμμόρφωσή τους – την παράνομη κατοχή, τον αποικισμό και την εθνοκάθαρση από την Τουρκία του 36% της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αρχίστε να ρωτάτε γιατί».

Τονίζει, επίσης: «Καταστροφή ζωών και πολιτιστικής κληρονομιάς, βίαιοι μαζικοί εκτοπισμοί, βίαιη δημογραφική αλλαγή, συστηματικές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου διαπράττονται από την Τουρκία στην Κυπριακή Δημοκρατία».

Και αναφερόμενη στις σημερινές εξελίξεις στην Ουκρανία, σημειώνει: «Ολα αυτά και πολλά άλλα αγνοούνται ή επιτρέπονται για 47 χρόνια από τη Δύση. Αν η Δύση δεν είχε αγνοήσει τα αμέτρητα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, ίσως η εισβολή στην Ουκρανία να είχε παρεμποδιστεί και οι άνθρωποι εκεί να μην υπέφεραν αυτήν τη στιγμή».

Η Ουζάι Μπουλούτ είναι τουρκάλα δημοσιογράφος και διακεκριμένη ανώτερη συνεργάτης του Ινστιτούτου Gatestone.

https://www.tovima.gr/

______________________

Αναρτήθηκε από τον Αντώνη Αντωνά