1.3.22

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πληροφορίες για νεκρούς και τραυματίες από τον βομβαρδισμό του Κιέβου [pics, vid]


Για έκτη συνεχόμενη μέρα συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και όπως είχαν προειδοποιήσει οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, ξεκίνησε ο βομβαρδισμός του Κιέβου, ενώ πριν λίγα λεπτά χτύπησαν τον πύργο των τηλεπικοινωνιών και της τηλεόρασης, όπως δείχνουν νέα βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με διεθνή Μέσα ενημέρωσης, ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έπληξαν από αέρος την περιοχή γύρω από τον τηλεοπτικό πύργο στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας. «Ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε έναν τηλεοπτικό πύργο στο Κίεβο, διακόπτοντας πιθανώς το σήμα του», δήλωσε για τον βομβαρδισμό ένας σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, ο Άντον Χερασένκο, σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με ουκρανικά Μέσα ενημέρωσης, από την επίθεση αυτή σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι, ενώ άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν. Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι λέει ότι η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να βομβαρδίζει ουκρανικές πόλεις πριν ξεκινήσουν συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός, σύμφωνα με το Reuters.

Δείτε απίστευτες εικόνες από τον βομβαρδισμό:

πόλεμος στην Ουκρανία

 

Φωτογραφίες Reuters

https://www.onalert.gr/

Efenpress/Μιχάλης Τσολάκης