1.3.22

Νέο ρωσικό κονβόι με 2.000 άρματα, α/α, α/κ πυροβολικό κλπ. μπαίνουν από Λευκορωσία προς Κίεβο


 

Δύο Ταξιαρχίες αρμάτων μάχης, συνολικά 300 άρματα μάχης με οχήματα υποστήριξης (βυτιοφόρα κλπ), ΤΟΜΑ, μηχανικό, αυτοκινούμενα πυροβόλα, κινητά αντιαεροπορικά συστήματα Tor-M1/2 και Buk M1/2, φορτηγά κλπ., συγκεντρώθηκαν αιφνιδιαστικά στα σύνορα Λευκορωσίας και Ουκρανίας, χωρίς να διευκρινίζεται αν είναι λευκορωσικά ή ρωσικά και ήδη ξεκίνησαν να εισέρχονται σε αυτό που μέχρι σήμερα θεωρείται ουκρανική επικράτεια. ανατολικά του Δνείπερου.

Βασικά κινείται παράλληλα με την κίνηση που έκανε χθες το μεγάλο κονβόι των 64 χλμ. που αναπτύχθηκε από τα βόρεια μέχρι τα νότια στα δυτικά του Δνείπερου που περνάει μέσα από την πρωτεύουσα του Κιέβου.

Το συγκεκριμένο κονβόι, παρά τις ανοησίες που (ανα)μεταδίδουν τα περισσότερα ελληνικά κανάλια (άσχετοι μεταξύ ασχέτων «ειδικοί» και ανειδίκευτοι), ότι δεν έχει βενζίνη ή δεν έχουν τρόφιμα ή ότι δεν ξέρουν οι Ρώσοι στρατιώτες που πάνε (!), έχει φτάσει στα νότια του Κιέβου, έχει κλείσει τις δυτικές εξόδους του Κιέβου και έχει σχηματίσει μια «τανάλια» με τις αερομεταφερόμενες δυνάμεις που επιχειρούν στα βόρεια και στα ανατολικά της πόλης.

Πρόκειται για 2.000 οχήματα συνολικά, τα περισσότερα υποστήριξης και περίπου 10.000 προσωπικό, τα οποία προφανώς είναι ρωσικά και πηγαίνουν προς την ανατολική πλευρά του Δνείπερου.

Ρώσοι στρατιωτικοί ιθύνοντες δεν δίνουν ημερομηνία αλλά αφήνουν να εννοηθεί ότι η εκκαθάριση του Κιέβου από τις καθεστωτικές δυνάμεις «είναι θέμα μερικών 24ώρων».

Την ίδια στιγμή ξεκίνησε στο νότο, αφού ενώθηκαν οι ρωσόφωνοι με την ρωσικό Στρατό από την Χερσώνα και έκλεισαν την Αφοφική Θάλασσα και ξεκίνησε η διείσδυση των ρωσικών δυνάμεων στην Μαριούπολη, με τους πολλούς Έλληνες ομογενείς: Τρία Μηχανοκίνητα Τάγματα εισέρχονται από τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις με τη νεοναζιστική Ταξιαρχία του Αφόφ να είναι η μοναδική σε ολόκληρη την Ουκρανία που πολεμά ακόμα λυσσαλέα και δεν διστάζει να εκτελεί αμάχους που επιχειρούν να εγκαταλείψουν την Μαριούπολη.

Κατ'αυτό τον τρόπο ένας «ειρηνευτικός διάδρομος» που έχουν συμφωνήσει οι Ρώσοι με τον τοπικό διοικητή της Μαριούπολης που δέχεται εντολές ακόμα από το Κίεβο, τίθεται εν αμφιβόλω, αφού κανείς δεν μπορεί να υποσχεθεί ότι οι νεοναζί δεν θα επιχειρήσουν μαζικές εκτελέσεις.

Επίσης οι άνδρες της Ταξιαρχίας του Αζόφ, έχουν παγιδεύσει πολλά κτίρια της πόλης.


https://www.defencenet.gr/

_____________________
Efenpress/Μιχάλης Τσολάκης