3.2.22

Ευθεία απειλή Ρωσίας σε Ελλάδα: "Κάποιοι θέλουν να σας μπλέξουν σε περιπέτειες" - Αντίποινα μέσω Τουρκίας ετοιμάζει η Μόσχα;

 

Με “περιπέτειες” απειλεί την Ελλάδα  η οποία εξαπολύει σφοδρή επίθεση και στον Αμερικανό πρέσβη Τ. Πάιατ.

Πρόκειται για το δεύτερον συμβάν που έχει “άρωμα” Ελλάδας μετά την επιστολή του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών, Σ.Λαβρόφ, προς τον ΥΠΕΞ Ν. Δένδια. Αυτό δείχνει τρία πράγματα δυστυχώς:

  1. Πρώτον η Ρωσία έχει αποφασίσει να ξεκινήσει σύντομα επιχειρήσεις κατά της Ουκρανίας.
  2. Πιέζει με κάθε μέσο την Ελλάδα να εγγυηθεί ότι θα απαγορεύσει την διέλευση πολεμικού υλικού αλλά και στρατιωτικών δυνάμεων από την Αλεξανδρούπολη με τελικό προορισμό την Μαύρη Θάλασσα εξαπολύοντας πλέον ευθείες απειλές προς την χώρα μας.
  3. Ποιες είναι οι “περιπέτειες” στις οποίες θα “μπει η Ελλάδα”; Είναι προφανές πως η Ρωσία απειλεί να πλήξει τα ελληνικά συμφέροντα. Και πώς μπορεί να το κάνει χωρίς να φανεί; Bάζοντας μπροστά την Τουρκία και δημιουργώντας κρίση σε Αιγαίο-Μεσόγειο ή Κύπρο κάτι που θα πλήξει και τη ΝΑ πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Έπρεπε ήδη να είχε κληθεί ο Ρώσος πρέσβης στο υπουργείο Εξωτερικών για εξηγήσεις σχετικά με τις “περιπέτειες” που μιλά η Μόσχα.

Το γιατί η Μόσχα εμφανίζεται εξαγριωμένη και έντονα επιθετική προς Ευρωπαϊκές χώρες το αποκαλύψαμε σήμερα το πρωί.

Ρωσία: “Θέλουν να μπλέξουν την Ελλάδα σε περιπέτειες”

Έντονη υπήρξε η αντίδραση της Ρωσικής Πρεσβείας για τις θέσεις που εξέφρασε ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα και πρώην πρέσβης στην Ουκρανία Τζέφρι Πάιατ, μέσω άρθρου του στην εφημερίδα “Τα Νέα” για την κρίσιμη κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία.

Μέσω ταυτόχρονης ανάρτησης της στο Twitter και στο Facebook, η Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα επισημαίνει πως «κάποιοι θέλουν να εμπλέξουν την Ελλάδα σε περιπέτειες, για να εξυπηρετήσουν τα σχέδιά τους για τον περιορισμό της Ρωσίας μέσω της δημιουργίας κρίσεων στα ρωσικά σύνορα».

Δηλώνουν ότι δήθεν «η Ουκρανία τήρησε τις δεσμεύσεις της υπό της Συμφωνίες του Μινσκ».

Έχουν χάσει τελείως την επαφή τους με την πραγματικότητα. Στις 31 Ιανουαρίου, ο Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφάλειας της Ουκρανίας Α. Ντανίλοφ δήλωσε:

«Η εφαρμογή των Συμφωνιών του Μινσκ θα σήμαινε την καταστροφή της χώρας».

Ενώ και ο πρόεδρος Β. Ζελένσκι είχε πει ότι «οι Συμφωνίες του Μινσκ χρειάζονται όχι για την επίλυση της σύγκρουσης αλλά μόνο για τη διατήρηση των αντιρωσικών κυρώσεων», επισημαίνεται στην ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας.

 

https://warnews247.gr/