8.10.21

Έτσουξε η ελληνογαλλική συμφωνία! Τούρκοι εμπλέκουν το Παρίσι: Προετοιμασία σφαγής, Γαλλία και DAESH προμηθεύουν χημικά το PKK



 Οι Τούρκοι επιχειρούν να διασυνδέσουν Γαλλία-χημικά-Daesh-PKK.... Τυχαίο στην παρούσα χρονική περίοδο;

Έχουμε κάνει μνεία πολλές φορές ότι η Τουρκία ως χώρα είναι από τις πρωτοπόρες στο θέμα της προπαγάνδας, κάτι το οποίο έχει αποδειχθεί στο ρού της Ιστορίας.

Τώρα με άρθρο σε τουρκικό ΜΜΕ προσπαθούν να εμπλέξουν Γαλλία, Daesh και ΡΚΚ το οποίο εφοδιάστηκε με χημικές και ραδιενεργές ουσίες.

Το τουρκικό άρθρο έχει ως ακολούθως:

"Στην τρομοκρατική οργάνωση ΡΚΚ δόθηκαν χημικές ουσίες και αέρια σαρίν, υδραζίνης και καλιφορίου στη Συρία. Η οργάνωση πραγματοποίησε επιθέσεις χημικού αερίου εναντίον του άμαχου πληθυσμού πολλές φορές, ειδικά στο Αφρίν.

Η τρομοκρατική οργάνωση ΡΚΚ, η οποία καταλαμβάνει περιοχές όπως η Χασέκε, η Ράκα, το Ντέιρ εζ-Ζορ, η Μανμπίτζ και η Αϊν αλ Αράμπ στα νότια της Τουρκίας, κατέχει επίσης 400 χιλιόμετρα κατά μήκος των συνόρων Συρίας-Τουρκίας.

Το ΡΚΚ, το οποίο εμφανίζεται μεταξύ των πιο επικίνδυνων τρομοκρατικών οργανώσεων στον κόσμο, αποτελεί μεγάλη απειλή για ολόκληρη την περιοχή με τα χημικές ουσίες υδραζίνης και καλιφόρνιου καθώς και αέρια μουστάρδας και σαρίν που κατέχει.

Ο Στρατηγός Ζαχίρ Σακίτ, απόστρατος από το Συριακό Τμήμα Χημικών Όπλων, δήλωσε ότι η οργάνωση διαθέτει σοβαρά αποθέματα χημικών, κυρίως από το καθεστώς Άσαντ και τις χώρες του μπλοκ της πρώην ΕΣΣΔ.

«Η συμφωνία που υπεγράφη το 2015 μεταξύ του καθεστώτος Άσαντ και του ΡΚΚ, κυρίως για αέρια σαρίν και μουστάρδας, συνεχίζεται», είπε ο Ζακίτ.

Ένα άλλο εργαλείο χημικής απειλής στα χέρια της οργάνωσης είναι το californium, ένα από τα πιο ακριβά και επιβλαβή ραδιενεργά υλικά στον κόσμο.

Η τουρκική εφημερίδα βρήκε εντυπωσιακές πληροφορίες σχετικά με το πώς το Καλιφόρνιο, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως σε πυρηνικά όπλα και ατομική ενέργεια, έπεσε στα χέρια του ΡΚΚ.

Δόθηκε στους τρομοκράτες του DAESH

Το Καλιφόρνιο, αξίας 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων ανά γραμμάριο, προμηθεύτηκε στο PKK από τους μαχητές της DAESH.

Ο αγωνιστής, με το κωδικό όνομα Resho, ένας από τους λεγόμενους πρώην περιφερειακούς διοικητές της οργάνωσης Raqqa, είπε ότι πήραν 4 κιλά καλιφορνίου από μια ομάδα Ρώσων πολιτών, τρομοκράτες του Daesh, τους οποίους συνέλαβαν στη Ράκα το 2017.

Ο αγωνιστής του ΡΚΚ είπε ότι η χημική ουσία που ελήφθη ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωσή τους επιχειρήθηκε να κυκλοφορήσει στο εμπόριο από τις περιφερειακές αρχές για λίγο χρονικό διάστημα.

«Προσπαθήσαμε να πουλήσουμε τη χημική ουσία μέσω της Ρωσίας, της Συρίας, της Τουρκίας και του Ιράκ. Η ασφάλεια και οι πληροφορίες στην Τουρκία απέτρεψαν αυτή την προσπάθεια πολλές φορές. Το χημικό προϊόν που επιχειρήθηκε να μεταφερθεί στην Ευρώπη και τον Καναδά μέσω της Βουλγαρίας και του Κοσσυφοπεδίου πιάστηκε. Οι Αμερικανοί αξιωματικοί στην περιοχή και οι υπεύθυνοι της ρωσικής μισθοφόρου οργάνωσης Wagner στη Συρία έπαιξαν επίσης ενεργό ρόλο σε αυτές τις διαδικασίες.

Υπάρχουν εκατοντάδες δολοφονίες λόγω υδραζίνης

Μια άλλη χημική ένωση που κατέχει το ΡΚΚ στη συριακή πλευρά των συνόρων είναι η υδραζίνη. Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Zaman al-Wasil ανέφερε ότι εκατοντάδες κιλά υδραζίνης αφέθηκαν στο PKK από τη γαλλική εταιρεία Lafarge.

Ο Μαμντούχ Χαλίντ, ένας από τους διευθυντές τμημάτων της εταιρείας στη Συρία, δήλωσε ότι οι δυνάμεις του Άσαντ απέσυραν την εγκατάσταση στις αρχές του 2013, παραδίδοντάς την στο ΡΚΚ.

Οι δεξαμενές αερίου υδραζίνης που παραδόθηκαν για να χρησιμοποιηθούν στις διαδικασίες παραγωγής στο Lafarge αδειάστηκαν από μαχητές του ΡΚΚ σε αυτή τη διαδικασία και μεταφέρθηκαν στο Kamışlı.

Περιφερειακές πηγές αναφέρουν ότι η ποσότητα αυτή ξεπερνά τους 5 τόνους. Η υδραζίνη, η οποία γίνεται εξαιρετικά τοξική όταν χρησιμοποιείται σε διάλυμα, είναι ένα άχρωμο και εύφλεκτο υγρό που μοιάζει με αμμωνία.

Η χρήση χημικών από το καθεστώς Άσαντ στη Συρία, μαζί με τις τρομοκρατικές οργανώσεις PKK και DAESH, αντικατοπτρίστηκε επίσης στις ερευνητικές εκθέσεις που υποστηρίζονται από τον ΟΗΕ.

Διαπιστώθηκε ότι η τρομοκρατική οργάνωση, ειδικά στο μέτωπο του Αφρίν, χρησιμοποίησε πολλές φορές χημικό αέριο", καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα.

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Τα υπάρχοντα "κενά" στις τουρκικές αποκαλύψεις είναι σημαντικά και έχουν να κάνουν με τα παρακάτω :

O αγωνιστής  του ΡΚΚ με την κωδική ονομασία Resho, είναι υπαρκτό πρόσωπο και αν ναι ποιά είναι η πραγματική του ταυτότητα;

Τα όσα φέρεται ότι αυτός αποκάλυψε για την όλη υπόθεση των χημικών ουσιών, έγιναν υπό ποιό καθεστώς; Συνελήφθη από τις τουρκικές στρατιωτικές αρχές και ομολόγησε τα παραπάνω κατόπιν "κατάλληλης" ανάκρισης;

Το Αφρίν είναι ως γνωστόν επαρχία της Συρίας που κατοικείται από Κούρδους και η οποία κατελήφθη από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Τι συμφέρον θα είχε το PKK να χρησιμοποιήσει υδραζίνη σε περιοχή που κατοικείται από ομοεθνείς του Κούρδους;

Παράλληλα στο Αφρίν έχουν καταγγελθεί ωμότητες Τούρκων τζιχατζιστών μισθοφόρων με λεηλασίες, βιασμούς και ιδιοποίηση περιουσιακών στοιχείων από τους παραπάνω. Μήπως τελικά αυτοί και κάποιοι άλλοι φίλοι τους... έκαναν χρήση χημικών στο Αφρίν;

Η Γαλλία είναι χώρα που πρωτοστατεί στον αγώνα κατά της χρήσης των χημικών όπλων. Θα άφηνε ποτέ εκατοντάδες κιλά υδραζίνης στα χέρια του ΡΚΚ; Δεν το νομίζουμε.

https://www.pentapostagma.gr/