8.10.21

Αφγανιστάν: Φονική έκρηξη σε τζαμί – Πληροφορίες για πάνω από 100 νεκρούς(vid)

 

Έκρηξη με δεκάδες νεκρούς σημειώθηκε σε τζαμί Σιιτών στην επαρχία Κουντούζ του Αφγανιστάν, ενώ υπάρχουν και αρκετοί τραυματίες.

 Σύμφωνα με το Aamaj News Agency που επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες, έως 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έκρηξη.

Σύμφωνα με αναφορές, η επίθεση σημειώθηκε στις 13:30 τοπική ώρα στο τζαμί Σαγιέντ Αμπάντ κι ενώ πολλοί άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για την προσευχή της Παρασκευής. Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι βομβιστής αυτοκτονίας ενεργοποίησε εκρηκτικά την ώρα που βρισκόταν εντός του τεμένους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων του Αφγανιστάν TOLO, οι τοπικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει την έκρηξη ωστόσο δεν είναι σε θέση να δώσουν περαιτέρω λεπτομέρειες για την αιτία ή τις απώλειες.

Ο Ιρανός διεθνής ανταποκριτής Τατζούντεν Σορούς έγραψε στο Twitter ότι 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 200 έχουν τραυματιστεί.

Προ ημερών, έκρηξη είχε σημειωθεί στην Καμπούλ, κοντά τζαμί Έιντ Γκα, σκοτώνοντας 12 άτομα, ενώ 32 τραυματίστηκαν. Τρία άτομα έχουν συλληφθεί για την συγκεκριμένη επίθεση.

 

 https://www.sigmalive.com/