7.10.21

Εξοπλισμοί: “Ό,τι πάρει η νύφη στην καβάλα”! Διαξιφισμοί με τον Κ.Φράγκο

 




Γράφει ο

Κωνσταντίνος Φράγκος

Διαξιφισμοί 


Φρεγάτες

  • Επιτέλους, αναπνεύσαμε. Ο κ. Μητσοτάκης εκδήλωσε μία αποφασιστική ενέργεια επωφελούμενος των συγκυριών και συμπτώσεων.
  • Οι ΗΠΑ, μετά το πλήγμα που κατάφεραν στην Γαλλία με τα υποβρύχια, δεν αντέδρασαν. Θα μπορούσα να πω ότι ενθάρρυναν την ελληνική κίνηση διά της σιωπής τους. Μόνο ο κ. Παϊτ στεναχωρήθηκε. Κυνηγάει πολλούς στόχους, ας χάσει και κάποιον.
  • Φυσικά, στην ενταύθα παροικία των ενδιαφερομένων άλλοι πανηγυρίζουν και άλλοι θλίβονται. Παλιό επαναλαμβανόμενο σκηνικό.
  • Προσωπικά νομίζω, για να μην είμαστε μεμψίμοιροι και δυσκοίλιοι, συνεχώς, ότι έγινε μια σωστή ενέργεια. Δεν κάνω καμμία κρίση για επιχειρησιακά θέματα ούτε για την ποιότητα της αμυντικής συμφωνίας.Είναι δουλειά άλλων. Και ελέγχθηκαν τόσα πολλά. Ηρέμησα που…ηρέμησε και ο καθηγητής κ. Μάζης.
  • Έχω όμως αρκετά θεματάκια ν’αναφέρω για τη τεχνική και οικονομική πλευρά της υπόθεσης. Πριν το κάνω θα σας προσφέρω ένα αλλότριο κείμενο, πολύ ενδιαφέρον.

Ένα, συναφές, ενδιαφέρον άρθρο

Στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (29/08), γραφίδα κ. Α. Παπαχελά, τίτλος Και τώρα ηγέτες-μανάτζερ στις Ένοπλες Δυνάμεις (Υποθέτω ότι θα συμπεριλαμβάνει, κυρίως, την πολιτική Ηγεσία). Γράφει: Θετική η απόφαση για τις φρεγάτες. Η ανάγκη άμεσης αναπλήρωσης των κενών άμυνας, επιβάλλει την άγνοια του πολιτικού κόστους… Διότι η άμυνα της Χώρας βρέθηκε σε μία ιδιότυπη ομηρία συνδικαλιστικών και ανικάνων Διοικήσεων στην Αμυντική Βιομηχανία και γκρίζων συμφερόντων. Τα πληρώσαμε ακριβά αυτά με χρήματα και καθυστερήσεις… Περάσαμε πολλά χρόνια που οι πολιτικοί φοβούνταν να λάβουν αποφάσεις ή να βάλουν την υπογραφή τους στα πιο εύλογα αιτήματα της στρατιωτικής ηγεσίας (ΣΣ με αποκορύφωση την εποχή των δύο Ευάγγελων). Πήγαμε από τη σπατάλη και τη ρεμούλα στην απόλυτη ακινησία, στον “τρόμο της υπογραφής”. Έτσι καταλήξαμε στη μεγάλη ασυμμετρία με την Τουρκία, με αδικαιολόγητα κενά, με καθηλωμένα C-130, τανκ χωρίς βλήματα, πυραυλακάτους και υποβρύχια που δεν τελείωναν ποτέ…Χρειάζονται ηγέτες-μάνατζερ για να λύσουν τα σύνθετα προβλήματα.

ΣΣ Πολύ σωστά τα λέει ο κ. Παπαχελάς. Αλλά ουδείς, από το συνδικάτο, βρέθηκε να ελέγξει τους ανεπαρκείς, ανεύθυνους και πονηρούληδες “συναδέλφους” που σήμερα τολμούν και βγάλουν γλώσσα. Είναι ο πολιτικός πολτός, η παραδοσιακή σαβούρα για την οποία αναφέρθηκα στο προηγούμενο κείμενο μου, που πρέπει, πάραυτα, να απομακρυνθεί. Κυριάρχησε η OMERTA και η απουσία στοιχειώδους ΝΕΜΕΣΕΩΣ που ενθάρρυνε τα κακοποιά στοιχεία.

Μερικά ερωτήματα για τις φρεγάτες

Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται

Ότι πάρει η νύφη στην “καβάλα” (για προίκα)

  • Δεν ανακοινώθηκε το κόστος. Θα ξεπεράσει, μάλλον, τα 3 δις ευρώ, το οποίο προστίθεται στα 3,5δις ευρώ για τα μαχητικά RAFALE. Πολύ χρήμα Κυριάκο…
  • Ουδέν ελέχθη για βιομηχανικές επιστροφές ή στοιχειώδη ελληνική συμμετοχή για την κατασκευή που θα γίνει, ολοκληρωτικά, στη Γαλλία.
  • Απορία: η ΓΔΑΕΕ, της οποίας ηγείται ένα καλός Ναύαρχος, συμμετείχε στις διαδικασίες, στις λεπτομέρειες; Είναι κανόνας, απαράβατος, ότι προ της υπογραφής σύμβασης παντός υλικού προηγείται διαπραγμάτευση, ενίοτε σκληρή, εκτός αν ο αγοραστής είναι τεμενατζής, δωσίκολος ή διεφθαρμένος (ΣΣ είχαμε τέτοιες περιπτώσεις στο παρελθόν). Παλαιότερα για ΑΩ, σήμερα για βιομηχανικές επιστροφές, ποινικές ρήτρες, όρους πληρωμής, FOS κλπ.
  • Αν οι συζητήσεις-διαπραγματεύσεις γίνονται μετά την υπογραφή κύριας σύμβασης τότε μιλάμε για κωμωδία. Οι Γάλλοι είναι πολύ δύσκολοι στις παροχές τους. Ρίξτε μια ματιά στα MIRAGE, στα ΝΗ-90 κλπ.
  • Υπάρχουν ελληνικές εταιρείες που μπορεί να συμμετάσχουν στην κατασκευή ή ν΄αναλάβουν άλλο παρόμοιο έργο; Υπάρχουν βέβαια. Όχι πολλές, για να είμαστε ρεαλιστές. Όταν ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες έχουν παρουσία, με επιτυχία, σε διεθνείς διαγωνισμούς αμυντικού υλικού δεν είναι σε θέση να συζητήσουν με τους Γάλλους;
  • Αλλά είπαμε. Νόμος: ότι πάρει η νύφη στην Καβάλα!

Των φρονίμων τα παιδιά

  • Η συζήτηση για προμήθεια φρεγάτων από την Γαλλία δεν είναι σημερινή υπόθεση. Αρκετά παλιά.
  • Στις 29 Νοε 2017, Επιτελείς της ΓΔΑΕΕ υπό το τότε Γενικό Διευθυντή της άξιο Ναύαρχο κ. Κυριάκο Κυριακίδη επισκέφτηκαν την Γαλλία, συνοδευόμενος από 14 έλληνες κατασκευαστές. Εκεί είδε τον ομόλογο του της DGA (Delegation Generale D’Armement) καθώς και εκπροσώπους των εταιρειών – ογκόλιθων NAVAL GROUP ( η ανάδοχες εταιρείες των φρεγάτων) SAFRAN ,THALES. Εκεί συζήτησαν σε ευχάριστο κλίμα συνοδευόμενο από καμπανίτη και εκλεκτούς γαλλικούς μεζέδες το θέμα συνεργασίας που θα κυριαρχήσει αν ευοδοθεί η αγορά.
  • Στις 22 Μαΐου 2018, η GROUP NAVAL ήρθε, με πολυμελή συγκρότηση, στην Αθήνα και έγινε σειρά συναντήσεων με 26 έλληνες κατασκευαστές για θέματα συνεργασίας επί της κατασκευής φρεγάτων. Très bien!
  • Τότε, όπως βρήκα στα αρχεία μου, ο κ. Κ. Κυριακίδης δήλωσε “Θα πρέπει ΕΓΚΑΙΡΑ να επιδιώκεται συνεργασία Ελλήνων και ξένων προ υπογραφής συμβάσεων”.
  • Όπως διαβάζω στην Κ (2/10) παρατηρείται μια κινητικότητα μεταξύ NAVAL GROUP και ελληνικών εταιρειων προκειμένου η πρώτη να επιλέξει από τους δεύτερους. Δεν γνωρίζω καλά πόσο η δραστηριότητα αυτή θ’απολήξει σε κάτι το οποίο θα έπρεπε ήδη να είναι έτοιμο. Ιδομεν.

Αυτά φθάνουν;

  • Κατηγορηματικά θα πω όχι. Για να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε, όντως, μια ισχυρή αποτρεπτική δύναμη, υπολογίσιμη από φίλους και εχθρούς θα πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Έχουμε σε εκκρεμότητα:

– Κορβέτες

– Εθνικό όχημα

– Αξιοποίηση C-130, CH-47

– Αξιοποίηση ΝΗ-90

– Εκσυγχρονισμός ΑΠΑΤΣΙ

– DRONES (το μεγάλο ατού της Άγκυρας)

– Ολοκλήρωση εκσυγχρονισμού F-16 και άλλα και άλλα

  • Δεν πρέπει να αφησυχάσουμε ή να πανηγυρίζουμε όπως κάνουν μερικές επιπόλαιες γραφίδες, παπαγαλάκια. Η Τουρκία πανίσχυρη και με κατακτηκτικούς στόχους παραμονεύει.
  • Αυτό σημαίνει ότι απαιτούνται τεράστιες πιστώσεις οι οποίες δεν είναι δυνατόν ν’απομαστευθούν από τον ΠΥ ή από ανεξέλεγκτους δανεισμούς. Θα την πληρώσουμε άσχημα και θα περιέλθουμε σε κατάσταση τραγικότερη του 2011. Χρειαζόμαστε άλλες πηγές, μάνατζερς, πολιτικούς και ιδιαίτερα επικεφαλής των Αμυντικών Βιομηχανιών. Και κάτι άλλο βασικό. Απομάκρυνση της πολιτικής σαβούρας που μας έφερε σ΄αυτό το κατάντημα.
  • Εκείνο όμως που φαίνεται θεμελιώδες είναι η εκδήλωση της πολιτικής Εξουσίας, της θέλησης του Ελληνικού Λαού να ζήσει και να δημιουργήσει και να δώσει το παράδειγμα της λιτότητας ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της ισχυρής αποτροπής.
  • Στο επόμενο θα επανέλθω με συγκεκριμένες προτάσεις. 

Κριστιν Οντέτ Λαγκάρντ

  • Γαλλίδα Δικηγόρος – Πολιτικός νυν Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Τράπεζας. Πρώην υπουργός οικονομικών Γαλλίας, Πρόεδρος ΔΝΤ κα. Γνωστή, πολύ γνωστή μας.
  • Συμπεριελήφθη στη λίστα του Time για τα “πρόσωπα με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως”.
  • Ποιοί έλληνες, κορυφαίοι πολιτικοί και πατριώτες “στρίβουν” όταν την συναντήσουν;
  • Οι πρώην υπουργοί των Οικονομικών του αξεπέραστου ΓΑΠ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Ε. Βενιζέλος. Ο πρώτος “κλάδεψε” την περίφημη λίστα Λαγκάρντ και ο δεύτερος την “ξέχασε” επί 9μηνο στο συρτάρι του. Με ενεργοποίηση της λίστας, που δεν έγινε, η Χώρα θα εισέπραττε μερικές εκατοντάδες εκ. ευρώ!! 
  • Ζήτω το Έθνος και οι πατριώτες πολιτικοί του που αρθογραφούν σήμερα στα ΝΕΑ προτείνοντας λύσεις για τη σωτηρία της Χώρας!

Η κυρία Μέρκελ

  • Δεν μας ήταν συμπαθής, ιδιαίτερα όταν διευκόλυνε τους ανεπαρκείς και ανεγκέφαλους έλληνες απάτριδες πολιτικούς να δανείζονται από Γερμανικές Τράπεζες, ενώ γνώριζε, σαφώς, τα χάλια της ελληνικής Οικονομίας. Το έκανε συνειδητά γιατί τα περισσότερα δάνεια επέστρεφαν στη Γερμανία για εξοπλισμούς μείον οι μίζες που κατακρατούνταν από την ντόπια ελίτ.
  • Μετά άφησε τους δανειστές να μας σφίγγουν τον βρόγχο, να μας οδηγήσουν στην απόγνωση, την άμυνα μας να καταρρεύσει  και τον Ελληνικό Λαό να αποστραγγίζεται
  • Εν τούτοις η σιδηρά κυρία είχε, για την πατρίδα της, διαρκείς επιτυχίες και αντοχή επί 16 χρόνια !
  • Όχι, όπως πληροφορήθηκα, υπερήφανη και αξιοπρεπής, δεν πρόκειται να ζητήσει μια εδρούλα, στη γωνία του Ράιχσταγκ, να εισπράττει τον μισθούλη της και να πετάει μπαρούφες όπως κάνουν οι ανεπαρκείς και αποτυχούντες συνάδελφοι της Έλληνες τ. Πρωθυπουργοί, αστέρες, κ. Γ. Παπανδρέου ο Γ΄, και Καραμανλής ο Β΄και Αντ. Σαμαράς. Τους διευκόλυναν, βέβαια, οι διάδοχοι τους ελπίζοντας τα ίδια και γι΄αυτούς. Φαύλο πολιτικό κλίμα, γνήσια ελληνικό. 

Καλώς να τους δεχτούμε

  • Αυτός ο νεαρός και χαμογελαστός αφέντης είναι ο Υπουργός Φυλακών των Ταλιμπάν του Αφγανιστάν κ. Μούλα Νουρεντίν Τουράμπι.
  • Τον ακούν ή τον βλέπουν οι δίσμοιροι Αφγανοί και τρέπονται σε φυγή.
  • Να γιατί, λίαν προσεχώς, τα σύνορα μας πρέπει να διπλοσφραγιστούν. Αναμένονται κύματα προσφύγων.
  • Εν τω μεταξύ οι νέος Υπουργός επικεφαλής του Υπουργείου ΜΗ Προστασίας του Πολίτη εξήγγειλε μεγαλόπνοα σχέδια. Διεκήρυξε “Οι αστυνομικοί στους δρόμους και όχι στα γραφεία” αλλά ουδέν ανέφερε για την “ταμπακέρα”. Δηλαδή τους 3500 αστυνομικούς που φρουρούν ως υπηρέτες την πολιτικοοικονομική ελίτ, δημοσιογράφους κλπ προσέχοντας να μην θίξει το σάπιο κατεστημένο .

Νεποτισμός, οικογενειοκρατία εν Ελλάδι

Ο περί ου ο λόγος Υπουργός γνωρίζει δώδεκα τρόπους να προσπορίζεται χρήματα από το Κράτος, εκ των οποίων ο τιμιότερος είναι η κλοπή

Εμμ. Ροΐδης

  • Με τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης της ΝΔ (8 Ιουλίου) των 58 και κάτι Υπουργών – Υφυπουργών και αναρίθμητων Γενικών Γραμματέων και αναπληρωτών τοιούτων, είχα την περιέργεια να καταμετρήσω τους “γόνους”. Δηλαδή Υπουργούς – Υφυπουργούς που συνεχίζουν την ευγενή παράδοση των πατριωτών γονιών τους να “προσφέρουν υπηρεσίες” στη Χώρα.
  • Καταμέτρησα επτά (7) δηλ άνω του 10% των Υπουργών-Υφυπουργών!!!
  • Διερωτώμαι ποια προσόντα διέγνωσε ο κ. Πρωθυπουργός στον κ. Κων/νο Αχιλλέα Καραμανλή, τον Γ΄, ώστε να τον διορίσει, απευθείας, Υπουργό. Ομοίως τον κ. Δήμα και Κεδίκογλου.
  • Θα χαρίσω το δώρο μου των Χριστουγέννων (που δεν θα το εισπράξω μίας και μου το κατήργησε από το 2011 ο κ. ΓΑΠ) αν έστω σε μία, έστω σε μία Χώρα της Αφρικής πχ Μπουρκίνα Φάσο, Ακτή Ελεφαντοστού, Ζάμπια, Ζουαζιλάνδη υπάρχει ένα ποσοστό 2%. Δεν μιλάμε για Ευρώπη.
  • Φιλοδοξούμε για να γίνουμε δημοκρατικό κράτος με ισονομία και ελευθερίες όταν η λέπρα αήττητης οικογενειοκρατίας κυριαρχεί; Ε λοιπόν, μην αισιοδοξείτε…

Αχ, Κύριε Τσίπρα μου!

  • Ειλικρινά σας συμπαθώ και εύχομαι να είστε εσείς που θα επανέλθετε στην Εξουσία αν σας επιτρέψει ο κ. Μητσοτάκης, η κακή εικόνα που συνεχίζετε να παρουσιάζετε ως Αξιωματική Αντιπολίτευση και η έλλειψη μιας επιτελικής ομάδας που να εμπνέει εμπιστοσύνη, ένα πάγκο ικανών και εμπνεόντων εμπιστοσύνη συνεργατών.
  • Έχετε ένα βασικό ελάττωμα, σύνηθες σε έλληνες πολιτικούς. Αποτυγχάνετε στην επιλογή άξιων συνεργατών. Εκτιμώ βέβαια τον κ. Τσακαλώτο, τον κ. Βίτσα, την κ. Αχτσιόγλου. Αλλά δεν επαρκούν . Μέχρι τώρα την έχετε “πατήσει” αγρίως σε πολλά πρόσωπα.
  • Υψώσατε στα επουράνια μια προβληματική, πολιτικά, κυρία, την κάνατε Πρόεδρο της Βουλής ενώ η ακαταλληλότητας της κραύγαζε. Τελικά, σας έφτυσε κατάμουτρα.
  • Πήρατε ένα ανεκδιήγητο οικονομολόγο, τον κ. Βαρουφάκη τον ονομάσατε asset,  καταφέρατε να τον κάνετε Αρχηγό κόμματος και σας έφτυσε, κι΄αυτός αγρίως.
  • Υπουργοποιήσατε κομμουνιστές που δεν είχαν πάρει χαμπάρι ότι η ΕΣΣΔ δεν υπάρχει οι οποίοι τα σκάτωσαν και σας βρίζουν, από πάνω. Φέρατε στο ΥΕΘΑ ένα μαρξιστή ως ΑΝΥΕΘΑ, τον κ. Ήσυχο με την ψευδαίσθηση ότι θα ελέγχει τον κ. Καμμένο. Σας φτύνει κι΄αυτός.
  • Υπουργοποιήσατε ένα σωρό ρετάλια του ΠΑΣΟΚ. Αξιοποιήσετε ακόμη και την κα Κατσέλη εμπνεύστρια της θλιβερής οικονομικής πολιτικής του ΓΑΠ. Και άλλα και άλλα. ΣΗΜΕΡΑ, ουδέν πράττετε για εξυγίανση του ΣΥΡΙΖΑ, για την απομάκρυνση πλήθος ανικάνων που σας περιβάλλουν διψώντες για εξουσία.
  • Προχθές, ο αγαπημένος σας επί 5ετία κ. Π. Καμμένος που του εμπιστευθήκατε, ανεξέλεγκτα, την Αμυνα, σας έφτυσε κι΄αυτός. Σας καταλόγισε ότι κάνετε εξαγορά των βουλευτών του. Τους λαδώσατε, δηλαδή. Τι άλλο να πω; Κάντε κάτι να ξεκολλήσετε το κόμμα σας από την στασιμότητα. Επιμένω να σας προτιμώ να είστε απέναντι στο Μητσοτάκη. Ποιος φτουράει; Η Φώφη, ο Λοβέρδος, ο Βενιζέλος, ο Βελόπουλος, ο Βαρουφάκης; Έλεος! Οι συγκυρίες σας ευνοούν.

Τι γίνετε με την ΕΛΒΟ;

  • Ως γνωστόν μετά το φαλιμέντο και το κλείσιμο της επί εποχής ΥΕΘΑ ΒΕΝΙ πουλήθηκε πέρυσι έναντι φακής στην Ισραηλινή ΕLBIT.
  • Η μόνη δραστηριότητα της, από τότε, είναι η παρουσία της στην έκθεση DEFEA με δύο ισραηλινά τεθωρακισμένα οχήματα.
  • Ανακοινώθηκε ότι ανέλαβε ως πρόεδρος ο κ. Δ. Αγγελόπουλος, Ναύαρχος Ε.Α.
  • Ουδέν επιχειρηματικό πρόγραμμα ή μελλοντικές δραστηριότητες έγιναν γνωστές.
  • Ευλόγως προκύπτει το ερώτημα τι ήλθε να κάνει εδώ η ELBIT το οποίο θα είναι χρήσιμο και επωφελές για την Ελλάδα; Χρειαζόμαστε πληροφόρηση.
  • Η εταιρεία, με ανακοίνωση της στης 13 Σεπτ μας πληροφορεί ότι εξόφλησε την 3η δόση του τιμήματος αγοράς. Η νέα διοίκηση έχει επενδύσει στην αναμόρφωση και εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και σχεδιασμό νέων τεχνολογιών και πρόκειται να προσλάβει ειδικευμένο προσωπικό.
  • Δεν αποκαλύπτει το τι σχεδιάζει ν΄αναπτύξει και αν αυτό έχει σχέση με τις Ε.Δ.

Πρόκειται περί ξεφτίλας ή όχι;

  • Το αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας το πλέον δραστήριο και φορτωμένο με υπευθυνότητες, της Ελλάδος, την Κυριακή το βράδυ έκλεισε λόγω έλλειψης προσωπικού! (ΝΕΑ 04/09).
  • Τα υπόλοιπα περιφερειακά τμήματα λειτουργούσαν με έλλειψη 50% του προσωπικού.
  • Ταυτόχρονα οι μαφίες (Ελληνική, Αλβανική, Γεωργιανή, Αφρικανική κα) οργιάζουν. Σωματεμπορία, ναρκωτικά, εκβιασμοί, φόνοι.
  • Ο νέος υπουργός κ. Τάκης Θεοδωρικάκος αιφνιδιάστηκε και ανακοίνωσε, εσπευσμένως, ότι θα διαθέσει πολυάριθμα στελέχη προς ενίσχυση του δυναμικού των Α.Τ, δηλαδή 300 απόφοιτοι της Αστυνομικής Σχολής αστυνομικών. Όπως αντιλαμβάνεστε θα βάλει απέναντι στους Ντίλιγκερ, Καπόνε και Κορλεόνε “άψητα” παιδαρέλια.
  • Στην απορία: Την ώρα που το Α.Τ Ομόνοιας έκλεινε τα λοιπά υπολειτουργούσαν και οι κακοποιοί οργιάζαν τι γινόταν παραέξω; 3000 – 3500 έμπειρα στελέχη φρουρούσαν celebrities οι οποίοι “απειλούνταν”!!! Αν μετρήσετε αυτούς που “φρουρούν” τους Προέδρους, τ. Πρωθυπουργούς, τ. Βουλευτές, χήρες πρωθυπουργών κλπ, κλπ θα φρίξετε! Ο κ. Τ.Θ συνεχίζει την ολέθρια πολιτική Μ. Χρυσοχοΐδη δηλ “προτεραιότητα στη διάθεση υπηρετικού προσωπικού στην ελίτ και το συνδικάτο…”
  • Θλίψη κ. Μητσοτάκη.

Σύντροφοι συγκρατείτε με…θα τρελαθώ…

  • Τελευταία έχει πέσει πολλή…φρεγατολογία. Καθηγητές, ομότιμοι, υφηγητές, Ναύαρχοι, Στρατηγοί, παλαιοπώλες κα αρθρογραφούν για τις φρεγάτες.
  • Κι΄από κοντά, Νάσου και ο Φωτάκης, ο κ. Κουβέλης καλέ, τέως ΑΝΥΕΘΑ, υπό τον Καμμένο. Δήλωσε ότι το 2018 είχε έτοιμη την σύμβαση για αγορά δύο (2) φρεγατών από τους Γάλλους, αλλά τον εμπόδισε ο Υπουργός! Ακούσας ο κ. Καμμένος εξερράγη σε θορυβώδεις γέλωτες “Δεν ξέρει τι λέει ο κ . Φωτάκης” δήλωσε!
  • Από την άλλη μεριά ο κ. Π. Καμμένος, σε συνέντευξη του, δηλώνει ότι ήταν έτοιμος να συντρίψει την Τουρκία αλλά δεν τον άφηνε ο Τσίπρας…”. Ποιός θα μας σώσει;

Σοβαρή παρέμβαση

  • Ο κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος είναι βουλευτής Λάρισας της ΝΔ.
  • Προχθές πρότεινε στον κ. Ν. Παναγιωτόπουλο να επιτρέψει σε στελέχητων ΕΔ να εργάζονται σε άλλη απασχόληση, εκτός ΕΔ, διότι οι μισθοί είναι ανεπαρκείς!
  • Γιατί ο κ. Βουλευτής, ομού με άλλους, δεν πρότεινε το σωστό. Να αυξηθούν οι μισθοί των στελεχών και να έλθουν στα επίπεδα του 2010 πριν τους καταστρέψει η κυβέρνηση ΓΑΠ-Βενιζέλου και μετά των Αντωνομπένηδων; Σας διαβεβαιώ ότι τα λεφτά υπάρχουν αλλά πηγαίνουν αλλού…