20.8.21

Κυβέρνηση: Ιδιωτικές εταιρείες θα αντικαταστήσουν τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς! - 10.000 άνθρωποι χωρίς μισθό


 

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη βάζει ακόμα και στα δημόσια νοσοκομεία ιδιωτικές εταιρείες, καθώς σε αυτές ανέθεσε το υπουργείο Υγείας να καλύψουν το κενό που θα αφήσουν οι περίπου 10.000 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, οι οποίοι μπαίνουν σε αναγκαστική αργία. 

Στο υπουργείο Υγείας επεξεργάζονται το πώς θα γίνει η κάλυψη, με το μεγαλύτερο ζήτημα να δημιουργείται στο λοιπό προσωπικό των νοσοκομείων, καθώς ανεμβολίαστοι είναι περίπου 20%, δηλαδή περίπου 10.000. 

Κατά την χθεσινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης δήλωσε για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στο ΕΣΥ ότι «ο νόμος θα εφαρμοστεί», κάτι το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα βγουν σε αναστολή και δεν θα πληρώνονται. 

Το σχέδιο του υπουργείο προβλέπει την αντικατάσταση των ανεμβολίαστων στο ΕΣΥ που θα βγουν σε αναστολή, με εργαζόμενους λοιπού προσωπικού από ιδιωτικές εταιρείες που θα καλύψουν τα κενά που θα προκύψουν

Σύμφωνα με το OPEN αυτό το οποίο πρόκειται να γίνει για να καλυφθούν τα κενά είναι, εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί και εργάζονται στις υπηρεσίες φύλαξης, καθαριότητας, σίτισης, ακόμα και διοικητικό προσωπικό να αντικατασταθούν με εξωτερική ανάθεση.

Θα δοθεί σε ιδιωτικές εταιρείες ενοικιαζόμενων εργαζομένων, η ανάθεση προκειμένου να καλυφθούν τα κενά όσο οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι θα είναι σε αναστολή. 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη ζητηθεί από νοσοκομεία να προετοιμάσουν το πλάνο και να αναφέρουν πόσα άτομα χρειάζεται να αντικαταστήσουν που δεν έχουν εμβολιαστεί. 

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες ωστόσο στην περίπτωση υλοποίησής αναμένεται να δημιουργήσεις σοβαρές αντιδράσεις στους εργαζόμενους στο ΕΣΥ.

https://www.pronews.gr/