20.8.21

Φωτιά στην Κερατέα – Πέταξαν φωτοβολίδες στο δάσος και ξέσπασε πυρκαγιά




Η φωτιά έφτασε μια ανάσα από τα σπίτια, που ευτυχώς δεν κινδύνεψαν, με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής να καταγγέλλει εμπρησμό ύστερα από ρίψη φωτοβολίδας


Mε τη φωτιά στα Βίλια να μην έχει σβήσει, άλλη μια πυρκαγιά στη Λαυρεωτική σήμανε συναγερμό τα ξημερώματα της Παρασκευής, ευτυχώς όμως με αίσιο τέλος.

Η φωτιά έφτασε μια ανάσα από οικισμό που ευτυχώς δεν κινδύνεψε, με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής να καταγγέλλει εμπρησμό ύστερα από ρίψη φωτοβολίδας.

Εντολή εκκένωσης μέσω 112

Ειδικότερα, η φωτιά ξέσπασε στις 02:00 τα ξημερώματα σε χαμηλή βλάστηση κοντά σε σπίτια στο Δασκαλιό Κερατέας. Αμέσως υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από τους κατοίκους αλλά και την Πυροσβεστική.

Λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, δόθηκε προειδοποίηση για προληπτική εκκένωση μέσω του μηνύματος από το 112. Δεν χρειάστηκε πάντως ο κόσμος να απομακρυνθεί, αφού ευτυχώς η φωτιά αντιμετωπίστηκε πριν επεκταθεί.

Έχει οριοθετηθεί και ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο έως ότου να σβήσει τελείως η φωτιά και να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις.

Καταγγελία για εμπρησμό από ρίψη φωτοβολίδας

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, μιλώντας στην ΕΡΤ, κατήγγειλε εμπρησμό από φωτοβολίδες που έριξαν άγνωστοι προς την πλαγιά, αναφέροντας μάλιστα ότι υπάρχουν μαρτυρίες κατοίκων που κατέγραψαν τα όσα είδαν σε βίντεο ντοκουμέντο.

«Υπάρχουν μαρτυρίες αλλά και βίντεο για ρίψη δυο φωτοβολίδων με πιστόλι προς την πλαγιά του βουνού στις 02.05. Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ανέμων με κατεύθυνση προς τα σπίτια, ευτυχώς υπήρχαν δρόμοι περιμετρικά και με μεγάλη προσπάθεια αντιμετωπίστηκε έγκαιρα προτού ξεφύγει» είπε ο δήμαρχος Κερατέας, προσθέτοντας πως αυτόπτες μάρτυρες, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην παραλία σε απόσταση 150 μέτρων, κατέγραψαν σε βίντεο τις φωτοβολίδες και τη φωτιά να εκδηλώνεται.

«Κι εμείς αναρωτιόμαστε αν ήταν εμπρησμός ή όχι, ωστόσο καταλαβαίνουμε πως δεν θα πήγαιναν παιδιά να παίξουν μέσα στη νύχτα» σημείωσε ο Δημήτρης Λουκάς, τονίζοντας πως, εάν έφευγε η φωτιά, υπάρχει δίπλα ένας οικισμός που είναι κυριολεκτικά μέσα στα πεύκα και θα ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα.

«Επειδή η φωτιά ήταν πολύ επικίνδυνη, εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους της περιοχής εκείνης, προληπτικά, και διατέθηκαν δύο λεωφορεία για να μεταφέρουν τους ανθρώπους αν χρειαστεί. Τελικά προλάβαμε» πρόσθεσε και ανέφερε πως έγιναν αντιληπτά και δύο οχήματα με δύο επιβάτες το καθένα που κινούνταν χωρίς λόγο στην περιοχή. Τα στοιχεία των πινακίδων είναι στη διάθεση των αρχών και θα ελεγχθούν.

https://www.tanea.gr/