26.7.21

Χειροπέδες και στον γιατρό Ελπιδοφόρο Σωτηριάδη για τη διαμαρτυρίαΜεταξύ των προσώπων που συνελήφθησαν την Δευτέρα (19/7) για τα όσα διαδραματίστηκαν την προηγούμενη ημέρα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και το συγκρότημα «ΔΙΑΣ», βρίσκεται και γιατρός που είναι γνωστός για τις θέσεις του ενάντια στα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον γιατρό Ελπιδοφόρο Σωτηριάδη, ο οποίος κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Επιδημιολογία και Διδακτορικό στην Περιβαλλοντική και Επαγγελματική Υγεία από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Μάλιστα, από το 2005 μέχρι το 2018 εργάστηκε στην Κύπρο ως Ιατρός Εργασίας - Eπιδημιολόγος.

Ο δρ Σωτηριάδης, υποστηρίζει ότι ο κίνδυνος της COVID19 είναι ελάχιστα μεγαλύτερος απ’ αυτόν της γρίπης.

Σημειώνεται ότι ο δρ Σωτηριάδης, διαπιστώθηκε πως στη διαδήλωση, κρατούσε τηλεβόα και απευθυνόταν στον κόσμο, ενώ διερευνάται αν είναι από τους διοργανωτές της διαμαρτυρίας. Μεταξύ άλλων ο γιατρός χαρακτήρισε «απαράδεκτα» τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης ενώ σημείωσε ότι «δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τον έλεγχο της επιδημίας».

Σε έντονο ύφος μάλιστα είπε: «Ακόμα και τα μικρά παιδιά, καταλαβαίνουν ότι η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον ανήθικο, έμμεσο εκβιασμό για να υποχρεώσει τους πολίτες να κάνουν ένα εμβόλιο είτε το θέλουν είτε όχι».

Η ομιλία του:

Υποκινητές μεταξύ των 7 νέων συλλήψεων

Στις 12 έχουν φτάσει οι συλλήψεις προσώπων για τα έκτροπα που σημειώθηκαν μετά τη μεγάλη διαμαρτυρία πολιτών στο Προεδρικό, η οποία κατέληξε έξω από το συγκρότημα «ΔΙΑΣ» όπου σημειώθηκαν επεισόδια.

Την Τρίτη (20/7) οδηγούνται στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας 7 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι και πρόσωπα που θεωρούνται υποκινητές της διαδήλωσης κατά των μέτρων. Σημειώνεται ότι βάσει διατάγματος του Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου, απαγορεύονται οι διαδηλώσεις.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Αστυνομία συνεχίζει την προσπάθεια για ταυτοποίηση κι άλλων προσώπων από τη διαμαρτυρία και τα επεισόδια που σημειώθηκαν ενώ, αναμένονται κι άλλες συλλήψεις.


https://www.kathimerini.com.cy/


Σχόλιο:  Ξεχείλισε η  "δημοκρατία" από τα μπούνια στη Κύπρο! 

Με τους τούρκους να καραδοκούν,  σκόπιμο θα ήταν η Κυπριακή κυβέρνηση να μη λαμβάνει μέτρα που διχάζουν το Λαό, να ελευθερώσει αμέσως τους συλληφθέντας και να αλλάξει συμπεριφορά.

ΑΛΕΞ