28.7.21

Καπραβέλος: «Ο πρώτος πλήρως εμβολιασμένος στη ΜΕΘ του Παπανικολάου» - Ισραήλ: Το 66% των βαριά νοσούντων έχουν κάνει και τις 2 δόσεις της Pfizer «Ο πρώτος πλήρως εμβολιασμένος στη ΜΕΘ του Παπανικολάου» σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ στο νοσοκομείο, Νίκο Καπραβέλο.

Και ενώ στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία, στο Ισραήλ καταγράφεται αύξηση των βαριά νοσούντων ασθενών που είναι εμβολιασμένοι.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Καπραβέλος, πρόκειται για έναν 70χρονο ασθενή χωρίς υποκείμενα νοσήματα ο οποίος είναι σε κρίσιμη κατάσταση με βαριά πνευμονία.

Όπως ξεκαθαρίζει ο κ. Καπραβέλος το πρώτο αυτό περιστατικό δεν είναι αρκετό ώστε να προκύψουν συμπεράσματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, όπως επίσης δεν έχουν βγει οι εξετάσεις του σχετικά με το αν νοσεί από την μετάλλαξη «Δέλτα».

Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για τη μεγάλη μετάδοση του ιού στην κοινότητα και ανησυχεί ακόμα περισσότερο όταν θα αρχίσουν να μολύνονται – μετά τους νέους – οι συμπολίτες μας ηλικίας άνω των 50 και οι ανεμβολίαστοι.

«Αυτή τη στιγμή ζούμε μια επιδημία κρουσμάτων η οποία δεν μεταφράζεται σε νοσηλείες και διασωληνωμένους αφού νοσούν κυρίως νέοι άνθρωποι και εμβολιασμένοι. Όμως αν συνεχίσουμε έτσι τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος. Θα νοσήσουν περισσότεροι σε αυτό το τέταρτο κύμα και θα πεθάνουν περισσότεροι», υπογράμμισε ο κ. Καπραβέλος.

Ισραήλ: Το 66% των βαριά νοσούντων και το 53% των κρουσμάτων ήταν πλήρως εμβολιασμένα

Αρχίζει να προβληματίζει η κατάσταση στο Ισραήλ, το πιο εμβολιασμένο κράτος στον κόσμο, καθώς σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης… καταγράφεται επιδείνωση των βαριά ασθενών και το πιο ενδιαφέρον το 66% των βαριά νοσούντων ήταν πλήρως εμβολιασμένοι.

Μόνο στην Ελλάδα το 90% των νοσούντων είναι ανεμβολίαστοι, αλλά όπως αναφέρουν οι επιστήμονες… σε όλο τον κόσμο, οι εμβολιασμένοι ασθενείς συνεχίζουν να νοσούν.

Μόνο στην Ελλάδα νοσούν οι ανεμβολίαστοι… οι εμβολιασμένοι διατηρούν το τείχος ανοσίας τους… Τι συμβαίνει άραγε;

Τα νέα στοιχεία

Περίπου 2.112 άτομα βρέθηκαν θετικά με Covid 19 στις 26 Ιουλίου 2021 όπως ανέφερε το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, σημειώνοντας την υψηλότερη αύξηση από τον Μάρτιο 2021.

Στις 26 Ιουλίου ωστόσο, εκτινάχθηκαν τα tests που έφθασαν τα 95.000.

Το ποσοστό όσων ελέγχθηκαν και βρέθηκαν θετικοί στον Covid 19 ήταν 2,3%, σημειώνοντας επίσης αύξηση από τις προηγούμενες ημέρες.

Στις 25 Ιουλίου είχαν καταγραφεί περίπου 1.400 κρούσματα, αλλά ο αριθμός των tests ήταν χαμηλότερος (περίπου 72.000).

Επιπλέον, ο αριθμός των σοβαρά ασθενών αυξήθηκε σε 138, σε σύγκριση με τους 97 στις 25 Ιουλίου.

Ο αριθμός των βαριά νοσούντων υπερδιπλασιάστηκε σε μια εβδομάδα.

Το ποσοστό αναπαραγωγής, ή το R – το οποίο μετρά τον αριθμό των ατόμων που μολύνει κάθε φορέας του Covid-19 κατά μέσο όρο – συνέχισε να είναι πάνω από 1, δείχνοντας ότι η επιδημία εξακολουθεί να μολύνει και να αυξάνεται (εάν το R ήταν χαμηλότερο από 1 θα έδειχνε ότι η ασθένεια υποχωρεί).

Πλέον ο δείκτης R ο δείκτης μόλυνσης και μεταδοτικότητας έφτασε στα 1,33.

Από τους ανθρώπους που βρέθηκαν θετικοί σε Covid 19 τις τελευταίες 24 ώρες, περίπου 203 έφτασαν στο Ισραήλ μέσω του αεροδρομίου Ben-Gurion.

Γεννάται το ερώτημα, πως οι επισκέπτες μέσω αεροδρομίων νοσούν αφού ήδη υποβάλλονται σε tests σε όλα τα αεροδρόμια από τα οποία περνούν και λογικά είναι αρνητικοί στα tests;

«Βλέπουμε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό μόλυνσης λόγω της παραλλαγής του Delta», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Nitzan Horowitz κατά την επίσκεψή του στο Ιατρικό Κέντρο Rabin-Campus Beilinson στην Petah Tikva.

«Προειδοποιήσαμε για αυτό και λάβαμε μέτρα, υπάρχει προετοιμασία των νοσοκομείων στο Ισραήλ για τη θεραπεία ασθενών που βρίσκονται σε βαριά κατάσταση».

Το 66% των σοβαρών περιστατικών στα νοσοκομεία είναι εμβολιασμένοι

Περίπου το 53% όσων βρέθηκαν θετικοί σε Covid 19 ήταν εμβολιασμένοι.

Από τα 2.112 κρούσματα το 53% συνεπάγεται 1120 άτομα βρέθηκαν θετικά σε Covid 19 και ήταν πλήρως εμβολιασμένοι.

Επίσης και το πιο σημαντικό όλων το 66% των βαριά ασθενών δηλαδή από τους 138 βαριά ασθενείς οι 91 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, είχαν κάνει και τα δύο εμβόλια της Pfizer.

Η αύξηση της σοβαρής νοσηρότητας ήταν περιορισμένη σε σύγκριση με τη γενική νοσηρότητα – στις αρχές Ιουνίου υπήρχαν περίπου 20 σοβαροί ασθενείς με λιγότερα από 200 ενεργά κρούσματα στο Ισραήλ.

Τώρα υπάρχουν 138 βαριά ασθενείς με πάνω από 13.000 ενεργά κρούσματα, οπότε αυξάνεται η νοσηρότητα.

https://warnews247.gr/