24.6.21

Νέα Δημοκρατία / Στη φρουρά του κόμματος υπηρετούσε ο αστυνομικός που συνελήφθη για 11 ληστείες!

Φαίνεται είχε όλα τα απαιτούμενα πολιτικά προσόντα!
Juan

 Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ να απαντήσουν γιατί το απέκρυψαν

Ο Χρήστος Σπίρτζης αποκάλυψε ότι ο αστυνομικός που συνελήφθη με την κατηγορία ότι έκανε 11 ληστείες σε βενζινάδικα από τις 9 έως τις 19 Απριλίου, υπηρετούσε στη φρουρά της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρησιμοποιεί την ΕΛΑΣ για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων και «από αυτή τη διαδικασία δεν εξαιρούνται ούτε οι υποθέσεις για την εξιχνίαση εγκλημάτων, όπως της δολοφονίας της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, που συγκλόνισε όλη την ελληνική κοινωνία». 

Ο Χρήστος Σπίρτζης ρωτά δημόσια την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ για ποιο λόγο δεν υπάρχει σχετικά αναφορά στη θέση που υπηρετούσε ο επίορκος αστυνομικός στα δελτίου Τύπου της αστυνομίας.

Και ακόμα, επειδή δεν συνηθίζει το γραφείο Τύπου της ελληνικής αστυνομίας να κάνει τέτοιες παραλείψεις, ρωτά αν αποσιωπήθηκε κατόπιν εντολών και από ποιους.

Να σημειωθεί ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδη, για τον Γεωργιανό πολίτη, τις μεθόδους ανάκρισής του και τις αντιφάσεις των διαρροών και των ανακοινώσεων. 

Ο Χρήστος Σπίρτζης επισημαίνει ότι πρέπει να σταματήσει η χρησιμοποίηση της ΕΛΑΣ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για πολιτικές και επικοινωνιακές σκοπιμότητες και να αφεθεί να ασχοληθεί με το θεσμικό της ρόλο: την ασφάλεια του πολίτη και την προάσπιση του Συντάγματος.

https://www.avgi.gr/