5.12.20

Οργή Αζέρων προς Παρίσι: "Θύμωσε" τον άξονα Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν το ψήφισμα για το Αρτσάχ



 Καλούν τον Γάλλο πρέσβη!

Μπορεί οι Αζέροι να κατάφεραν με τη βοήθεια των Τούρκων φυσικά, να εκδιώξουν από τα πατρογονικά τους εδάφη τους πολύπαθους Αρμένιους από περιοχές του Ναγκόρνο Κααμπάχ, όμως το ζήτημα, δεν έχει τελειώσει εδώ όπως όλα δείχνουν.

Το ψήφισμα της γαλλικής εθνοσυνέλευσης για την αναγνώριση του Αρτσάχ, δίνει μία μικρή ελπίδα ότι μπορεί να "ξυπνήσει" και άλλες χώρες της Δύσης να στηρίξουν έστω και καθυστερημένα τους Αρμένιους. 

Τα μέσα ενημέρωσης του Αζερμπαϊτζάν ανέφεραν ότι ο Γάλλος πρέσβης στο Μπακού θα κληθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο της έγκρισης της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, μιας απόφασης που καλεί την κυβέρνηση της χώρας να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Καραμπάχ.

Η υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν δήλωσε: «Ο Γάλλος πρέσβης στο Αζερμπαϊτζάν θα κληθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης να λάβει μια προκατειλημμένη και αβάσιμη απόφαση. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν θα ανακοινώσει την αποφασιστική διαμαρτυρία της στον πρέσβη».

Νωρίτερα, η Γαλλική Εθνοσυνέλευση υποστήριξε ψήφισμα που καλούσε την κυβέρνηση της χώρας να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Καραμπάχ.

Και 188 βουλευτές ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος, ενώ τρεις ψήφισαν κατά, και 16 βουλευτές απείχαν.

Στις 25 Νοεμβρίου, και η γαλλική Γερουσία εξέδωσε παρόμοια απόφαση.

Ο άξονας Αζερμπαϊτζάν-Τουρκίας, έχει εξοργιστεί από τις κινήσεις του Παρισιού, καθώς η Γαλλία είναι μία χώρα που φαίνεται πως έχει τη διάθεση να "τα βάλει" με τα σχέδια των Τούρκων και τα παρακλάδια αυτών...

Η Γαλλία, φαίνεται να κοιτάζει πέρα από τα γεγονότα. Φαίνεται να έχει κατανοήσει πως η Τουρκία δημιουργεί πλέον απτά προβλήματα και δεν μένει μόνο σε ρητορικές αξιωματούχων. Ο Ερντογάν, έχει κηρύξει έναν άτυπο πόλεμο με τη δύση, εμπλέκεται σε διαμάχες χωρών, προκαλεί ευθέως Ελλάδα, Κύπρο και κατεπέκταση την Ευρώπη στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ δε χρειάζεται να αναφέρουμε την εμπλοκή της στη Συρία, Λιβύη και προσφάτως στο Αρτσάχ

https://www.pentapostagma.gr/