22.7.20

Ένας υπόκοσμος χωρίς πάτο


Γράφει ο συνεργάτης μας
Ναπολέων Λιναρδάτος 

Είναι κάπως δύσκολο να μπορείς να συγκρατήσεις όλα όσα συνέβησαν την πενταετία του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν μια πενταετία, όχι δύο και τρεις. Ήταν η πρώτη πενταετία, δεν ήταν η δεύτερη ούτε η τρίτη. Πότε πρόλαβαν να διαφθαρούν τόσο πολύ; Κι όμως, τόσοι λίγοι, έκαναν τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρόνο, στον τομέα της συνομωσίας και της λαμογιάς φυσικά.
Συνωμότησαν στον Άρειο Πάγο, συνωμότησαν στο Μέγαρο Μαξίμου,  συνωμότησαν σε εστιατόριο στην Κύπρο, συνωμότησαν στη Βενεζουέλα, συνωμότησαν σε βοσκοτόπια της Ιθάκης. Αναρωτιέσαι, με τόση συνωμοσιο-λαγνεία, πότε πρόλαβαν να κλείσουν τις τράπεζες, να ανατρέψουν το αποτέλεσμα σε δημοψήφισμα που οι ίδιοι υποστήριξαν, να υπογράψουν 3ο μνημόνιο και να παραδώσουν την δημοσία περιουσία στους ξένους για τα επόμενα 100 χρόνια; Με τόση δολοπλοκία και ίντριγκα, πότε πρόλαβαν;

Αντίθετα με αυτά που προσάπτουν στους αντιπάλους τους, οι καταγγελίες εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του είναι επώνυμες. Ο κ. Μαρινάκης μίλησε για το πως ο κ. Παππάς του ζήτησε να χρηματοδοτήσει τον κ. Καλογρίτσα δημόσια, σε συνέντευξη που έδωσε. Ο κ. Κοντομηνάς μίλησε για την προσπάθεια της τότε κυβέρνησης να τον αναγκάσει σε εκχώρηση του καναλιού του δημόσια, εμφανιζόμενος σε τηλεοπτική εκπομπή.  Ο κ. Μιωνής έδωσε ένορκη κατάθεση και ηχογράφηση. Ο κ. Καλογρίτσας παρουσιάστηκε στο δικαστήριο για να παρουσιάσει τις προσπάθειες της τότε κυβέρνησης να τον κάνει καναλάρχη, χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων, εικονικές συναλλαγές. Ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής, Δημήτρης Λιότσιος, επίσης έχει καταγγείλει ενόρκως και έχει κάνει μήνυση. Οι πέντε εισαγγελείς έχουν καταγγείλει τις παρεμβάσεις του κ. Παπαγγελόπουλου, επίσης επώνυμα και ενόρκως.

Βέβαια οι επώνυμες κατηγορίες δεν περιορίζονται στους παραπάνω. Δημοσίως ο κ. Καμμένος κατηγορεί τον κ. Κοτζιά για διαφθορά και διάφορα άλλα. Δημοσίως ο κ. Κοτζιάς κατηγορεί τον κ. Καμμένο. Ο κ. Παπαγγελόπουλος σε ηχογράφηση καταγγέλλει διάφορα για τον Καμμένο και την γυναίκα του. Ενώ ο κ. Παππάς ακούγεται σε ηχογράφηση να λέει ότι Παπαγγελόπουλος είχε φτιάξει δικό του μαγαζί (μέσα στο πολυκατάστημα ΣΥΡΙΖΑ) και έβγαζε πολλά λεφτά. 

Συγκρίνετε όλα τα παραπάνω με όλα αυτά που προσπάθησε να παρουσιάσει ως έρευνα η κα Τουλουπάκη. Οι δύο εναπομείναντες κουκουλοφόροι μάρτυρες, εικάζουν και θεωρούν. Δεν είδαν αυτοπροσώπως, αλλά ούτε και θυμούνται τις πηγές που τους ώθησαν στο να εικάζουν και να θεωρούν. Θέλουν να παραμείνουν κρυφοί, χωρίς ποτέ αυτοί που οι ίδιοι κατηγορούν να έχουν το δικαίωμα να εξετάσουν τις κατηγορίες τους.  Καταθέσεις που δίνονται σε δόσεις, καταθέσεις που διορθώνουν προηγούμενες καταθέσεις, καταθέσεις που είναι αντιγραφή και επικόλληση από προπαρασκευασμένα κείμενα.

Είναι τόσα πολλά αυτά που έγιναν μέσα σε μια πενταετία. Εξετάζοντας μια υπόθεση πέφτεις σε μια άλλη. Και τώρα που το Μάτι είναι πάλι στην επικαιρότητα, θυμήθηκα την διορισθείσα από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. Ναι, η κα Δημητρίου που είχε αναγκάσει τα δικαστήρια του Βόλου να μείνουν ανοιχτά αργά ώστε να μπορέσει να αναιρέσει την απόφαση των δικαστών του Βόλου και να πάρει άδεια ο κατά συρροή δολοφόνος της 17Ν Κουφοντίνας. Λοιπόν, η κα Δημητρίου είχε προσπαθήσει να σταματήσει την εισαγγελική έρευνα για το Μάτι με την δικαιολογία ότι πρώτα πρέπει να υπάρξει ένα διοικητικό πόρισμα. Ποιος θα ήταν τότε υπεύθυνος για αυτό το διοικητικό πόρισμα; Η περιβόητη κα Παπασπύρου, επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, που λειτουργούσε ως κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στην συγκεκριμένη θέση. Η κα Παπασπύρου δεν θα βγάλει ποτέ πόρισμα.