23.11.19

Ντ.Τραμπ για Χονγκ Κονγκ: «Aν δεν ήμουν εγώ θα είχε εξαλειφθεί σε 14 λεπτά»

Δεν σας  θυμίζει λίγο, στο ύφος, τον  ...Μπενίτο Μουσολίνι;
Juan
O Ντόναλντ Τραμπ σχολίασε τις διαδηλώσεις στο Χονγκ-Κονγκ, δηλώνοντας πως έχει ασκήσει πιέσεις στον Κινέζο πρόεδρο να μην χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία εναντίον των διαδηλωτών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι ο κινεζικός στρατός δεν επενέβη για να καταστείλει τις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ, επειδή ο ίδιος το ζήτησε από τον Κινέζο ομόλογό του. «Εάν δεν ήμουν εγώ, το Χονγκ Κονγκ θα είχε εξαλειφθεί σε 14 λεπτά. Εκείνος (ο Σι Τζινπίνγκ) έχει αναπτύξει ένα εκατομμύριο στρατιώτες εκτός του Χονγκ Κονγκ, δεν επενέβησαν για τον μοναδικό λόγο ότι εγώ του το ζήτησα», υποστήριξε ο Τραμπ σε συνέντευξη στο Fox News.
«Ο μοναδικός λόγος που δεν επεμβαίνει είναι διότι δεν θέλει να επηρεάσει την εμπορική συμφωνία» υποστήριξε ακόμη ο Τραμπ που αναφερόμενος στο τι είπε στον Τζινπίνγκ είπε: «Θα κάνατε ένα μεγάλο λάθος. Θα είχε έναν φοβερά αρνητικό αντίκτυπο στην εμπορική συμφωνία»
Ακόμη, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι είναι «ενδεχομένως κοντά» η εμπορική συμφωνία των ΗΠΑ με την Κίνα, αλλά συμπλήρωσε αμέσως ότι υποστηρίζει τόσο τους πολίτες του Χονγκ Κονγκ όσο και τον Κινέζο πρόεδρο«Πρέπει να σταθούμε στο πλευρό του Χονγκ Κονγκ, όμως είμαι επίσης δίπλα στον πρόεδρο Σι. Είναι φίλος μου, είναι ένας φανταστικός άνθρωπος», ανέφερε χαρακτηριστικά.
pronews