23.11.19

«Σιδηρούν Ξίφος»: Έλληνες κομάντο δίδαξαν Krav Maga σε Αμερικανούς αλεξιπτωτιστές (βίντεο)

Έλληνες στρατιωτικοί της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας δίδαξαν σε Αμερικανούς αλεξιπτωτιστές, που συμμετείχαν στην άσκηση «Σιδηρούν Ξίφος» στο Κιλκίς, το Krav Maga.
Το γεγονός γνωστοποίησε με ανάρτησή της στο twitter η ίδια η αμερικανική πρεσβεία, με φωτογραφικό υλικό.

Η εκπαίδευση βέβαια των Αμερικανών αλεξιπτωτιστών από τους στρατιωτικούς  της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, δεν περιελάμβανε μόνο πολεμικές τέχνες, αλλά και μια σειρά άλλων θεμάτων όπως εκπαίδευση σε εκρηκτικά, χρήση όπλων και άλλα τακτικά θέματα.



Η «Σιδηρά Ξυήλη» όπως είναι το κυριολεκτικό όνομα της άσκησης ήταν το περίφημο μυστηριώδες ως προς την κατασκευή του σιδερένιο ξίφος των Λακεδαιμόνιων το οποίο έδινε στους Σπαρτιάτες μαχητές ισχυρό πλεονέκτημα στη μάχη σώμα με σώμα.
Αυτό το συμβολικό όνομα επέλεξε να δώσει το ΓΕΣ στην άσκηση η οποία πραγματοποιείται στη Μακεδονία με συμμετοχή του «ιπτάμενου ιππικού» των ΗΠΑ από την 3η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού, Αμερικανών κομάντος από την 173η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία και των Ελλήνων "κοκκινομπερέδων’" από την δική μας Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία "ΠΟΝΤΟΣ".
Το σενάριο της άσκησης αφορά συνεργασία μεγάλης κλίμακας μηχανοκίνητων σχηματισμών στο έδαφος με επιθετικά, μεταγωγικά και ελικόπτερα πολλαπλού ρόλου Apache, Chinook και BlackHawk. Έλληνες και Αμερικανοί στο έδαφος και στον αέρα εκπαιδεύτηκαν σε σύνθετα κυρίως επιθετικά σενάρια μάχης.
pronews