3.9.19

“Ο Ερντογάν είναι ο άνθρωπός μας στο ΝΑΤΟ”, λένε οι Ρώσοι για τον Τούρκο πρόεδρο


Ο Ερντογάν είναι ο άνθρωπός μας στο ΝΑΤΟ”. Έτσι αντιμετωπίζουν οι Ρώσοι τον Τούρκο πρόεδρο, αν πιστέψουμε όσα γράφει ο Aykan Erdemir, στέλεχος στο think tank του Ιδρύματος για την Προάσπιση των Δημοκρατιών.
“Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχίζει να παίζει τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σαν ένα βιολί, καθώς η Τουρκία απομακρύνεται από το ΝΑΤΟ και περνά στη σφαίρα επιρροής του Κρεμλίνου”, γράφει , υποστηρίζοντας ότι αν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δεν αναπτύξουν μια συντονισμένη στραηγική , η Ρωσία θα συνεχίσει να εκμεταλλεύεται τον Ερντογάν, τον οποίο οι Ρώσοι αναλυτές αναφέρουν ήδη ως «ο άνθρωπος μας στο ΝΑΤΟ».

Ο Erdemir γράφει ότι ο Πούτιν ανάγκασε τον Ερντογάν να σπεύσει στη Μόσχα, για να τον παρακαλέσει να σταματήσει την προώθηση των δυνάμεων του Άσαντ στη βορειοδυτική Συρία.
Ο Πούτιν αρνήθηκε να απαντήσει στις κλήσεις του Ερντογάν για αρκετές ημέρες αφού οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης περικύκλωσαν μια ισχυρά ενισχυμένη τουρκική θέση παρατήρησης στο Μορέκ. Τελικά το Κρεμλίνο ενημέρωσε την Άγκυρα ότι ο Ερντογάν θα μπορούσε να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του στην έκθεση MAKS 2019. Εκεί που το προώθησε τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη χωρίς να του δώσει τίποτα ουσιαστικό απ΄ αυτά που ζήτησε.
militaire