3.9.19

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Δικογραφίες εναντίον επτά " αλλοδαπών παρασίτων""Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών που έλαβαν χώρα σε βάρος πολιτών

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών
σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος επτά συνολικά ατόμων

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων, μεθοδικών και επισταμένων ερευνών που διενεργούνται από Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου εξιχνίασαν διάφορες περιπτώσεις κλοπών που έλαβαν χώρα σε βάρος πολιτών στο κέντρο της πόλης  και στην περιοχή της Καλαμαριάς, σχηματίζοντας δικογραφίες σε βάρος επτά συνολικά ατόμων.


Αναλυτικότερα, από τις αστυνομικές έρευνες που διενεργήθηκαν σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος:
  • Δύο (2) αλλοδαπών ηλικίας 42 και 41 ετών, οι οποίοι τον Νοέμβριο του προηγούμενου έτους, εκμεταλλευόμενοι συνθήκες συνωστισμού εντός αστικού λεωφορείου αφαίρεσαν από 66χρονο επιβάτη το πορτοφόλι του, το οποίο περιείχε χρήματα και προσωπικά του έγγραφα. Επιπλέον, με τη χρήση αφαιρεθέντων τραπεζικών καρτών, προέβησαν σε αγορές προϊόντων από καταστήματα και σε απόπειρα ανάληψης χρηματικού ποσού από ΑΤΜ τραπεζικού υποκαταστήματος.

  • 37χρονου αλλοδαπού, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2018 διέρρηξε κατοικία 65χρονου ημεδαπού στο κέντρο της πόλης και αφαίρεσε από το εσωτερικό διάφορα προσωπικά αντικείμενα του ιδιοκτήτη.

  • Νεαρού αλλοδαπού, ο οποίος τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, από κοινού με συνεργό του, αφαίρεσαν το κινητό τηλέφωνο από γυναίκα στο κέντρο της πόλης, ενώ τον Μάρτιο ευρισκόμενος ως πελάτης εντός ξενοδοχείου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αφαίρεσε από υπάλληλο ένα τσαντάκι.

  • Δύο αλλοδαπών γυναικών 62 και 19 ετών, καθώς τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2018 εντός δύο καταστημάτων στο κέντρο της πόλης αφαίρεσαν από δύο γυναίκες τα πορτοφόλια τους.

  • 19χρονου αλλοδαπού, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2019 αφαίρεσε το κινητό τηλέφωνο από 20χρονη ημεδαπή στο κέντρο της πόλης

Οι σχετικές δικογραφίες θα αποσταλούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
-Αν ευρεθούν θα πάρουν  κλήση για τακτική δικάσιμο και ...μη τους είδατε! Juan