3.9.19

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χ.Ακάρ πετάει με Τ-38 στο Αιγαίο: «Kανένα τετελεσμένο από Ελλάδα - Οι ΤΕΔ έχουν σχέδια Β' & Γ'» (φωτό)


Απειλές εναντίον Ελλάδας αλλά και ΗΠΑ εξαπέλυσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χ.Ακάρ ο οποίος λίγα 24ωρα μετά τη δημοσιοποίηση του χάρτη με τη «γαλάζια πατρίδα» του Ερντογάν που προκάλεσε σάλο, πέταξε πάνω στο Αιγαίο με εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-38.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ ο Χ.Ακάρ συμμετείχε στην τελετή έναρξης νέας εκπαιδευτικής χρονιάς των πιλότων στη Σμύρνη. Μαζί του ήταν ο Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ  στρατηγός Yaşar Güler, ο Α/ΓΕΣ στρατηγός Ümit Dündar, ο Α/ΓΕΝ Adnan Özbal και ο Α/ΓΕΑ Hasan Küçükakyüz μαζί με τον διοικητή της Σμύρνης Erol Ayyildiz και τον διοικητή της Στρατιάς του Αιγαίου,στρατηγό Ali Sivri.
Απειλές προς ΗΠΑ
"Οσον αφορά την ζώνη ασφαλείας, οι φίλοι μας κάνουν εντατική δουλειά. Ακολουθούμε τις υποσχέσεις που μας έδωσαν. Αν έστω και μια δεν εκπληρωθεί τότε οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις της Δημοκρατίας της Τουρκίας έχουν σχέδιο Β και σχέδιο Γ.
Ημαστε έτοιμοι να θέσουμε σε εφαρμογή αυτά τα σχέδια".
Επιπλέον, ο Τούρκος υπουργός στην ομιλία του έστειλε πολλαπλά μηνύματα για τις εξελίξεις στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο.
«Είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, διμερών συμφωνιών και φιλικών σχέσεων.
Αυτό όμως δεν πρέπει να θεωρηθεί ως αδυναμία ή παραχώρηση. Δεν θα επιτρέψουμε οποιοδήποτε τετελεσμένο. Δεν θα αφήσουμε τον σφετερισμό των δικαιωμάτων της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων.
Οι ετοιμασίες μας έχουν ολοκληρωθεί ανάλογα. Αυτό δεν είναι απειλή.
Εμείς θέλουμε σχέσεις καλής γειτονίας όμως θέλουμε και αντίστοιχη συμπεριφορά από την άλλη πλευρά.
Το "Φατίχ", το "Μπαρμπαρός" το "Γιαβούς" και το "Ορoύτς Ρέις" συνεχίζουν τις εργασίες τους.
Στο θέμα αυτό το Ναυτικό και η Αεορπορία στήριξαν όλη αυτή την προσπάθεια και θα συνεχίσουν να το κάνουν.
Εκεί θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί για τα δικαιώματα που έχουμε. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο», δήλωσε ο Ακάρ.
pronews