3.5.19

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Καταιγίδες, χαλάζι και... λάσπη! - Το καλοκαίρι αργεί ακόμα...

Μετά τις ημέρες που θύμιζαν… καλοκαίρι, οι βροχές, οι καταιγίδες και η σκόνη επιστρέφουν από αύριο Σάββατο. Η ΕΜΥ εξέδωσε ήδη έκτακτο δελτίο επιδείνωσης και προειδοποιεί για την κακοκαιρία που έρχεται από αύριο Σάββατο (04.05.2019).

Η πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει από το Σάββατο το μεσημέρι και από τα νοτιοδυτικά, με βροχές και καταιγίδες, που τοπικά θα είναι ισχυρές και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.
Δείτε πως θα χτυπήσει η κακοκαιρία στο video του meteo.gr
Καιρός: Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ
Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού αύριο Σάββατο (04-05-2019) από τις μεσημβρινές ώρες και από τα νοτιοδυτικά με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές και πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.
Πιο αναλυτικά:
1. Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές προβλέπονται:
Α. Αύριο Σάββατο (04-05-2019) από τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο, βαθμιαία τη δυτική Στερεά και την Ήπειρο.
Β. Την Κυριακή (05-05-2019) κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και από αργά το απόγευμα στη Θράκη.
2. Θυελλώδεις νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι (7-8 μποφόρ) προβλέπονται: Στο Ιόνιο από το απόγευμα του Σαββάτου (04-05-2019) μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (05-05-2019).
Την Κυριακή στο Αιγαίο, όπου πιθανώς στα ανατολικά να φτάσουν τα 9 μποφόρ, με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.
pronews.gr