8.2.19

Ο Πάστορας ξύπνησε τα αντιτουρκικά αισθήματα του Ντόναλντ Τραμπ: ‘Η τους Πάτριοτ ή τίποτα…


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ 

Η σκηνή είναι χαρακτηριστική του ανθρώπου που έπρεπε να γίνει ηθοποιός και κατέληξε να είναι ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. 
Στο περίφημο Πρόγευμα Εθνικής Προσευχής, μία θρησκευτική τελετή που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στηνΟυάσιγκτον, ο Ντόναλντ Τραμπ, σήκωσε τα μάτια στον ουρανό και ευχαρίστησε τη Θεό που βοήθησε να απελευθερωθεί από τους κακούς Τούρκους ο καλός Πάστορας Άντριου Μπράνσον. 
Στην εκδήλωση ήταν παρών βεβαίως ο Πάστορας, ο οποίος είναι η αλήθεια υπέφερε στα τουρκικά μπουντρούμια.

 Ο Ταγίπ Ερντογάν τον είχε φυλακίσει κατηγορώντας τον ως «τρομοκράτη», ως «πραξικοπηματία» και ως «πράκτορα» των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. 
Αφέθηκε ελεύθερος όταν ο Αμερικανός Πλανητάρχης είπε ωμά και στεγνά στον Ερντογάν ότι θα του κατέστρεφε την οικονομία. Είχε, στο μεταξύ, υποστεί μεγάλη ζημιά η Τουρκία όταν ο Τραμπ ανακοίνωσε κυρώσεις και επιτέθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς στον Τούρκο Πρόεδρο. 
Ο κ. Τραμπ πήρε όλα τα εύσημα για τον εαυτό του για την απελευθέρωση του Μπράνσον ο οποίος σηκώθηκε όρθιος και ευχαρίστησε με την χαρακτηριστική κίνηση του χεριού στην καρδιά, τον πρόεδρο των ΗΠΑ.
 «Ήταν μέσα (στη φυλακή) για πολύ καιρό πριν μπω και τους πω (εννοεί τους Τούρκους): Είστε υποχρεωμένοι να τον αφήσετε ελεύθερο. Για το καλό σας να τον αφήσετε να φύγει».
 Στράφηκε στον Πάστορα και του είπε: Και σε απελευθέρωσαν. Και όλα αυτά υπό το ηχηρό χειροκρότημα των παρευρισκομένων, στην πλειοψηφία τους χριστιανών, που αποτελούν και την κομματική βάση του Αμερικανικού Πλανητάρχη. 
Ήταν ένα θαύμα, είπε και κοίταξε στον ουρανό. 
Ήταν φανερό σε όσους τον έβλεπαν ότι έπαιζε το ρόλο του ηθοποιού, όχι του Προέδρου. Όμως το πλήθος χειροκροτούσε. Και θα θυμάται το …«θαύμα» στις εθνικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών. Έτσι λειτουργεί το σύστημα στην Αμερική. 
Ο Πρόεδρος και συγκεκριμένα ο κ. Τραμπ, κάνει και θαύματα αν χρειαστεί. 
Όλα μέχρι εδώ καλά και ωραία. Αλλά σκέφτομαι πως είναι δυνατόν να ξεχνούν οι Αμερικανοί όλα όσα κάνει εναντίον τους ο Ταγίπ Ερντογάν. Ποιος άλλος ηγέτης θα εξευτέλιζε με τον χειρότερο τρόπο την Αμερική και δεν θα ένοιωθε την αμερικανική ισχύ. Γιατί συγχωρούν τα πάντα στον Ερντογάν, ρώτησα πριν καιρό Αμερικανό αξιωματούχο;
 Και μου απάντησε ότι δεν εξαντλήθηκε ακόμα η υπομονή μας (με τον Πρόεδρο της Τουρκίας). Είναι πραγματικά παρανοϊκός ο τρόπος με τον σκέφτονται οι Αμερικανοί. Διαβάστε τι άλλο συνέβη. Επειδή έχουν εκνευριστεί αφάνταστα για τη στάση του Ερντογάν απέναντι στην Αμερική για τη Βενεζουέλα, έστειλαν μία επιτροπή αξιωματικών του Πενταγώνου για να ερευνήσει την πιθανότητα «συνύπαρξης» των ρωσικών πυραύλων S-400 και των αμερικανικών F-35, όπως και των Πάτριοτς, στο τουρκικό έδαφος. Όπως ήταν αναμενόμενο αποφάσισαν πως τα ρωσικά και τα αμερικανικά συστήματα δεν «παντρεύονται».
 Και τι άλλο έκαναν; Οι Αμερικανοί κάλεσαν ομάδα δημοσιογράφων και τους είπαν ότι η Τουρκία δεν μπορεί να αποκτήσει ούτε τους Πάτριοτς, ούτε τα F-35 εάν προχωρήσουν στην εγκατάσταση των S-400. 
Και όχι μόνο αυτό, αλλά θα ακολουθήσουν πολύ σκληρές κυρώσεις. Ήταν η ακριβής δήλωσή τους. 
Τα μέλη της αμερικανικής ομάδας είπαν στους συνομιλητές τους ότι σας δίνουμε τη δυνατότητα να πάρετε τους Πάτριοτς, εάν ακυρώσετε την παραγγελία των S-400, και θα σας δώσουμε και τα F-35 και ότι άλλο ζητήσετε. 
Τους παρουσίασαν μία πρόταση που καμία χώρα δεν θα μπορούσε να την απορρίψει. Και όμως… Την απέρριψαν. Δεν δέχθηκαν να πουλήσουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν. 
Η επόμενη κουβέντα των Αμερικανών ήταν η πιθανότητα της ρήξης και τι θα συμβεί εάν δεν συνετιστούν οι Τούρκοι. Τους περιέγραψαν μία πολύ δυσάρεστη κατάσταση. Δεν άλλαξαν γνώμη. Και έχει μεγάλη σημασία ότι προτιμούν τις κυρώσεις και τη «λαίλαπα» που θα ακολουθήσει.

 Ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει… Ή πρόκειται για την απόλυτη σχιζοφρένεια του Ερντογάν, ή έχει κάνει τα κουμάντα του και δεν φοβάται την αμερικανική υπερδύναμη. Θα φανεί μέχρι τον Ιούνιο όταν ξεκινήσει η μεταφορά των ρωσικών πυραύλων στην Τουρκία. 
Μέχρι τότε να είμαστε έτοιμοι για σκαμπανεβάσματα στις σχέσεις της Τουρκίας και της Αμερικής. Όσο περνά ο καιρός όλο και περισσότεροι πιστεύουν πια πως η πορεία οδηγεί στην οριστική ρήξη. Το έργο το είδαμε και άλλες φορές.
 Όμως τούτη τη φορά πρόκειται για την «ώρα της αλήθειας» αφού το καλοκαίρι οι Τούρκοι θα παραλάβουν τους ρωσικούς πυραύλους…

Πηγή:  https://hellasjournal.com