8.2.19

Η Ένωση συγχαίρει τους συναδέλφους της ΔΙΑΣ για την σύλληψη 4 ληστών


Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης συγχαίρει θερμά τους συναδέλφους της Ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι συνέλαβαν άμεσα τους δράστες ληστείας εις βάρος συμπολιτών μας.
Η αποτελεσματική παρέμβαση και ο απόλυτος επαγγελματισμός των συναδέλφων μας ανέδειξαν τον τρόπο λειτουργίας της Ομάδας ΔΙΑΣ και την προσφορά τους στη δημόσια ασφάλεια.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη ληστεία εγείρει έντονο προβληματισμό καθώς διαπράχτηκε (χθες) από 4 δράστες στην περιοχή της Τούμπας και μάλιστα μεσημεριανές ώρες.
Για να εξασφαλίσουμε την ειρηνική και ασφαλή διαβίωση των Θεσσαλονικέων θα πρέπει η Ηγεσία να αντιληφθεί ότι οι Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, της ΔΙΑΣ και της ΖΗΤΑ επιβάλλεται να απασχολούνται σε υπηρεσίες που έχουν ως κέντρο τον πολίτη και όχι σε σταθερές φυλάξεις στόχων ή προσώπων και σε πορείες*.
Η ιδρυτική λειτουργία των Υπηρεσιών έχει συγκεκριμένη στόχευση και το αστυνομικό προσωπικό επιβάλλεται να διατίθεται σε καθήκοντα που αποσκοπούν αποκλειστικά σ’ αυτή.
  
Θεσσαλονίκη, 8 Φεβρουαρίου 2019
             
Ο Πρόεδρος
 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος
6936800701
Ο Γεν. Γραμματέας
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
6948753589____________________________________

Δεν έχει γίνει κατανοητή η χρησιμοποίηση δικυκλιστών εναντίον  αναρχικών, πράγμα που τους εκθέτει σε κίνδυνο ζωής, καθώς είναι εκτεθειμένοι πάνω στα δίκυκλα. Αυτή η ανόητη τακτική πρέπει να σταματήσει.
Efenpress