8.2.19

Μυστήριο µε τη δολιοφθορά στο Λιανοκλάδι - Έκοψαν 700 μέτρα καλώδια

Ακόμα και στη φωτογραφία διακρίνεται το πασαλειμμένο  με μπογιές τραίνο, αφύλακτο τα βράδια στη διάθεση
του πρώτου τυχόντα!!!
Juan
Σε εκτεταµένη δολιοφθορά µε άγνωστα αίτια αποδίδει η διοίκηση του ΟΣΕ τη διακοπή της σιδηροδροµικής κυκλοφορίας από το βράδυ της Τετάρτης έως χθες το µεσηµέρι εξαιτίας της κοπής καλωδίων ηλεκτροκίνησης στο νέο τµήµα της γραµµής Λιανοκλαδίου - ∆οµοκού στο ύψος του Θαυµακού
Σύµφωνα µε τα πρώτα στοιχεία µάλιστα υπολογίζεται ότι οι δράστες έκοψαν (και έκλεψαν) καλώδιο, το µήκος του οποίου κυµαίνεται από 600 έως 700 µέτρα! Αποτέλεσµα ήταν η απίστευτη ταλαιπωρία τόσο των 200 επιβατών που επέβαιναν στην αµαξοστοιχία, η οποία εκτελούσε το δροµολόγιο 61 από τη Θεσσαλονίκη µε προορισµό την Αθήνα την ώρα της διακοπής της κυκλοφορίας και ήταν η πρώτη που εγκλωβίστηκε στο σηµείο, όσο και των επιβατών άλλων τρένων, οι οποίοι αναγκάζονταν να επιβιβάζονται σε λεωφορεία προκειµένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους µέχρι την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Προβληµατισµός

Στελέχη του Οργανισµού επεσήµαιναν χθες στο «Εθνος» τον έντονο προβληµατισµό τους, καθώς ήταν η πρώτη φορά εδώ και τουλάχιστον µία δεκαετία που συµβαίνει τόσο εκτεταµένη κοπή καλωδίων, η οποία φαίνεται να µην είχε σκοπό το οικονοµικό όφελος, δεδοµένου ότι οι… κυνηγοί χαλκού επιλέγουν συνήθως άλλα σηµεία και λιγότερο δύσβατες περιοχές.
Τα συνεργεία του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ και του αναδόχου του έργου εργάζονταν όλη τη νύχτα για την αποκατάσταση του προβλήµατος, προκειµένου να τελειώσει ο σιδηροδροµικός αποκλεισµός, ενώ πλέον ο λόγος ανήκει στην Αστυνοµία, η οποία σε συνεργασία µε τον ΟΣΕ ερευνά το περιστατικό. «Ο Οργανισµός λαµβάνει ήδη όλα τα κατάλληλα µέτρα αφενός για τη διαλεύκανση της δολιοφθοράς αφετέρου για την προστασία του δικτύου ηλεκτροκίνησης» επισηµαίνεται σε χθεσινή ανακοίνωση του ΟΣΕ.
Το σηµείο θεωρείται κοµβικό, καθώς πρόκειται για το νέο τµήµα της γραµµής Λιανοκλαδίου -  ∆οµοκού και µάλιστα σε µια περίοδο που αναµένεται η παράδοση της ηλεκτροκίνησης, ενώ είναι η πρώτη φορά που σηµειώνεται περιστατικό κλοπής καλωδίου στη συγκεκριµένη περιοχή.
ethnos.gr
Κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται για "δολιοφθορά" αλλά για κλοπή από συγκεκριμένη ...φυλή, η οποία δεν έχει πρόβλημα με δύσβατη ή μή περιοχή.  Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η αναισθησία των επαγγελματιών του είδους, οι οποίοι αφαιρούν χαλκό, σίδερα, σκάρες από τους δρόμους, πετροβολούν αυτοκίνητα, ληστεύουν, σκοτώνουν, βιάζουν, πωλούν ναρκωτικά, απαγάγουν και γενικώς κάνουν ό,τι θέλουν αφού έχουν βρεί κάλυψη από την ηλίθια νομοθεσία που προστατεύει τους κακοποιούς και από τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που τους έχει στα ώπα-ώπα!!! Το πρόβλημα επίσης αφορά την φρούρηση και των ίδιων των τραίνων που σταθμεύουν σε διάφορα σημεία, αφύλακτα και όπως βρίσκουν ευκαιρία τα φρικιά των ...γκράφιτυ και τα κάνουν παρδαλά -με την ησυχία τους- έτσι μπορούν να βρουν ευκαιρία και τα παραπάνω παράσιτα, τα οποία είναι ικανά να αφαιρέσουν ακόμα και τροχούς από τις αμαξοστοιχίες για να τις πουλήσουν.
Juan