21.12.18

Πανηγυρισμοί Ερντογάν: «Η Τουρκία έγραψε ιστορία - Πήρα υποστήριξη από ΗΠΑ για την εξολόθρευση των Κούρδων»

Μην είσαι και πολύ σίγουρος Ερντογάν, γιατί οι ΗΠΑ είναι σαν ανεμόμυλος ...Efenpress
Πανηγυρίζει ο Ρ.Τ.Ερντογάν για την συμφωνία με τον Ν.Τραμπ λέγοντας πως "Η Τουρκία γράφει ιστορία στην εξωτερική της πολιτική. Παίρνουμε αμερικανική υλικοτεχνική υποστήριξη για την εξολόθρευση του ISIS και των...Κούρδων".

Τα πράγματα για τους Κούρδους είναι πολύ άσχημα καθώς ο Ρ.Τ.Ερντογάν αναβάλλει την επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη μέχρι την ολοκληρωτική αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων.
Στο διάστημα που μεσολαβεί οι τουρκικές δυνάμεις θα παραλάβουν τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που αφήνουν πίσω τους οι ΗΠΑ σύμφωνα με τον Ρ.Τ.Ερντογάν.
Επιπλέον σύμφωνα με το τουρκικό σχέδιο η Αγκυρα θα ενώσει 150 αραβικές και τουρκμενικές φυλές για επιχειρήσεις σε ολόκληρη την βόρεια Συρία εναντίον των δυνάμεων YPG/SDF.
-----------------------------------------
Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε ότι η Τουρκία ετοιμάζεται για μια νέα επιχείρηση εναντίον των Κούρδων σε Μάνμπιτζ, Χαλέπι και ανατολικά του Ευφράτη. Η ανακοίνωση ήρθε λίγες ώρες μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από την Συρία.
"Η απόφαση να διεξάγουμε επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη είναι οριστική αλλά μετά τις εξαγγελίες του Ν.Τραμπ την αναβάλουμε μέχρι να αποχωρήσουν οι αμερικανικές δυνάμεις" είπε ο Ρ.Τ.Ερντογάν
"Θα προχωρήσω σε βήματα σταθεροποίησης της Συρίας. Δεν πρόκειται να κάνουμε καμία υποχώρηση όταν η εθνική ασφάλεια της χώρας μας βρίσκεται σε κίνδυνο" τόνισε.
"Εργαζόμαστε σε ένα νέο επιχειρησιακό σχέδιο ώστε να εξολοθρεύσουμε τους πυρήνες του ISIS που έχουν απομείνει στην χώρα και τους Κούρδους YPG στην Συρία" πρόσθεσε.
"Ζήτησα μόνο λογιστική υποστήριξη από τον Ν.Τραμπ. Σε αντάλλαγμα του υποσχέθηκα πως θα εξολοθρεύσω το ISIS" είπε ο Ρ.Τ.Ερντογάν
Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μ.Τσαβούσογλου, τόνισε:
"Εχουμε το χρονοδιάγραμμα για την Μάνμπιτζ. Θα το εφαρμόσουμε μόλις αποχωρήσουν οι αμερικανικές δυνάμεις".
Man, I didn’t see Erdogan this happy for a very long time.

Erdogan says Turkish government is right now making history in foreign policy.

Obviously he meant his success to convince Trump for pulling US troops from Syria
161 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
---------------------------------------------
Είναι φανερό, πως η Αγκυρα αναλαμβάνει πλέον τον ρόλο του τοποτηρητή στην Συρία μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από την περιοχή.
-----------------------------
Ανακοίνωση των δυνάμεων SDF
O Συριακός Δημοκρατικός Στρατός (Κούρδοι), καταδικάζει την απόφαση του Λευκού Οίκου, να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία και επεσήμανε πως αυτή, θα έχει «αρνητικό αντίκτυπο» στην εν εξελίξει επιχείρηση κατά της τρομοκρατίας στην περιοχή, και θα ενθαρρύνει τους τρομοκράτες και τους υποστηρικτές τους.
«Απευθυνόμαστε στη διεθνή κοινή γνώμη, και σας γνωστοποιούμε πως η μάχη κατά της τρομοκρατίας δεν έχει τελειώσει… Βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο στάδιο, που απαιτεί συντονισμένες προσπάθειες από όλους και μεγαλύτερη υποστήριξη από τον διεθνή συνασπισμό για να τη συνεχίσει, όχι την απόσυρσή του», τόνισε ο SDF σε ανακοίνωσή του
Ο SDF προειδοποίησε τις ΗΠΑ πως η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων θα έχει «επικίνδυνες συνέπειες» για τη διεθνή ασφάλεια και θα «εξαλείψει τις ελπίδες των ανθρώπων της περιοχής για ειρήνη και ασφάλεια¨.

Turkey wants to unite today 150 Arab and Turkmen tribal leaders from all over northern under one umbrella in Azaz against the rule of US-backed YPG/SDF forces.