4.9.18

Σε «χαλί» μετατρέπει τα οχυρά των ισλαμιστών στην Ιντλίμπ η ρωσική Αεροπορία: 50 βομβαρδισμοί μόνο σήμερα



Iσοπεδώνει η ρωσική Αεροπορία τις οχυρές θέσεις των ισλαμιστών λίγο πριν την έναρξη της μαζικής επίθεσης του συριακού Στρατού προς ανακατάληψη της επαρχίας της Ιντλίμπ.



Από το πρωί ρωσικά μαχητικά Su-34 και Su-30 έχουν πραγματοποιήσει 50 αεροπορικούς βομβαρδισμούς, τους περισσότερους που έχουν κάνει μέσα στο 2018 οι Ρώσοι. Μέχρι το τέλος της ημέρας αναμένεται το νούμερο να αυξηθεί κατά πολύ.
Συνολικά επιχειρούν δέκα ρωσικά μαχητικά στις νότιες και δυτικές περιοχές της Ιντλίμπ στα σημεία από τα οποία θα εισέλθουν τα συριακά στρατεύματα.
Συγκερκριμένα έχουν κτυπηθεί φυλάκια και κέντρα διοικήσεως των ισλαμιστών στις πόλεις Jisr Al-Shughour, Al-Shughour, Mahambel, Basnqoul, Zayzooun, Ziyarah, Jadariyah, Kafrdeen, Al-Sahn, Saraseef και δεκάδες άλλες.
Ο συριακός Στρατός είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει την επίθεσή του αύριο καθώς ήδη έχουν συγκεντρωθεί οι απαραίτητες δυνάμεις ενώ έχει προσφάτως ενισχυθεί με καινούριο εξοπλισμό από την Ρωσία όπως άρματα μάχης Τ-90 και ΤΟΜΑ ΒΜΡ-2.
Major escalation in NW in the last 2hrs: air & artillery strikes hitting opposition areas in al-Ghab () & areas around Jisr al-Shughour (). & jets still circling in the air, in what could well be the opening salvo of a significant campaign. pic.twitter.com/TmsSNI6nFK
Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
Όλα θα εξαρτηθούν από την αξιολόγηση των πληγμάτων κατά των οχυρών θέσεων των ισλαμιστών. Εάν αυτές έχουν καταστραφεί σε ικανοποιητικό βαθμό, τότε θα κριθεί ότι η επίθεση μπορεί να ξεκινήσει.
Σημειώνεται πως η Ιντλίμπ ελέγχεται πλήρως από τους ισλαμιστές της Αλ Κάιντ από το 2015
This is a thread about a war crime by US/UK-backed al-Qaeda "rebels" at Abu al-Duhur airbase, in , in Sept 2015, when they executed 56 captured captured Syrian soldiers https://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/syria/11876573/Militants-execute-56-Syrian-regime-soldiers-at-captured-airbase.html 

Note: Neither Guardian nor BBC regarded this execution as newsworthy pic.twitter.com/yYqZE410Ng
Προβολή εικόνας στο Twitter
These are the terrorists, allied to al-Qaeda, who seized Abu al-Duhur airbase, in , in Sept 2015, and then executed 56 Syrian soldiers.

Both BBC and Guardian called these, mostly foreign terrorists, "Syrian rebels"
1 https://www.bbc.com/news/world-middle-east-34196438 
2 https://www.theguardian.com/world/2015/sep/09/syrian-rebels-seize-army-airbase-abu-zuhour-idlib  pic.twitter.com/cViwKKe0WN
Όμως πέρα από την επίθεση αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ποια στάση θα κρατήσουν οι Αμερικανοί και εάν θα αποφσίσουν να αυξήσουν σε επικίνδυνο βαθμό την ένταση με τους Ρώσους.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε χθες  τον  Άσαντ και τους συμμάχους του, τη Ρωσία και το Ιράν, να μην εξαπολύσουν «ριψοκίνδυνα» μια «επίθεση» στην επαρχία Ιντλίμπ, που ελέγχουν τζιχαντιστές και αντάρτες, τονίζοντας πως «εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι»διατρέχουν κίνδυνο «να σκοτωθούν».
«Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ της Συρίας δεν πρέπει (ενεργώντας) ριψοκίνδυνα να επιτεθεί στην Επαρχία Ιντλίμπ. 
Οι Ρώσοι και οι Ιρανοί θα έκαναν ένα σοβαρό λάθος από ανθρωπιστική άποψη αν έπαιρναν μέρος σε αυτή τη δυνητική ανθρώπινη τραγωδία. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα μπορούσαν να σκοτωθούν. Μην επιτρέψετε να γίνει αυτό!», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
Οι αμερικανικές δυνάμεις θα επιχειρήσουν κτύπημα κατά των συριακών ενόπλων δυνάμεων προκειμένου να ανακόψουν την τελική επίθεση εκκαθάρισης της Ιντλίμπ από τους ισλαμιστές και αποκτήσει τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος της ομώνυμης επαρχίας, αφού ένα τμήμα της στα βόρεια είναι βέβαιο ότι θα ελέγχεται από την Τουρκία και του φιλότουρκους Σύρους.
Οπως αναφέρουν πληροφορίες από την Ουάσιγκτον, οι Αμερικανοί θα χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα μέσα για να πλήξουν πάνω από 20 θέσεις των συριακών δυνάμεων από αέρος, θαλάσσης και ξηράς.
Γιατί; 
Για να μην εξοντωθούν αυτοί που μέχρι τώρα χαρακτηριζόντουσαν από τους ίδιους του Αμερικανούς ως «τρομοκράτες« η αλ Νούσρα, το παρακλάδι της αν Κάϊντα την Συρία.
Αρρωγός της προσπάθειας των ΗΠΑ, το Ισραήλ το οποίο διεξήγαγε μια σειρά από φονικές επιθέσεις εναντίον πέντε στρατιωτικών βάσεων του συριακού Στρατού καθώς και τον αεροδρόμιο  Μέζε και τα τμήματα  4,10 και 66 του συριακού στρατού, νωρίς την Κυριακή το πρωί.
Οι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από ισραηλινά στρατιωτικά αεροσκάφη από τα υψώματα του Γκολάν. Αναφορές σημειώνουν ότι ο αδελφός του Μπασάρ αλ Άσαντ τραυματίσθηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια των επιδρομών.
Βασικός στόχος των Ισραηλινών οι Ιρανοί και κατ'επέκταση και οι ΗΠΑ θέλουν να κτυπήσουν τις ιρανικές βάσεις στη Συρία
Στις επιθέσεις των ισραηλινών σκοτώθηκαν 25 στρατιώτες και 45 πολιτοφύλακες σιίτες, μεταξύ αυτών και ο στρατηγός του ιρανικού στρατού, στρατηγός Μαρασάτ αλ Μιζάνι.
Πληροφορίες που κυκλοφορούν αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ θα χτυπήσουν μεγάλες αεροπορικές βάσεις που τις υπολογίζουν σε οκτώ, σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Αμπού Φίρας με κυρίες επιθέσεις τα αεροδρόμια Τιφούρ και Χομς και πιθανόν και στην Ιντλίμπ.
Ολα αυτά όταν σε πολιτικό η Ρωσία, το Ιράν και η Τουρκία έχουν συμπήξει μια «ιερά συμμαχία» κατά των ΗΠΑ στο θέμα του δολαρίου, αλλά συνεργάζονται πλήρως και στο θέμα της Συρίας.
Το ζήτημα του Ιράν είναι κάπως πιο περίπλοκο: 
Η Ρωσία είναι μαζί με το Ιράν, αλλά δεν είναι κατά του Ισραή΄στην διαμάχη των δύο κρατών.
Η Τουρκία δεν έχει τέτοια προβλήματα «λεπτής διπλωματικής διαχείρισης»: Μισεί το Ισραήλ σχεδόν όσο το μισεί και το Ιράν και τα τουρκοϊρανικά συμφέροντα συμπλέουν απόλυτα σε μια σειρά  οικονομικών, πολιτικών, θρησκευτικών και στρατιωτικών ζητημάτων.

Η μάχη για την Ιντλίμπ θα είναι η τελευταία μεγάλη μάχη, αλλά όχι το τέλος του πολέμου...
pronews