21.8.18

Σχολή Ευελπίδων: μετά από 190 χρόνια κάνει ένα ιστορικό βήμα


Γράφει η ΙΩΑΝΝΑ ΗΛΙΑΔΗ
Την εποχή των fake news που και του υβριδικού πολέμου η επικοινωνία προβάλλει ως αναπόσπαστο μέρος των στρατιωτικών επιχειρήσεων. Μάλιστα το ΝΑΤΟ έχει κάνει ιδιαίτερη διεύθυνση Στρατηγικής Επικοινωνίας (STRATCOM) και δίνει έμφαση στην εκπαίδευση των στελεχών του στα θέματα αυτά.
Ήταν καιρός η επικοινωνία να εισαχθεί ως μάθημα και στις ελληνικές στρατιωτικές ακαδημίες. Η Σχολή Ευελπίδων που φέτος γιορτάζει τα 190 χρόνια από την ίδρυσή της, καθιερώνει σχετικό μάθημα στο πρόγραμμα μαθημάτων και πρωτοπορεί.

Την σχετική είδηση που είχε πληροφορηθεί το Armyvoice.gr,  την επιβεβαιώσαμε από την προκήρυξη για την πρόσληψη ειδικών επισητμόνων, η οποία λήγει σήμερα.
Το Τμήμα Στρατιωτικών Επιστημών της ΣΣΕ δημοσίευσε την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κάλυψη θέσεως Ειδικών Επιστημόνων το Ακαδημαϊκό έτος 2018-2019. Τελική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών η Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018 και σύμφωνα με τις λεπτομέρειες-δικαιολογητικά της επισυναπτόμενης προκήρυξης.
Ανάμεσα στις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί υπάρχει και μιά θέση Ειδικού Επιστήμονα στη μισθολογική βαθμίδα Λέκτορα με  μερική απασχόληση (έως 10/20) και με γνωστικό αντικείμενο στην «Στρατηγική της Επικοινωνίας », για το χειμερινό και εαρινό εξάμηνο.
Οι ενδιαφερόμενοι να είναι κάτοχοι Διδακτορικού Διπλώματος στην Στρατηγική της Επικοινωνίας Ελληνικού Πανεπιστημίου ή ισοτίμου τίτλου ξένου Πανεπιστημίου ανεγνωρισμένου από το ΔΟΑΤΑΠ.

Η Σχολή Ευελπίδων

Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (Σ.Σ.Ε.) υπήρξε προσωπικό όραμα του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος είναι και ο ιδρυτής της Σχολής. Τον Ιούνιο του 1828 ανακοίνωσε τη σύσταση της Σχολής και μάλιστα ο ίδιος ονόμασε τους πέντε (5) πρώτους μαθητές «Ευέλπιδες».
Η μακρόχρονη Ιστορία της Σχολής είναι συνυφασμένη με αυτήν του Ελληνικού Έθνους των νεότερων χρόνων μιας και αποτελεί το φυτώριο από το οποίο ξεπηδούν προσωπικότητες, οι οποίες διαδραμάτισαν σημαίνοντα ρόλο στα πεπραγμένα της Πατρίδος μας.
Η Σχολή σε όλους τους αγώνες του Έθνους δηλώνει παρούσα συμμετέχοντας ενεργά, αφού αποτελεί τη δεξαμενή των στελεχών τα οποία αγωνίζονται και θυσιάζονται για τα «Ιερά και τα Ιδανικά της Φυλής».
Η Πολιτεία αναγνωρίζοντας το τεράστιο έργο συνεισφοράς της Σχολής στην υπηρεσία του Έθνους το 1926 της απονέμει Πολεμική Σημαία και στη συνέχεια παρασημοφορεί αυτή με το Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Α΄ Τάξεως το 1931, τον Πολεμικό Σταυρό Α΄ Τάξεως το 1943, τον Ταξιάρχη του Αριστείου Ανδρείας το 1946 και τέλος τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Σωτήρα το 1978.
Η κύρια αποστολή της Σχολής είναι να παρέχει στρατιωτικούς επιστήμονες και ηγέτες στο Στρατό Ξηράς, μέσω της στρατιωτικής ζωής και της πολύπλευρης στρατιωτικής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης.
armyvoice