8.6.18

H Eυρώπη αφυπνίζεται: Ένα χριστιανικό «τείχος» έχει κτιστεί από την Βαλτική μέχρι την Μεσόγειο

Ένα χριστιανικό «τείχος» έχει κτιστεί από την Βαλτική μέχρι την Μεσόγειο που περιλαμβάνει τις χώρες της Ρωσίας, της Πολωνίας, της Αυστρίας, της Ουγγαρίας, της Σλοβακίας, της Σλοβενίας, της Τσεχίας, της Ελβετίας και της Ιταλίας.

Οι οποίες χώρες έχουν αναλάβει τον δύσκολο και σημαντικό ρόλο να προστατέψουν της Ευρώπη από την αποχριστιανοποίηση που όπως φαίνεται κάποια κέντρα επιχειρούν να την επιβάλλουν (και μάλλον τα ίδια κέντρα το προσπαθούν και στις ΗΠΑ κάτι που τους το «χάλασε» η εκλογή Ν.Τραμπ)
Ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ότι η χώρα του θα απελάσει πολλούς ιμάμηδες που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό και θα κλείσει επτά τεμένη προκειμένου να καταπολεμηθεί το «πολιτικό ισλάμ».
Η απόφαση, διευκρίνισε ο Κουρτς, συνδέεται με την ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη αναπαράσταση από παιδιά ντυμένα με στρατιωτικές στολές μιας μάχης της οθωμανικής ιστορίας σε ένα από τα μεγαλύτερα τεμένη της Βιένης, που συνδέεται με την τουρκική κοινότητα.
«Οι παράλληλες κοινωνίες, το πολιτικό ισλάμ και η ριζοσπαστικοποίηση δεν έχουν θέση στη χώρα μας», διαβεβαίωσε ο Αυστριακός καγκελάριος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Φωτογραφίες από την αναπαράσταση της μάχης της Καλλίπολης, στην οποία συμμετείχαν παιδιά σε ένα τέμενος, δημοσιοποιήθηκαν στις αρχές του μήνα από το κεντροαριστερό περιοδικό Falter και προκάλεσαν αντιδράσεις από τους Αυστριακούς πολιτικούς.
Στις φωτογραφίες φαίνονται νεαρά αγόρια ντυμένα με στολή παραλλαγής να περπατούν σε παράταξη, να χαιρετούν στρατιωτικά και να κρατούν τουρκικές σημαίες μπροστά από ένα πλήθος άλλων παιδιών.
Σε μια άλλη φωτογραφία κάποια παιδιά φαίνονται να κείτονται στο έδαφος προσποιούμενα τα θύματα της μάχης, με τα σώματά τους καλυμμένα από την τουρκική σημαία.
Το εν λόγω τέμενος διαχειρίζεται η Ισλαμική, Τουρκική Ένωση της Αυστρίας (Atib), που συνδέεται άμεσα με την Τουρκική Διεύθυνση Θρησκευτικών Θεμάτων (Diyanet).
H Atib είχε χαρακτηρίσει την αναπαράσταση «ιδιαίτερα λυπηρή».
Σε αυτό αξίζει να προσθέσουμε την πρόσφατη προσπάθεια της Βαυαρίας, ομοσπονδιακού κρατιδίου της Γερμανίας να αποκτήσει και πάλι, «κόντρα» στο «ρεύμα» της εποχής, το χριστιανικό της χαρακτήρα.
Μετά από χρόνια υποχρεωτικής αποχριστιανοποίησης της Ευρώπης από τις φαεινές ιδέες «προοδευτικών» και «τεχνοκρατών» κάτι φαίνεται πως αλλάζει και είναι υποχρεωτική εδώ και μια εβδομάδα η παρουσία σταυρών στις εισόδους όλων των δημοσίων κτηρίων στη Βαυαρία καθώς τίθεται σε εφαρμογή ο νόμος Kreuzpflicht (υποχρεωτικός ο σταυρός).
Eπί σειρά ετών είχε γίνει «μόδα» σε όλη την Ευρώπη οι γηγενείς κάτοικοι και οι εγχώριες Αρχές να κρύβουν την θρησκευτική τους ταυτότητα για να μην «προσβάλλονται» οι κατά κύριο λόγο μουσουλμανικοί πληθυσμοί προσφύγων και μεταναστών που έρχονται στις ευρωπαϊκές χώρες.
Είναι η πρώτη φορά που μια περιοχή της ΕΕ αποφασίζει να αντιστρέψει την διαδικασία αυτή. Η θρησκευτική ταυτότητα θεωρείται ως ένα εκ των βασικότερων συστατικών της εθνικής ταυτότητας και η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί το γεγονός ότι κάτι πάει να αλλάξει αφού πλέον υπάρχουν αντιδράσεις από την βάση της ευρωπαϊκής κοινωνίας.
Σαφώς η Βαυαρία επηρεάζεται και αυτή (θετικά εννοείται) από το χριστιανικό «τείχος» και είναι ζήτημα χρόνου να επηρεάσει την Γερμανία στο σύνολό της.
Για πολλούς η επαναθεμελίωση του Χριστιανισμού στην Ευρώπη ξεκίνησε σαφώς από τον Β.Πούτιν αλλά οικοδομείται από τον Ούγγρο πρωθυπουργό Β.Ορμπάν ο οποίος έχει παρασύρει όλα τα γειτονικά του κράτη προς αλλαγή κατεύθυνσης και επιστροφή στις «ρίζες»
Όποιος δεν έχει «ρίζες» πεθαίνει.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν είναι αποδεδειγμένα ένας εκ των μεγαλύτερων σύγχρονων ηγετών, πολλοί τον κατατάσσουν στο επίπεδο του Β.Πούτιν καθώς και αυτός διαμορφώνει καταστάσεις και δημιουργεί νέες πολιτικές πραγματικότητες.
Είναι αυτός που αποτέλεσε τον οδηγό για την συνολική αντεπίθεση της πραγματικής Δεξιάς στην Ευρώπη, μιας Δεξιάς που μετά την συντριπτική νίκη στην Ιταλία δείχνει πως αρχίζει και διεκδικεί και πάλι την Ευρώπη από τους «προοδευτικούς» και τις διεθνιστικές πολιτικές συνιστώσες που τόση ζημιά έχουν προκαλέσει στα έθνη και στα ευρωπαϊκά κράτη, προσπαθώντας να τα αποδομήσουν προς δημιουργία μεγάλων υπερεθνικών οργανισμών
Mετά το ξέσπασμα της μεταναστευτικής κρίσης, κι άλλοι στα χνάρια του Β.Ορμπάν θριάμβευσαν στις κάλπες: Ο Ρόμπερτ Φίκο στη Σλοβακία (2016), ο οποίος στη συνέχεια αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιαν Κουτσιάκ. 
Μετά ακολούθησε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στη Σερβία (Απρίλιος 2017).
Επίσης, το δεξιό γερμανικό κόμμα  Alternative Für Deutschland έγινε τρίτη πολιτική δύναμη στη Γερμανία και κέρδισε 94 από τις 709 έδρες στη βουλή (Σεπτέμβριος του 2017).
Ακολούθησε ο Σεμπάστιαν Κουρτς, στην Αυστρία (Οκτώβριος 2017), ο οποίος συγκυβερνά με τους εθνικιστές του  FPÖ. Στην Τσεχία κέρδισε ο Μίλος Ζέρμαν (Ιανουάριος 2018). Και φυσικά κυριάρχησε στην Ιταλία η συμμαχία της Λέγκα με το Κίνημα Πέντε Αστέρων (Ιούνιος 2018).
Τελευταίος στη λίστα ήρθε ο Γιάνες Γιάνσα και το Δημοκρατικό Κόμμα Σλοβενίας (SDS) το οποίο κέρδισε τις εκλογές στις 3 Ιουνίου, με σαφή ατζέντα κατά του φιλελευθερισμού, της παράνομης μετανάστευσης, του Τζορτζ Σόρος, εναντίον των ελίτ και εναντίον των Βρυξελλών.
Σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας, ο Γιάνσα είχε την στήριξη του Ούγγρου ομολόγου του Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος πήγε να τον υποστηρίξει αυτοπροσώπως στην πόλη Celje, στις 11 Μαίου.
Σημειώνεται ότι και η Ελβετία κρατάει με την θέληση του ενεργού, διαμέσου δημοψηφισμάτων, λαού της τον χριστιανικό της χαρακτήρα.
Θυμίζουμε ότι στην Ελβετία είχε διεξαχθεί το 2009 δημοψήφισμα για την ανοικοδόμηση μιναρέδων.
Τότε τάχθηκαν οι Ελβετοί υπέρ της απαγόρευσης των μιναρέδων και μιλάμε για μια χώρα η οποία θεωρείται «ανεκτική» (άλλο ανέχομαι και άλλο αλλάζω για χάρη άλλων)
Η ελβετική κυβέρνηση ήταν αντίθετη στην απαγόρευση και είχε προειδοποιήσει ότι η τροποποίηση του συντάγματος ώστε να απαγορευτεί η οικοδόμηση μιναρέδων «θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα ακραίων κύκλων»
Και όμως ο ελβετικός λαός πήρε την απόφασή του και έκρινε ότι ήθελε να διατηρήσει την εθνική του ταυτότητα. Μιλάμε για έναν λαό που αποτελείται από 3 εθνότητες. Την ιταλική, την γερμανική και την γαλλική και όμως είχε κοινή και σαφέστατη γραμμή.
Για «τεράστια έκπληξη» έκανε λόγο τότε η ελβετική τηλεόραση, 30 λεπτά ύστερα από το τέλος της ψηφοφορίας. 
Η πρόταση του δημοψηφίσματος έγινε από το Λαϊκό Ελβετικό Κόμμα, το οποίo θεωρούσε πως οι μιναρέδες είναι σύμβολο εξισλαμισμού. 
Στην Ελβετία ζουν περίπου 400.000 μουσουλμάνοι και, σε όλη τη χώρα, υπάρχουν μόλις τέσσερις μιναρέδες.
Με βάση του ελβετικό σύστημα, το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος δεν είναι δεσμευτικό εκτός κι αν το εγκρίνουν τα περισσότερα καντόνια και οι περισσότεροι ψηφοφόροι.
Το Ισλάμ είναι η δεύτερη πιο διαδεδομένη θρησκεία στην Ελβετία μετά τον Χριστιανισμό. Υπάρχουν λίγα τεμένη και διάφοροι άλλοι χώροι προσευχής για τους Μουσουλμάνους, όμως οι αιτήσεις για την ανέγερση νέων μιναρέδων σχεδόν πάντα απορρίπτονται.
 
Οι υποστηρικτές της απαγόρευσης επισημαίνουν ότι αν επιτραπεί η οικοδόμηση νέων μιναρέδων αυτό θα συμβολίζει την εξάπλωση μιας ιδεολογίας και ενός νομικού συστήματος (της ισλαμικής νομοθεσίας Σαρία) που δεν ταιριάζουν με το πνεύμα της ελβετικής δημοκρατίας.
Τελικώς η απαγόρευση ανοικοδόμησης νέων μιναρέδων νομοθετήθηκε το 2009.
Το θέμα είναι ποια επιλογή θα κάνει η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός στα χρόνια που έρχονται. Σύντομα θα γίνει κατανοητό ότι η κατάρρευση μιας κοινωνίας γίνεται όταν η κοινωνία αυτή χάσει τον χαρακτήρα της και τα πιστεύω της.
Είναι σίγουρο ότι το νέο χριστιανικό τείχος θα επηρεάσει σύντομα και την Γαλλία και την Ισπανία ίσως και την Αγγλία που η σημαία της η ίδια είναι ο Σταυρός του Αγίου Γεωργίου και την Σκωτία (τα δύο κύρια συστατικά έθνη του κράτους του Ηνωμένου Βασιλείου-Βρετανίας) που η δική της σημαία συμβολίζει την σταύρωση του Αγίου Ανδρέα. 
pronews