21.6.18

η επέτειος της Μάχης του Λαχανά


105 χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από το τέλος της Μάχης του Λαχανά, στην οποία ο ελληνικός στρατός παρά τις μεγάλες απώλειες, κατόρθωσε να κερδίσει τους Βούλγαρους σε μια σημαντική νίκη, για την εξέλιξη ολόκληρου του πολέμου.
Η μάχη αυτή τιμήθηκε σήμερα στο Ηρώο Πεσόντων Λαχανά, παρουσία βουλευτών, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης , του Στρατού, και σωματείων. Την ομάδα 21 Μακεδονίας Θράκης εκπροσώπησε το μέλος του Δ.Σ., κ. Γρηγόριος Σαμαράς και την Λ.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης, ο  Α. Αντιπρόεδρος,  κ. Αθανάσιος  Κωτίτσας.

Εψάλη επιμνημόσυνη δέηση, από τον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο, ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με την κατάθεση στεφάνων και τον Εθνικό Υμνο.
Το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σάββας Αναστασιάδης, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Γιώργος Αρβανιτίδης και ο δήμαρχος Λαγκαδά, κ. Γιάννης Καραγιάννης.
Σε δηλώσεις τους οι επίσημοι, αναφέρθηκαν στο μήνυμα της σημερινής επετείου, σε σχέση με τη συμφωνία των Πρεσπών, για την ονομασία των Σκοπίων.