21.6.18

«Φιλότιμο», «Αξιοπρέπεια», καθίστανται λέξεις,άγνωστες και για εμάς ?





Άρθρο γνώμης του Ευάγγ. Αθανασιάδη*

Εκατόν δώδεκα (112) ημέρες και ξεχασμένοι στις τουρκικές φυλακές, ευτυχώς όχι στις εναπομένουσες (?) Ελληνικές καρδιές. Ούτε ψίθυρος, ούτε 
υπενθύμιση από τα ΜΜΕ, πολιτικούς αλλά και εμάς.



 Η δυσαρέσκεια προς τη κυβέρνηση, τόσο στη διαχείριση της Οικονομίας, όσο για τα Εθνικά θέματα και ιδίως στη Β. Ελλάδα, έντονη, παρά τη προσπάθεια απόκρυψης των ΜΜΕ και κυβέρνησης.

Σήμερα, αύριο κρίνεται το «πάρε δώσε» με τους Ξένους μας λένε και ξαναλένε …. Βγαίνουμε από τα Μνημόνια μας λένε και δεν βγαίνουμε. Ξέρετε το χειρότερο από όλα είναι να είσαι φυλακισμένος και τη «μούρη» σου να στην έχουν κολλημένη στο παράθυρο της φυλακής και να σου λένε σε λίγο λευτερώνεσαι…..

Φωνές, Πρόσωπα, ανεξαρτήτως ιδεολογικής προσέγγισης, που κάνουν «βήμα μπροστά» και πριν τεθούν στη κρίση μας, «πνίγονται από τη λάσπη» ή «προσπαθούν να τους πνίξουν» στο βούρκο της πολιτικής λασπολογίας.

Ενώ φημολογείται ότι ο «γάμος» Τσίπρα – Καμμένου διαλύεται, από την άλλη διαδίδεται, ίσως σκόπιμα, ως είδηση, ότι η Κυβέρνηση πρόκειται να ενισχυθεί από πέντε (5) εν ενεργεία βουλευτές της ΚεντροΑριστεράς (οι δύο (2) ανεξάρτητοι). Δλδ 145+5=150.Ο κ. Καμμένος μόνος του να μείνει … 151!!. Και προχωράνε για Φθινόπωρο του 2019 και χάρη θα μας κάνουν, αν αποφασίσουν το Μάϊο 2019.

Αλλά ακόμα και … αν…σήμερα ή αύριο έρθει κάποιος άλλος τι θα μπορούσε να κάνει? Πως θα μπορούσε να σταματήσει τη «τροχιά θανάτου» στην οποία έχουμε περιέλθει? Η Αντιπολίτευση ΔΕΝ μπορεί. Αποτελεί συνέχεια της τραγωδίας. Φωνές που πιστεύουν ότι μπορούμε άμεσα επιτακτικά «πνίγονται» πριν καν μιλήσουν και κυρίως, από εμάς τους ίδιους….

Εθνομηδενιστές, Γερμανοτσολιάδες, Γερμανογιουσουφάκια, Αμερικανοδίαιτοι, Ρωσολιγούρηδες, Αγγλολιγούρηδες, Ευρωπροσκυνητές, αλλά μεταξύ τους σύμφωνοι, πιστά και πειθήνια όργανα των Ξένων εντολοδόχων.

Το ερώτημα πλανάται … «Κανένας για την Ελλάδα ρε παιδιά ?»

Και ένας Λαός σοκαρισμένος(?), ακρωτηριασμένος(?), επί 9 σχεδόν χρόνια, καταπίνει, δέχεται, ανέχεται και τελικά διχάζεται και εναρμονίζεται στο ραγιαδισμό, δουλοπρέπεια και στις προσταγές της Μ Πύλης ?

Ο διαμελισμός, η «μακεδονία του Αιγαίου», η «μεγάλη αλβανία», η αυτονόμηση ή προσάρτηση της Θράκης (ένας Θεός ξέρει που και πως), προ των Πυλών ?

«Και τι με νοιάζει? Δεν έχω να φάω, δεν έχω να ταΐσω την οικογένεια, έδιωξα τα παιδιά μου στο εξωτερικό» απαντάει ο άλλος ….

Οι λέξεις «Φιλότιμο», «Αξιοπρέπεια», άγνωστες λέξεις για τους Ξένους, καθίστανται και άγνωστες για εμάς ?

Η τραγωδία συνεχίζεται ….…. μήπως γιατί θέλουμε ?






*Ο Ευάγγελος Αθανασιάδης είναι Συνταγματάρχης ε.α.