14.4.18

Εντυπωσιακή ευαισθησία των ΗΠΑ !


Εντυπωσιάζει η "ευαισθησία" που δείχνουν οι ΗΠΑ (και οι "ουρές" των) στη ρίψη (;) χημικών βομβών σε άμαχο (;) πληθυσμό .
 Το σενάριο (ερασιτεχνικά) στημένο που κυκλοφόρησε στο Youtube και στα ΜΜΕ,  μας έδειχνε  παιδάκια βρεγμένα με νερό να προσποιούνται (;) ότι έχουν πρόβλημα από χημικά.
 Ποιος όμως έριξε (;) - αν έριξε- τα χημικά;
Η Συρία; Η Συρία είναι η μόνη που δεν είχε κανένα λόγο και κανένα συμφέρον να το κάνει, αντιθέτως ακόμα και αν είχε χημικά σε καμία περίπτωση δεν θα τα έριχνε, ζημιώνοντας τον εαυτό της, γιατί ήξερε πολύ καλά ότι αυτό ακριβώς ήθελαν  να κάνει  οι εχθροί της.
Τότε ποιος το έκανε;
Θα πρέπει απλά να σκεφτούμε ποιος είχε συμφέρον.
 Συμφέρον, λοιπόν, είχαν :


1- Οι Αμερικανοί, για να δικαιολογήσουν τη παρουσία τους στη περιοχή και να "πείσουν" για τις ...ευαισθησίες τους,

2- Οι Τούρκοι, που είναι πασίγνωστο ότι κατέχουν τέτοια όπλα και που με κρυφές οδηγίες των ΗΠΑ είχαν τη δυνατότητα να τα προωθήσουν  μέσω των συνδέσμων του ISIS με τους οποίους επισήμως είναι εχθροί, αλλά ανεπισήμως όλο αυτό τον καιρό ήσαν οι προμηθευτές τους σε όπλα και συνεργάτες στο εμπόριο καυσίμων (λεπτομέρειες από αυτό θα βγουν  στη φόρα σύντομα) και που το όνειρό τους - παρ όλο που το παίζουν φίλοι των Ρώσων- είναι να ανατρέψουν τον ΑΣΑΝΤ και να κάνουν τη Συρία βιλαέτι τους.

 Το πιο πιθανόν είναι όμως όλα αυτά να είναι- όπως προανέφερα, σκηνοθετημένα και να μην υπήρξαν βομβαρδισμοί με χημικά αλλά να σκόρπισαν (άν έγινε και αυτό) μερικά σε λίγα σημεία για τις ανάγκες των βίντεο!


 Πάντως ας αφήσει τις ευαισθησίες η Αμερική, τις οποίες δεν τις είχε όταν βομβάρδιζε το Βιετνάμ με τα Β52 με βόμβες  Ναπάλμ και με ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.Η μήπως θα πρέπει να ξεχάσουμε τη σφαγή του ΜΙ LAI εμπνευσμένη από τα Γερμανικά ναζιστικά πρότυπα;



Θα μου πείτε "παλιά ξινά σταφύλια". Όμως έχουμε  και λιγότερο παλιά, όπως οι περιπτώσεις επεμβάσεως σε ξένες χώρες και η εξόντωση των ηγετών που δεν ήσαν αμερικανόφιλοι ή ήσαν αλλά σαν λεμονόκουπα θα έπρεπε να ανατραπούν, όπως πχ ο Σαντάμ Χουσεΐν, ο Καντάφι, Ο Μιλόσεβιτς και άλλοι, και άλλοι και άλλοι....
   Στο κάτω κάτω, ποιος διόρισε τους Αμερικανούς, χωροφύλακες του κόσμου και επεμβαίνουν σε αποστάσεις χιλιάδων χιλιομέτρων μακρυά από τη χώρα τους; Αυτή η ερώτηση βεβαίως απευθύνεται και σε άλλους ισχυρούς, νοσταλγούς της αποικιοκρατίας κ.λ.π. μορφών καταδυνάστευσης των λαών.
  Τελικά η Γη είναι ζούγκλα και ισχύει το "δίκιο" του ισχυρότερου.
  Ντροπή. Αυτή είναι η εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού στην πορεία χιλιάδων ετών από τότε που "ανακάλυψε" τη φωτιά και άρχισε να περπατά στα δυο του πόδια;

 Αβραάμ Αλεξανδρής