7.3.18

Με αμερικανικά τεθωρακισμένα 1.700 Κούρδοι πάνε να τσακίσουν τους Τούρκους στην Εφρίν (φωτο)


Σε πανικό το ισλαμιστικό καθεστώς της Άγκυρας. Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, 1.700 εμπειροπόλεμοι μαχητές των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), οι ίδιοι που επί μήνες πολεμούσαν το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ, κινούνται με τα αμερικανικά τεθωρακισμένα τους στη βορειοδυτική Συρία για να τσακίσουν τον τουρκικό στρατό εισβολής, που επιτίθεται στην Εφρίν από τις 20 Ιανουαρίου και τους ισλαμιστές και Τουρκμένους μισθοφόρους.

Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των 1.700 ανδρών και γυναικών είναι ο επίσημος. Πηγές από τη βόρεια Συρία αφήνουν να εννοηθεί ότι οι κουρδικές δυνάμεις είναι περισσότερες αριθμητικά, άρτια εκπαιδευμένες και εξοπλισμένες και αποφασισμένες να διώξουν τους εισβολείς από το έδαφος της Συρίας.
Το τουρκικό καθεστώς τελεί σε απελπισία. Δεν είναι μόνο τα κουρδικά στρατεύματα που αφήνουν το μέτωπο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, είναι και ο αμερικανικός 6ος Στόλος που συγκεντρώνεται στην κυπριακή ΑΟΖ για να αντιμετωπίσει τα τουρκικά πειρατικά πολεμικά πλοία.




Νωρίτερα την Τετάρτη ο ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραΐμ Καλίν, σε φανερή σύγχυση από τη μία απείλησε τον Αμερικανικό Στόλο στην κυπριακή ΑΟΖ και από την άλλη παρακάλεσε τους Αμερικανούς να μην επιτρέψουν τις κουρδικές ενισχύσεις να φτάσουν στη βορειοδυτική Συρία
Οι Κούρδοι μαχητές πάνω στα τεθωρακισμένα τους τραγουδάνε το ακόλουθο εμβατήριο, που σε ελεύθερη μετάφραση λέει:
«Δεν είμαστε Άραβες, δεν είμαστε Ιρανοί, δεν είμαστε ορεινοί Τούρκοι. Είμαστε Κούρδοι. Πάνω από το Ισλάμ και το Ζωροαστρισμό, είμαστε Κούρδοι. Πάντα ήμασταν Κούρδοι και πάντα θα είμαστε Κούρδοι, παρά τις σφαγές σας».
tribune