8.2.18

Συνελήφθη άτομο για απόπειρα ληστείας σε βάρος διανομέα τσιγάρων στον Προφήτη Θεσσαλονίκης


  
Έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων καραμπίνα, αεροβόλο πιστόλι, μαχαίρι, φύλλα κάνναβης κ.α.

Επιπλέον προέκυψε ότι ο συλληφθείς ενέχεται
σε (2) ακόμη περιπτώσεις κλοπών


Συνελήφθη χθες (07-02-2018), 59χρονος ημεδαπός, ο οποίος ενέχεται σε περίπτωση απόπειρας ληστείας σε βάρος διανομέα τσιγάρων, ενώ από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε επιπλέον η εμπλοκή του σε διάπραξη και έτερων αδικημάτων.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, για τα αδικήματα της απόπειρας ληστείας, της κλοπής, παραβάσεις που αφορούν στους Νόμους Περί όπλων, Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και Ρυθμίσεων ηλεκτρονικών επικοινωνιών – μεταφορών.

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες χθες (07-02-2018) στο χωριό Προφήτης, ο 59χρονος οδηγώντας κλεμμένη δίκυκλη μοτοσικλέτα και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, προσέγγισε 43χρονο διανομέα τσιγάρων και με την απειλή όπλου επιχείρησε να του αφαιρέσει χρήματα. Ο τελευταίος αντέδρασε και ακινητοποίησε το δράστη, ο οποίος στη συνέχεια συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λαγκαδά που  προσέτρεξαν στο σημείο.


Έπειτα από έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς της επιληφθείσας Υπηρεσίας με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από την κατοχή, την οικία και αποθήκη του συλληφθέντα:

·               (1) δίκαννη καραμπίνα με κομμένη κάννη και κοντάκι η οποία περιείχε (2) φυσίγγια,
·               (1) αεροβόλο πιστόλι και (1) γεμιστήρα με (13) μεταλλικά σφαιρίδια,
·               (4) φυσίγγια,
·               (1) μαχαίρι,
·               (1) φορητός πομποδέκτης συντονισμένος σε συχνότητα της Αστυνομίας,
·               (2) σακούλες που περιείχαν φύλλα κάνναβης συνολικού βάρους (265) γραμμαρίων,
·               (7) αποξηραμένα τεμάχια φυτού κάνναβης,
·               (2) κουκούλες τύπου full face και
·               (1) κομμένη κάννη.

Επιπλέον, από την περαιτέρω έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι ο 59χρονος, από περιοχές του Δήμου Λαγκαδά, τον Αύγουστο του 2017 αφαίρεσε την παραπάνω δίκυκλη μοτοσικλέτα, ενώ το Φεβρουάριο του 2018, από το εσωτερικό οικίας, αφαίρεσε κυνηγετική καραμπίνα, με την οποία απείλησε τον 43χρονο, καθώς επίσης και φυσίγγια από σταθμευμένο όχημα που βρισκόταν εξωτερικά της προαναφερόμενης οικίας.

Σημειώνεται ότι ο 59χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα.