30.11.17

Εισβολή Ρουβίκωνα στα κεντρικά της ΔΕΗ

Τα...καλόπαιδα σε δράση!!!Juan

Στα κεντρικά της ΔΕΗ επί τις οδού Αριστείδου εισέβαλε η ομάδα Ρουβίκωνας γύρω στις 12.00 το μεσημέρι της Πέμπτης.
Πρόκειται για μία ακόμη παρέμβαση της αναρχικής ομάδας, που εκμεταλλευόμενη την ανοχή ή τον αιφνιδιασμό των δυνάμεων ασφαλείας επιδιώκει να οικοδομήσει προσωπείο ...«προστάτη των πτωχών και των αδυνάμων». 
Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ομάδα σε κείμενο που ανήρτησε σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου «Το ρεύμα, όπως και το νερό, δεν είναι εμπόρευμα. Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δε θα έπρεπε να το στερείται κανένα νοικοκυριό.»
Η δραστηριότητα του Ρουβίκωνα βαίνει αυξανόμενη τις τελευταίες εβδομάδες, είτε με «εισβολές» σε υπηρεσίες και Υπουργεία (προ ημερών εισήλθαν ακόμη και στον περίβολο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας) είτε με βανδαλισμούς, όπως προ ημερών η καταστορφή της πρόσοψης του κτιρίου της Περιφέρειας Αττικής στο Νέο Κόσμο. 
Στη σημερινή «παρέμβαση» στη ΔΕΗ συμμετείχαν περίπου 20 άτομα, τα οποία πέταξαν φειγ βολάν ενώ δεν προκάλεσαν φθορές. Στη συνέχεια αποχώρησαν χωρίς να υπάρξει παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. ή προσαγωγές. (Αυτό έλειπε, να αφήσουν την αστυνομία να συλλάβει "ημετέρους" ) Juan