13.10.17

Αποκάλυψη: Το έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ για τους δράστες της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου


«Οι δολοφόνοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ήταν δύο άγνωστοι, μέχρι τώρα, άνδρες που αναζητούνται. Ο πρώτος ηλικίας 30-40 ετών, ύψους 1,80 περίπου, αδύνατος, μελαχρινός, αξύριστος (δύο ημερών) με κοντά σκούρα μαλλιά ο οποίος πιθανόν φορούσε τζιν παντελόνι χρώματος μπλε και λεπτό μπουφάν χρώματος λευκού.


 Ο δεύτερος ήταν ηλικίας 27 έως 40 ετών, 1,65-170 περίπου, αδύνατος με ανοιχτόχρωμο δέρμα, ξυρισμένος, με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος φορούσε παντελόνι και κοντομάνικη μπλούζα χρώματος πιθανόν μπεζ».

Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ , που αποκαλύπτει «Το Βήμα» σχετικά με την περιγραφή των δύο δραστών της εν ψυχρώ δολοφονίας του γνωστού δικηγόρου, το βράδυ της Πέμπτης στο γραφείο του, στην οδό Ασκληπιού 154, στα Εξάρχεια.

Η συγκεκριμένη περιγραφή και αναζήτηση από την ΕΛ.ΑΣ βασίζεται στην σχετική μαρτυρία νεαρού συνεργάτη του κ. Ζαφειρόπουλου που είδε τους δύο δράστες να περιμένουν στον προθάλαμο του γραφείου τον άτυχο δικηγόρο. 

Οπως προκύπτει από την ανάλυση του εγγράφου αλλά και από περαιτέρω πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ δεν φαίνεται να διαθέτει ακόμη οπτικό υλικό από κάμερες, ενώ φαίνεται να διαθέτει ορισμένα στοιχεία για την ταυτοποίηση και τα κίνητρά τους, από ανάλυση άλλων δεδομένων της ανθρωποκτονίας του δικηγόρου.

tovima