3.9.17

''Nα πάει μέσα ο κύριος'' - Επεισοδιακή κλήση για παράνομη στάθμευση στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)


Σε έντονη λογομαχία μεταξύ αστυνομικού και ιδιοκτήτη αυτοκινήτου εξελίχθηκε μια βεβαίωση προστίμου για παράνομο πάρκινγκ σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης. 


Μόλις ο αστυνομικός της τροχαίας έκοψε κλήση, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του οδηγού ο οποίος ανέφερε ότι είχε αφήσει το αυτοκίνητό του για λίγο και πως θα επέστρεφε άμεσα.


Ο αστυνομικός δεν έκανε πίσω, τονίζοντας ότι ο οδηγός στάθμευσε παράνομα και ότι πρέπει να βεβαιώσει τη κλήση σύμφωνα με τον ΚΟΚ, για να ακολουθήσει έντονος διάλογος.


Ο τσακωμός μεταξύ των δύο αντρών προκάλεσε την προσοχή των περαστικών, ενώ στο σημείο έσπευσαν κι άλλο άνδρες της αστυνομίας.


Πηγή: voria.gr
------------------------------------
Η διαμαρτυρία του πολίτη εφ όσον βέβαια δεν ξεπερνά κάποια όρια, δεν πρέπει να "βαφτίζεται" αυτόματα ως "εξύβριση" και να αποφαίνεται ο  στοιχειωδώς νομομαθής (!) ότι πρέπει να πάει και στο αυτόφωρο!Σε καμία περίπτωση το πταίσμα δεν πρέπει να μετατρέπεται σε πλημμέλημα, εκτός βέβαια άν ο οδηγός πάει "γυρεύοντας" 
 Χαρακτηριστική η περίπτωση δύο αστυφυλάκων  κεντρικού Αστυν. Τμήματος της Θεσσαλονίκης, που όπως μας καταγγέλθηκε-συμπεριεφέρθηκαν  απρεπέστατα και θρασύτατα και  σε πολίτη, που έσπευσε να τους βοηθήσει στον εντοπισμό παρανόμου οικοδομής και που όταν κατάλαβαν ότι ο πολίτης ήταν ανωτ. Αξ.κός εα  και ότι θα εύρισκαν το μπελά τους, έπλασαν  και ανέφεραν άγνωστη ιστορία στο διοικητή τους και προσπάθησαν -ανεπιτυχώς- να τον παραπέμψουν στο...αυτόφωρο για να καλύψουν τα νώτα τους.
 Για καλή τους τύχη, ο ανωτέρω Ανωτ. Αξ/κός  δεν θέλησε να δώσει συνέχεια, η οποία θα ήταν πολύ οδυνηρή για τους αστυφύλακες, αφού για κακή τους τύχη την όλη στιχομυθία άκουγαν σε ανοιχτή ακρόαση άλλα τέσσερα άτομα , από το κινητό τηλέφωνο του Αξιωματικού, που κατά λάθος είχε μείνει ανοικτό, από προηγούμενη συνομιλία!!!
 Ας προσέχουν λοιπόν οι αστυνομικοί, γιατί δεν διορίστηκαν ώς δυνάστες αλλά ως υπηρέτες του Ελληνικού Λαού.
ΑΛΕΞ