21.8.17

Γεννήστε παιδιά, περισσότερα παιδιά!


Του Στέλιου Παπαθεμελή*

Τραγική η επωδός των κυβερνώντων προς τους αντιπάλους τους: «και σεις τα ίδια κάνατε!». Σε απλά ελληνικά κλέψατε εσείς, κλέβουμε και εμείς (ο κλέψας του κλέψαντος), διορίζατε εσείς, διορίζουμε και εμείς (=καταπολέμηση της ανεργίας κατά τον πιο επικίνδυνο τρόπο). Ό,τι (αρνητικό) κάνατε ε’ αυτό κάνουμε και μείς!...

Η Τράπεζα Αττικής πούλησε «κόκκινα δάνεια» 1,3 δισ μόλις με 70 εκ. €. Το ανήθικο και εν ταυτώ βαθύτατα άδικον του πράγματος έγκειται στο ότι, δεν κλήθηκαν προηγουμένως οι δανειολήπτες να αποπληρώσουν με αυτό το ποσό την οφειλή τους οπότε θα έκλεινε εκεί η υπόθεση, άπαξ διά παντός. Έτσι τώρα αρχίζει η μεγαλύτερή τους τραγωδία.  Και η μεν δανείστρια Τράπεζα ικανοποιήθηκε, κατά κάποιο τρόπο, με τα 70 εκ. τα Κοράκια όμως που πλήρωσαν μόλις 70 εκ., διεκδικούν από τους δανειολήπτες 1,3 δισ. = το 20πλάσιο! Τα Κοράκια είναι κατ’ εικόνα και ομοίωση  του Σάϋλωκ αυτού του φοβερού και τρομερού αρχιτοκογλύφου που απαθανάτισε ο Σαίξπηρ στον «Έμπορο της Βενετίας». Από εκεί η ρήση «ο διάβολος μπορεί να επικαλείται την Αγία Γραφή για το σκοπό του»! Βέβαια στο σαιξπηρικό δράμα στο τέλος ο πρωταγωνιστής γελοιοποιείται. Είθε να συμβεί το αυτό με τα Κοράκια…
Οι Γερμανοί όταν πρόκειται να πληρώσουν άλλοι, και όχι οι ίδιοι, κάνουν σοφές υποδείξεις. Παράδειγμα πρόσφατο σχόλιο της Die Welt. Υποδεικνύει στους δικούς μας να διαπραγματευθούν την ελληνική ψήφο στο Brexit με αντάλλαγμα τα κλεμμένα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Το δημοσίευμα, συζητήθηκε πολύ στους ευρωπαϊκούς κύκλους, αλλά εδώ μέχρι στιγμής ουδείς αρμόδιος συγκινήθηκε. Ούτε μ’ αυτό, ούτε για το ακόμη σοβαρότερο, το δημογραφικό ζήτημα του Ελληνισμού το οποίο αφορά την ίδια μας την ύπαρξη ως έθνους ανησύχησε κανείς. Ειδικοί επιστήμονες, αναλυτές, ηγέτες γνώμης, ποιμένουσα Εκκλησία. Από τη Γερμανία και αυτή η καμπάνα κινδύνου. Μελέτη του «Ινστιτούτου  του Βερολίνου για το Πληθυσμό και την Ανάπτυξη που μόλις δημοσιεύθηκε, εντοπίζει τα ακόλουθα όχι μόνον ανησυχαστικά, αλλά «κίνδυνος-θάνατος»: για το αύριο του Έθνους μας:
- Η Ελλάδα των Μνημονίων (2011-2016) έχασε το 3% του πληθυσμού της.
- Ο πληθυσμός της θα μειωθεί από τα 10,8 εκατομμύρια το 2016 στα 9,9 εκ. έως το 2030 και στα 8,9 εκ. το 2050, = μείωση 18%!
Γνωστού όντος ότι η ανανέωση των γενεών προϋποθέτει δείκτη γονιμότητας 2,1 παιδιά ανά γυναίκα αναπαραγωγικής ηλικίας, εμείς είμαστε στο ναδίρ με 1,3 παιδιά.
Η άλλη όψη του δημογραφικού είναι το κοινωνικοασφαλιστικό. Ήδη το 21% του πληθυσμού είναι άνω των 65 ετών, η χειρότερη αναλογία εργαζομένων προς συνταξιούχους. Το ξένο Ινστιτούτο εισηγείται κίνητρα για την ενίσχυση της γεννητικότητας του πληθυσμού, χωρίς να τα αποσαφηνίζει βέβαια. Να υπενθυμίσουμε ωστόσο στους Γερμανούς ότι, τα Μνημόνια που μας επέβαλαν, εξοβέλισαν κάθε ενδεδειγμένο μέτρο κοινωνικής πολιτικής. Προφανώς το γνωρίζει το Ινστιτούτο, γι’ αυτό δεν «δυσκολεύεται» να προτείνει το χείριστον: «Εφόσον η Ελλάδα αδυνατεί να αντιστρέψει τις αρνητικές συνέπειες της υπογεννητικότητας, με ορατό κίνδυνο μια νέα κατάρρευση του Ασφαλιστικού στο μέλλον, τότε η λύση είναι μία: Να … «συμπληρώσει» άμεσα τον πληθυσμό της με μετανάστες»!!!
Πάρτε τους στο γάμο σας, να σας πουν «και του χρόνου»! Μήπως εν κατακλείδι γι’ αυτό το ακροτελεύτιο  «δια ταύτα», το ενδιαφέρον του βερολίνειου Ινστιτούτου να ερευνήσει το δημογραφικό μας;
Μην αυταπατώμεθα. Μας σώζει μόνο ένας πανεθνικός συναγερμός, αλλά αληθινός συναγερμός: Γεννήστε παιδιά, περισσότερα παιδιά! Είναι αδιανόητο ότι στη χώρα 1.000.000 ζεύγη παραγωγικής ηλικίας δεν έχουν ούτε 1 παιδί!
Η Άγγελα Μέρκελ ανεκοίνωσε την “ετοιμότητα της Ευρώπης” (ποιος την εξουσιοδότησε;) να δεχτεί άλλους 40.000 μετανάστες.
Οι αποδέκτες της πρόσκλησης είναι όμως αναρίθμητες χιλιάδες που ο καθένας τους ευλόγως αυτοκατατάσσεται στους «καλεσμένους» της καγκελαρίου. Όμως εδώ απέτυχε οικτρά η προηγούμενη απόφασή τους για την μετεγκατάσταση των 160.000 προσφύγων – μεταναστών από Ελλάδα και Ιταλία, θα προστεθεί τώρα και ακαθόριστος στην πράξη αριθμός με τους «40.000» της Μέρκελ; Μα, μόλις υποχρεώθηκε ο κ. Μουζάλας  να υποδεχθεί άγνωστο αριθμό επαναπροωθουμένων από Γερμανία με βάση το Δουβλίνο II. Θα μας τρελλάνουν τελικά.
Μία παγκόσμια έρευνα της  Pew Global Attitudes (Καθημερινή 18/8/17) δείχνει τον θαυμασμό και την εμπιστοσύνη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων για τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τη χώρα του. Ενώ διεθνώς το ποσοστό αυτών που εμπιστεύονται τον Ρώσο Πρόεδρο ότι κάνει το σωστό είναι 1 στους 4 (26%), στην Ελλάδα αυτό είναι το διπλάσιο (50%). Εξάλλου στις θετικές γνώμες για τη Ρωσία επικρατεί και πάλι κατά κράτος η Ελλάδα (64%), ενώ οι υπόλοιπες χώρες κυμαίνονται μεταξύ 39% και 15%.
Εννοείται ότι οι διαπιστώσεις αυτές συνιστούν βαρύ όπλο για την εξωτερική μας πολιτική να αξιώσει ευθέως από τους Ρώσους να στηρίξουν παντί σθένει την Ελλάδα και να παρατήσουν τα «σαλιαρίσματα» με την Άγκυρα.
Τα Σκόπια, και η νέα κυβέρνησή τους παρά τα αντιθέτως ελπιζόμενα, εξακολουθούν την έργω και λόγω ανθελληνική πολιτική του Γκρουέφσκι.
Το πρόβλημα ωστόσο είμαστε εμείς. Οφείλουμε να εγκαταλείψουμε το πολιτικά αφελές και εθνικά επικίνδυνο ιδεολόγημα – «επίσημη θέση» - περί «σύνθετης με γεωγραφικό προσδιορισμό» και την παραπλανητική τσόντα «erga omnes». Και να επαναφέρουμε το ζήτημα στη φυσική του αφετηρία:Ονομασία χωρίς το Μακεδονία ή παράγωγά του. Κάθε άλλη εκδοχή υποκρύπτει παγίδες και αδιάκοπα πυορροούσες πληγές για το μέλλον. Να σταματήσουν πάραυτα κάθε λογής παραχωρήσεις, εκδουλεύσεις, διευκολύνσεις. Για να καταλάβουν οι σκοπιανοί, πρέπει να πονέσουν.

Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης
E-mailstpapathemelis@gmail.comdanagennisi.press@gmail.com