21.8.17

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ανακοίνωσε συμμαχία Τουρκίας-Ιράν και κοινή εισβολή στις κουρδικές περιοχές της Συρίας!


Σε κοινή επιχείρηση των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας και του Ιράν, εξελίσσεται η σχεδίαση της τουρκικής εισβολής στην βόρειο Συρία κατά του κουρδικού YPG, συμμάχου των ΗΠΑ.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγο πριν αναχωρήσει για την Ιορδανία, αποκάλυψε το περιεχόμενο της σχετικής συμφωνίας στην Αστάνα του Καζακστάν, η οποία αρχικά θεωρήθηκε ότι είχε απλά την αποδοχή της Ρωσίας και του Ιράν, αλλά τελικά αποδεικνύεται ότι θα είναι κοινή επιχείρηση με το Ιράν!
Η Ρωσία, σύμφωνα με πληροφορίες του pronews.gr θα απέχει από την επιχείρηση, αλλά έχει δώσει το "πράσινο φως" για την πραγματοποίησή της!
Το οποίο επίσης έχει κάθε συμφέρον να μην δημιουργηθεί κουρδικό κράτος στην Βόρεια Συρία, αλλά και στο βόρειο Ιράκ: Οι Κούρδοι στο βορειοδυτικό τμήμα του Ιράν είναι το επόμενο τμήμα του "μεγάλου Κουρδιστάν" μαζί με αυτό της Τουρκίας, φυσικά.
Και βέβαια θα είναι ένα κράτος το οποίο θα εξαρτάται απόλυτα όχι μόνο από τις ΗΠΑ, αλλά και από το Ισραήλ, τον μεγάλο εχθρό και αντίπαλο του Ιράν στην περιοχή.
«Η κοινή στρατιωτική επιχείρηση (στην Συρία) με το Ιράν βρίσκεται στο επίκεντρο (των εξελίξεων) ανά πάσα στιγμή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Ερντογάν, και συνέχισε: "Εχουμε ήδη μελετήσει τις λεπτομέρειες του κοινού σχεδίου με την Τεχεράνη. Η ιρανική πτέρυγα της τρομοκρατικής οργάνωσης ΡΚΚ (σ.σ.: εννοεί οι Κούρδοι του Ιράν) προκαλεί ζημιές. Αυτές οι ζημιές μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα με βάση την αλληλεγγύη των δυο χωρών. Θα πραγματοποιήσουμε τις προετοιμασίες μας με αυτό το σκεπτικό".
Οι δηλώσεις έρχονται λίγο μετά την ιστορική επίσκεψη του Ιρανού επιτελάρχη στην τουρκική πρωτεύουσα και πλέον το μπλοκ των δυνάμεων στην περιοχή, αρχίζει και σχηματοποιείται ειδικά μετά την σημερινή αιφνιδιαστική κίνηση, όπου οι Κούρδοι της περιοχής του Όρους Σενγκάλη-Σίντζαρ, στο βόρειο Ιράκ, προχώρησαν στην ανακήρυξη της αυτονομίας τους: Τουρκία, Ιράν, Συρία και Ιράκ από την μία πλευρά με την Ρωσία, θεωρητικά "ουδέτερη" αλλά ουσιαστικά να δίνει την "ευλογία" της στην όλη επιχείρηση (δεν θέλει κουρδικό κράτος υπό τις ΗΠΑ και του Ισραήλ στην περιοχή) και ΗΠΑ, Ισραήλ, Κούρδοι από την άλλη πλευρά.
Μια απίστευτη εξέλιξη στην σχηματοποίηση των "μπλοκ" μέχρι πριν λίγους μήνες: Οι Κούρδοι διέσωσαν την Συρία στα δύσκολα χρόνια τις ισλαμικής προέλασης το 2012-15 και η Τουρκία βρέθηκε στα πρόθυρα πολέμου με Ρωσία και Συρία το 2015 μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους... 
Και οι ΗΠΑ που χαρακτήριζαν τους Κούρδους "τρομοκρατική οργάνωση", τώρα συμμαχούν μαζί τους!
pronews