31.7.17

Η Τουρκία καλύπτει τρομοκράτες της Αλ Κάϊντα και του ISIS- BINTEO

.

Ο παράδεισος της Αλ Κάϊντα κι όχι μόνο βρίσκεται στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία. Αυτό κατήγγειλε επί της ουσίας ο  ειδικός εκπρόσωπος των ΗΠΑ για τον αγώνα ενάντια στην ISIS Μπρετ Μαγκάρκ.

Ο Μαγκάρκ ανέφερε ότι στην Ιντλίμπ της Συρίας κοντά στα τουρκικά σύνορα δημιουργήθηκαν δομές της Αλ Κάιντα, προσθέτοντας ότι “η περιοχή δίπλα στα τουρκικά σύνορα είναι χώρος-καταφύγιο της Αλ Κάιντα”
Σύμφωνα με την είδηση από την Φωνή της Αμερικής, ο Μαγκάρκ ανέφερε πως η περιοχή εκεί έχει καταστεί το μεγαλύτερο καταφύγιο της Αλ Κάιντα από την εποχή της 11/9 , ενώ για το πέρασμα των μελών της ISIS στην Συρία,  έριξε το φταίξιμο στην Τουρκία : “Το ότι κάποιοι εταίροι μας την ώρα που περνάνε χιλιαδες όπλα και ξένοι μαχητές, στρέφουν αλλού το πρόσωπο τους, ενδέχεται να μην είναι και η καλύτερη προσέγγιση. Η Αλ Κάιντα επωφελήθηκε πολύ από αυτό. Αυτή την στιγμή δίπλα στα τουρκικά σύνορα υπάρχει ένας χώρος καταφύγιο της Αλ Κάιντα. Για αυτόν τον λόγο φυσικά και θα συζητήσουμε αυτό το θέμα με τους Τούρκους.”
militaire