1.6.17

Συντριβή τουρκικού AS-532 Cougar στην Ν.Α.Τουρκία: 13 νεκροί - Μεταξύ τους στρατηγός της «κλειστής» ομάδας Ερντογάν (βίντεο)


ΠΙΘΑΝΗ Η ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΚΚ - ΣΠΕΥΔΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΛΗ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΥΠΑΜ ΦΙΚΡΙ ΙΣΙΚ 

Μεταφορικό ελικόπτερο του τουρκικού Στρατού  τύπου AS 532UL Cougar (από τα 21 που διαθέτει συνολικά) κατέπεσε και συνετρίβη στην περιοχή Σενόμπα, στην επαρχία Σιρνάκ της Τουρκίας κοντά στα τουρκο-ιρακινα  σύνορα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 13 άτομα που επέβαιναν στο ελικόπτερο μεταξύ αυτών και υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί.
Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, στο σημείο σπεύδουν συνεργεία διάσωσης και παροχής ιατρικής βοήθειας.

Όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής, το ελικόπτερο φέρεται να έπεσε πάνω σε καλώδια ηλεκτρικής ενέργειας., αλλά την περιοχή δρουν Κούρδοι του ΡΚΚ οι οποίοι στο παρελθόν έχουν πραγματοποιήσει καταρρίψεις τουρκικών ελικοπτέρων.
Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα στο ελικόπτερο επέβαινε ο αντιστράτηγος  ΑΙντογκάνΑιντίν (Aydoğan Aydın'dı) ο οποίος ήταν ανάμεσα στους 6 στρατηγούς που υπερασπίστηκαντην Άγκυρα από τους πραξικοπηματίες και από τους πλέον πιστούς στον Τούρκο πρόεδρο.
Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια ακριβώς περιοχή το 1997 είχε καταρριφθεί ελικόπτερο του ιδίου τύπου από το ΡΚΚ με βλήμα  9K32 Strela-2 με αποτέλεσμα τότε να χάσουν τη ζωή τους 11 άτομα.
Düşen helikopterdeki en rütbeli isim Tümgeneral Aydoğan Aydın'dı
pronews