1.5.17

Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας ΗΠΑ: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για στρατιωτική δράση στη Β. Κορέα


Ο Αμερικανός Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας είπε πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να είναι «προετοιμασμένες» για να αναλάβει στρατιωτική δράση εναντίον της Βόρειας Κορέας .
Ο αντιστράτηγος, Χέρμπερτ Ρέιμοντ Μακμάστερ κάλεσε άλλες παγκόσμιες δυνάμεις να εμποδίσουν το βορειοκορεατικό καθεστώς από την ανάπτυξη πυρηνικού οπλοστασίου, λέγοντας ότι το κράτος ενήργησε με «καθαρή περιφρόνηση απέναντι στη διεθνή κοινότητα».

Αν και είπε ότι η κυβέρνηση Tραμπ θα προτιμούσε να «συνεργαστεί με άλλους» για να επιλύσει το ζήτημα μιας «μικρής στρατιωτικής δράσης», ο Μακμάστερ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να είναι προετοιμασμένες για παρέμβαση μόνο από τις ένοπλες δυνάμεις της.

«Η Βόρεια Κορέα αποτελεί μια σοβαρή απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες»

«Η Βόρεια Κορέα αποτελεί μια σοβαρή απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες, τους συμμάχους μας στην περιοχή, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία… αλλά και την Κίνα. Και γι ‘αυτό είναι σημαντικό, νομίζω, για όλους μας να αντιμετωπίσουμε αυτό το καθεστώς», είπε σε συνέντευξή του στο Fox News .
«Το καθεστώς που επιδιώκει την οπλοποίηση ενός πυραύλου με πυρηνικά. Και έτσι αυτό είναι κάτι που γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να ανεχθούμε… Ο πρόεδρος έχει καταστήσει σαφές ότι πρόκειται να επιλύσει αυτό το ζήτημα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.»
Και πρόσθεσε: «Μπορεί να σημαίνει ραγδαία αύξηση των κυρώσεων ή ακόμη περισσότερο και στρατιωτικές επιχειρήσεις εάν είναι απαραίτητο».
tribune