10.4.17

Αλβανός δημοσιογράφος μπήκε παράνομα στην χώρα για να κάνει εκπομπή για την «αλβανικότητα» της Ηπείρου!


ΕΧΕΙ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΕΦ'ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ «PERSONA NON GRATA» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΥΗΜΕΡΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Αλβανός δημοσιογράφος μπήκε παράνομα στην χώρα για να κάνει εκπομπή για την «αλβανικότητα» της Ηπείρου σε μία πρωτοφανή πρόκληση!
Ο συγκεκριμένος είχε κηρυχθεί πρόσωπο ανεπιθύμητο που σημαίνει ότι δεν είχε δικαίωμα να έρθει στην χώρα και όμως όχι μόνο μπήκε αλλάι επί αρκετές ημέρες έκανε τηλεοπτικά γυρίσματα στο μεγαλύτερο μέρος του νομού Πρέβεζας για να παρουσιάσει την «αλβανική» όπως υποστηρίζει ιστορία της περιοχής και τις «αλβανικές» ρίζες των κατοίκων!
Το ντοκιμαντέρ,προβλήθηκε από το Top Channel, έναν από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς της Αλβανίας,
Εντάσσεται στο πλαίσιο της Αλβανικής προπαγάνδας που προωθείται από ακραίους, γραφικούς και εθνικιστικούς κύκλους της χώρας ενώ πρόκειται επίσης για μια παραχάραξη της Ιστορίας παρόμοιας με αυτή που κάνουν εδώ και χρόνια και οι Σκοπιανοί αλλά και οι Τούρκοι οι οποίοι έχουν αυτοβαπτιστεί αρχαίος λαός και αυτόχθονες!
Αυτό όμως που εκθέτει ανεπανόρθωτα τις ελληνικές αρχές, είναι ότι ο Αλβανός δημοσιογράφος, ο οποίος από το 2012 και εφ’ όρου ζωής έχει κηρυχθεί “persona non grata” κατάφερε ότι μόνο να περάσει τα σύνορα, αλλά μαζί με τηλεοπτικό συνεργείο να έχει κάνει πολυήμερα γυρίσματα στην Πρέβεζα, την Πάργα και σε χωριά της περιοχής, χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό σύμφωνα με το epirouspost!
Και φυσικά ο ίδιος πανηγυρίζει γράφοντας πως το «non grata» δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια!
Ο Μαρίν Μέμα, περί ου ο λόγος, τον Αύγουστο του 2012, εντοπίστηκε στον μεθοριακό σταθμό Μαυροματίου στη Θεσπρωτία από την ελληνική αστυνομία και χαρακτηρίστηκε ανεπιθύμητος.
Πληροφορίες τότε ανέφεραν ότι επρόκειτο για πρόσωπο επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας. Ο ίδιος ο δημοσιογράφος τότε, επιβεβαίωσε ότι ενημερώθηκε απ’ τις Ελληνικές Αρχές πως του αφαιρείται εφ’ όρου ζωής το δικαίωμα να διασχίσει τα ελληνο-αλβανικά σύνορα.
Το μέτρο ελήφθη εναντίον του δημοσιογράφου έπειτα από το ρεπορτάζ για τους Τσάμηδες και Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα και που προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Top Channel στο πλαίσιο της εκπομπής «Η άλλη Αλβανία» (Shqipëria Tjetër).
Η εν λόγω εκπομπή είχε γυριστεί στο Μαργαρίτι και στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας. Αυτή την φορά χτύπησε στην Πρέβεζα, την Πάργα κι άλλα χωριά, συνεχίζοντας την προπαγάνδα…
Πριν από μερικές ημέρες ο ίδιος ήταν αυτός που στην εκπομπή του φιλοξένησε τον Ιμάμη, πρωταγωνιστή στο βίντεο με τον ποδοσφαιριστή Άντι Λίλα, προκειμένου να δικαιολογήσει την πράξη του και να αναστηλώσει το προφίλ του, μιλώντας για ένα ανθρώπινο λάθος.