5.4.17

Ετοιμάζεται διάσπαση στο κόμμα AKP του Ερντογάν; – Τί λένε οι «μετριοπαθείς»

Λίγο πριν φάει τη φόλα! -Juan

Διάσπαση στο ισλαμιστικό κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζουν μια σειρά από στελέχη και βουλευτές, σύμφωνα με Τούρκο αρθρογράφο.

Το Σάββατο εφημερίδα  έγραψε ότι ο πιο επίφοβος εχθρός του Ερντογάν είναι η σιωπηλή αποστασιοποίηση των Γκιουλ και Νταβούτογλου, οι οποίοι δεν συμμετέχουν στην εκστρατεία υπέρ του «Ναι», με πολλά δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο να αναφέρονται σε περίπου εκατό βουλευτές του AKP οι οποίοι με τη σιωπή τους εμμέσως καλούν τους ψηφοφόρους να επιλέξουν το «Όχι».

Την Τρίτη ο Αχμέτ Νεσίν, της ιστοσελίδας Arti Gercek, σχολίασε τη φημολογία που θέλει τους αντιφρονούντες του ΑΚΡ να προετοιμάζονται για την ίδρυση νέου κόμματος καθώς πληθαίνουν οι φωνές που διαφωνούν με τις πολιτικές του Ερντογάν σε μια σειρά από ζητήματα όπως το κουρδικό, οι σχέσεις με την ΕΕ, οι συγκρούσεις στα νοτιοανατολικά κλπ.
Το νέο κόμμα, γράφει, θα δημιουργηθεί ασχέτως αποτελέσματος στο δημοψήφισμα και θα έχει δεξιό, φιλελεύθερο προσανατολισμό.
O Νεσίν γράφει ότι ακόμα και αν βγει «ναι» στο δημοψήφισμα, θα ιδρυθεί νέο κόμμα μέσα από το ΑKP γιατί θεωρούν ότι ο Ερντογάν ξεπέρασε τα όρια.
Ο αρθρογράφος ισχυρίζεται επίσης ότι γνώρισε κάποιους πολιτικούς μέσα στο ΑKP οι οποίοι προσπαθούν για την δημιουργία ενός νέου κόμματος και ότι η Τουρκία οδεύει προς την εποχή των συνασπισμών.
Αρκεί βεβαίως να προλάβουν πριν ο Ερντογάν βρει κάποια «συνωμοσία» να φορτώσει στους διασπαστές για να τους στείλει στη συνέχεια όλους μαζί στις φυλακές.
Πηγή: tribune.gr,pronews