21.2.17

Φτιάχνουν κλίμα οι Τούρκοι - Μίνι ναυμαχία τουρκικής κορβέττας με ελληνική κανονιοφόρο (φωτό)


ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ- ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΟΙΟ 

της Μαρίνας Νικολάκη
Κλιμακώνει την ένταση η Άγκυρα με άλλο ένα επεισόδιο που σημειώθηκε σήμερα στις 18:30 το απόγευμα και δείχνει καθαρά πως φτιάχνει «πολεμικό κλίμα» στο Αιγαίο.
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η δικιά μας ελληνική κανονιοφόρος «Νικηφόρος» και η γαλλικής προελέυσεως κορβέττα «Βartima» αντιπαραβλήθηκαν «μύτη» με «μύτη» όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadoulu
 
Αμέσως μετά, το πλοίο του τουρκικού πολεμικού αποχώρησε προς την Αλικαρνασσό και το ελληνικό προς την Ελλάδα.
 
To αξιοσημείωτο του περιστατικού είναι ότι για πρώτη φορά η Τουρκία στέλνει μεγάλο πλοίο στο Αιγαίο για τις προκλητικές της ενέργειες, μέχρι τώρα έστελνε μόνο περιπολικά.
 
Πηγές του ΓΕΕΘΑ αναφέρουν ότι πρόκειται για πολύ ύποπτες κινήσεις της Άγκυρας των τελευταίων ημερών, η οποία επιμένει διακαώς να προκαλέσει ένταση. Να λάβουμε υπ΄οψιν μας και το σκηνοθετημένο βίντεο που δίερρευσαν τα τουρκικά μέσα σήμερα!
 
Η Hurriyet γράφει ότι το ελληνικό πλοίο πλησίασε τις βραχονησίδες και το τουρκικό πήγε ακριβώς μπροστά του, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων. Τα πλοία έμειναν για λίγη ώρα σε αυτό το σημείο, με το σκάφος του τουρκικού λιμενικού ανάμεσά τους, το οποίο «έκανε μανούβρες για να τα απομακρύνει».
 
Το ΓΕΕΘΑ διαψεύδει οτι έγινε θερμό επεισόδιο αλλά χαρακτηρίζει το νέο σκηνικό ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία ως διασταυρωση των δύο πολεμικών πλοιων .
Δείτε φωτογραφίες από το επεισόδιο από το «Anadolu»