21.2.17

Σκηνοθετημένο το τουρκικό βίντεο στα Ίμια!- Λιμενικό: «Δεν πλησίασαν στα νησιά» (φωτό & βίντεο)


ΓΕΕΘΑ: «ΑΝ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΘΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ» 

της Μαρίνας Νικολάκη
Σύμφωνα με ανακοίνωση του λιμενικού και πλήρως επιβεβαιωμένες πηγές από το ΓΕΕΘΑ, το επίμαχο βίντεο που διέρρευσαν τα τουρκικά μέσα νωρίτερα όπου δείχνει σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής να πλησιάζουν στα Ίμια είναι προιόν φωτομοντάζ! Από ότι φαίνεται οι Τούρκοι κάνουν ό,τι μπορούν για να συντηρήσουν την ένταση με τακτικές παραπληροφόρησης!
 
Παρόλα αυτά ισχύει ότι σε παρόμοιο (αληθινό) προκλητικό περιστατικό από τους Τούρκους θα ισχύσουν οι κανόνες εμπλοκής και θα απαντήσουμε με πραγματικά πυρά.
 
Το περιστατικό διαψεύδει το Λιμενικό, που αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: "Με αφορμή οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο) που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες αναφορικά με προσέγγιση τουρκικής ακταιωρού σήμερα το πρωί στα Ίμια, από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής γνωρίζεται ότι δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο, ενώ στην περιοχή βρίσκεται συνεχώς περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ".
 
Από πηγές του ΓΕΕΘΑ προκύπτει ειδικότερα σε ό, τι αφορά το βίντεο πως πράγματι διακρίνεται αρχικά η περιοχή των Ιμίων. Όμως στη συνέχεια το τουρκικό σκάφος φαίνεται να προσεγγίζει νησίδες που μορφολογικά δεν μοιάζουν με καμία από τις δύο βραχονησίδες Ίμια.
 
Επιπλέον στο τέλος του επίμαχου τουρκικού βίντεο γίνεται αντιληπτό ότι η κάμερα περιορίζεται σε συγκεκριμένο σημείο και δεν "ανεβαίνει", προκειμένου να μην φανεί στο υπόβαθρο ο περιβάλλον χώρος (background). Διακρίνεται όμως για ελάχιστο χρόνο, πιο πίσω ένας ορεινός όγκος ο οποίος δεν προσομοιάζει την πραγματική οπτική γωνία σε καμία από τις δύο βραχονησίδες των Ιμίων.
montaz
Ούτε  βέβαια υπάρχει κόλπος τέτοιος στα Ίμια που να μπορεί να προσεγγίσει και να μπει ολόκληρο  το Τουρκικό σκάφος!
 
Screenshot_342
 
Ηurriyet: Πλοιάριο της τουρκικής ακτοφυλακής `έδεσε` στα Ίμια [vid]
Screenshot_341
 
Ακόμα , αν ήταν τόσο κλειστό το πέρασμα στην φώτο όπου βλέπουμε τα Ιμια  στην «φώτο των Τούρκων » δεν θα είχαν απόσταση 2 βημάτων μεταξύ τους πράγμα το οποίο δεν ισχύει , βλέποντας και την δορυφορική λήψη του σημείου !
 
Συμπέρασμα: Tο πιο πιθανό είναι να είναι σκηνοθετημένο σε άλλες βραχονησίδες ή ακόμα και μοντάζ  για να προκληθεί ένταση που τόσο αποζητά η Τουρκία το τελευταίο διάστημα!
 
Δείτε  EΔΩ το επίμαχο βίντεο
 
Σύμφωνα με όσα μετέδιδε νωρίτερα η Hurriyet, πλοιάριο της τουρκικής ακτοφυλακής "έδεσε" ανάμεσα στις δύο βραχονησίδες των Ιμίων.
 
Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ της διαδικτυακής έκδοσης της τουρκικής εφημερίδας, το πλοιάριο, στο οποίο επέβαιναν 5 Τούκοι αξιωματικοί, έμεινε ακίνητο για δέκα λεπτά και έπειτα 5-6 αξιωματικοί άρχισαν να τραβούν φωτογραφίες και βίντεο.
 
Σύμφωνα πάντα με την Hurriyet, ένα ελληνικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού βρισκόταν σε απόσταση ενός μιλίου από την το τουρκικό πλοιάριο, δηλαδή από την Καλόλιμνο.
 
Επίσης αναφέρεται ότι όταν ένα πλοίο 170 μέτρων της τουρκικής εταιρείας “Powership Μαύρη Θάλασσα” με την ονομασία "Yasinbey" πέρασε από την περιοχή των Ιμίων προκάλεσε την κινητοποίηση της ελληνικής ακτοφυλακής. Το ελληνικό σκάφος αναγκάστηκε να επιστρέψει, όταν ξεκίνησε σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να κατευθύνεται προς το μέρος του.