2.10.16

Συντριπτικό «ΟΧΙ» των Ούγγρων στην ισλαμοποίηση της χώρας: Με 95% είπαν όχι στην μετεγκατάσταση μεταναστών και προσφύγων!


ΟΙ ΜΚΟ ΤΟΥ Τ.ΣΟΡΟΣ ΕΝΘΑΡΡΥΝΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ 

του Πέτρου Αναστασίου
Συντριπτική ήταν η νίκη του ΟΧΙ στην Ουγγαρία σε ότι αφορά το δημοψήφισμα με ερώτημα αν γίνεται δεκτό το ευρωπαϊκό σχέδιο μετεγκατάστασης προσφύγων στις χώρες της ΕΕ όπως ακριβώς είχε προτρέψει ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν. Το 95% τάχθηκε κατά αυτής της προοπτικής.
 
Πάντως το χαμηλό ποσοστό προσέλευσης στις κάλπες της τάξης του 42%, δεν είναι επαρκές προκειμένου να θεωρηθεί άμεσα έγκυρη η διαδικασία, καθώς διάφορες ΜΚΟ υπό το OSF του ουγγρικής καταγωγής Τ.Σόρος προέτρεπαν τους πολίτες να μην πάνε να ψηφίσουν.
 
Γνωρίζοντας ότι δεν υπήρχε περίπτωση επικράτησης του ΝΑΙ, οι ΜΚΟ του Τ.Σόρος προπαγάνδιζαν την αποχή και επηρέασαν το 20% αυτών που πραγματικά ψηφίζουν ελπίζοντας να μην κηρυχθεί έγκυρο το δημοψήφισμα.
 
Στην Ουγγαρία ψηφίζει περί το 60% των πολιτών, δηλαδή και να ψήφιζαν οι απέχοντες, το ΟΧΙ θα συγκέντρωνε ποσοστό περί το 70%!
 
Ανώτερα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος του Όρμπαν, του Fidesz έσπευσαν να ανακοινώσουν τη νίκη αφού η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε στις 20.00 ώρα Ελλάδας, επικαλούμενα exit poll τα οποία καταδείκνυαν ότι το 95% των Ούγγρων που ψήφισαν, ήτοι περισσότεροι από 3 εκατομμύρια άνθρωποι, απέρριψαν το σχέδιο ποσοστώσεων.
 
Υπάρχει ένας νόμος που λέει ότι πρέπει να συμμετάσχει το  50%, προκειμένου το δημοψήφισμα να κριθεί έγκυρο.
 
Το να κηρυχθεί άκυρη η διαδικασία ελαττώνει τις δυνατότητες του Όρμπαν να ασκήσει πιέσεις στις Βρυξέλλες προκειμένου να αλλάξουν τη μεταναστευτική τους πολιτική.
 
«Βασιζόμενοι σε αυτά τα στοιχεία μπορούμε δικαίως να πούμε ότι η σημερινή ημέρα έφερε μια σαρωτική νίκη για όλους εκείνους που απορρίπτουν την υποχρεωτική μετεγκατάσταση (μεταναστών)… και για εκείνους που πιστεύουν πως τα θεμέλια μιας ισχυρής ΕΕ μπορούν να είναι μόνο τα ισχυρά κράτη» δήλωσε σε μια συνέντευξη τύπου ο βουλευτής του Fidesz και αντιπρόεδρος του κόμματος Γκέργκελι Γκουλίας.
 
Αργότερα σήμερα αναμένονται δηλώσεις του Βίκτορ Όρμπαν, μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων.