29.9.16

“Θανάσιμος κίνδυνος” για ΕΑΒ και ΕΑΣ με “ξαφνικό θάνατο” μέσω υπερταμείου!


Η κατάσταση στην αμυντική βιομηχανία είναι πολύ χειρότερη απ΄ ότι φαίνεται κι απ΄ ότι πιστεύουμε. Η είσοδος των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων αλλά ακόμη και της ΕΑΒ στο υπερταμείο όχι μόνο δεν μπορεί να αποκλειστεί αλλά ενδέχεται να έχει τη μορφή “ξαφνικού θανάτου”. Και επισημαίνουμε ότι αυτή η διαδικασία, αφορά και την ΕΑΒ, για να μην πούμε ότι μπορεί να αφορά κυρίως αυτή!

Οι πληροφορίες που έχει το Militaire.gr  δεν είναι αισιόδοξες. Οι δανειστές από την εποχή του Σαμαρά δεν ήθελαν να ακούν για “ελληνική αμυντική βιομηχανία” και εξακολουθούν να έχουν την ίδια άποψη, προτείνοντας σε κάθε ευκαιρία την “λύση” του υπερταμείου!
Η πραγματικότητα βέβαια για την ΕΑΒ είναι τελείως διαφορετική απ΄ αυτή που παρουσιάζουν οι δανειστές. Η ΕΑΒ ενδιαφέρει τους πάντες απλά όλοι θέλουν να την πάρουν “τζάμπα”. Και το υπερταμείο τους δίνει αυτή την ευκαιρία…
Φυσικά όποια εταιρεία του χώρου της άμυνας μπει στο υπερταμείο το πιθανότερο είναι να οδηγηθεί αυτομάτως σε γερμανικά χέρια.
Και τα ΕΑΣ και η ΕΑΒ ενδιαφέρουν τους Γερμανούς αλλά και τους Αμερικανούς.
Η ΕΑΒ  “ζει και αναπνέει” αποκλειστικά με “αμερικανικό οξυγόνο” και προφανώς η πιθανότητα να περάσει σε γερμανικά χέρια δεν είναι κάτι που επιθυμούν οι Αμερικανοί. Οι οποίοι μπορεί να δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία ότι δεν τους ενδιαφέρει να την αγοράσουν, αλλά με το έργο που της δίνουν, είναι αυτοί που την κρατούν ζωντανή. Αυτά τα έργα προφανώς δεν θα μπορούν να συνεχιστούν στην περίπτωση που η ΕΑΒ περάσει μέσω υπερταμείου στους Γερμανούς.
Δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός της “κόντρας” Αμερικανών και Γερμανών σ΄ όλα τα επίπεδα.
Η ΕΑΒ όσο “μικρή” κι αν μας φαίνεται, στην μεγάλη εικόνα της σύγκρουσης έχει την σημασία της.
Όποιος πιστεύει ότι η Γερμανοί δεν επιδιώκουν είτε το κλείσιμο, είτε τον απόλυτο έλεγχο των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών, κινδυνεύει να κατηγορηθεί για αφέλεια.
Πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα; Κατά την άποψή μας πολύ σοβαρά.
Αν έχουμε φθάσει στο σημείο να ανησυχούμε για είσοδο της ΕΑΒ στο υπερταμείο, θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι τα ΕΑΣ…είναι ήδη “μέσα”! Το λέμε αυτό, γιατί η ΕΑΒ υποτίθεται ότι παρά τα προβλήματα της, έχει συμβάσεις να εκτελέσει σε βάθος χρόνου.
Έχει μπροστά της την επανεργοποίηση των αεροσκαφών P-3 Orion και βέβαια τον εκσυγχρονισμό των F-16. Πρόγραμμα που ενδιαφέρει και την Ελλάδα αλλά και τις ΗΠΑ.
Τα ΕΑΣ δεν έχουν ούτε φορολογική ενημερότητα!
Όλα αυτά συμβαίνουν ένα 24ωρο πριν από την αναχώρηση του ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα για τις ΗΠΑ και με τον Α/ΓΕΕΘΑ Βαγγέλη Αποστολάκη να ακολουθεί σε λίγες μέρες. Επιπλέον αναμένεται η άφιξη του νέου Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα ο οποίος εδώ και αρκετό καιρό ενημερώνεται διαρκώς για ότι έχει σχέση με την Ελλάδα. Η ενημέρωση του αφορά και στην αμυντική βιομηχανία.

militaire