29.9.16

Το Ισραήλ ενοχλημένο από τις δηλώσεις-γκάφα του υφυπουργού Παιδείας για τους Εβραίους

Τι τους έχουν "ψεκάσει" στο υπουργείο 
 α-παιδείας;Juan
Όλα τα ΄χαμε μια κρίση στις ελληνοϊσραηλινές σχέσεις μας έλειπε.Οι αναφορές του υφυπουργού Παιδείας Θεδόση Πελεγρίνη για τους Εβραίους ενόχλησαν το Ισραήλ. Ο υφυπουργός Παιδείας  μίλησε για τακτική οικειοποίησης του Ολοκαυτώματος, με απώτερο στόχο την εξασφάλιση αισθημάτων συμπάθειας του πολιτισμένου κόσμου για όσα υπέστησαν.
Η πρεσβεία του Ισραήλ εξέδωσε πριν από λίγο ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

Απάντηση σε δηλώσεις του Υφυπουργού Παιδείας, κ. Πελεγρίνη
Απαντώντας σε δηλώσεις που έκανε χτες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ο Έλληνας Υφυπουργός Παιδείας, κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης, η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα, επιθυμεί να διευκρινίσει τα εξής:
Η Πρέσβυς του Ισραήλ, κυρία Ιρίτ Μπέν –Άμπα, συνομίλησε τηλεφωνικώς με τον κ. Υφυπουργό την Δεύτερα 19 Σεπτεμβρίου αναφορικά με ομιλία που είχε κάνει ο κ. Πελεγρίνης στη βουλή μερικές ημέρες νωρίτερα για το θέμα της ιστορικής μνήμης.
Η Πρέσβυς ρώτησε για κάποιες δηλώσεις που είχε κάνει ο Υφυπουργός οι οποίες ήταν αντισημιτικές.  Ο κ. Πελεγρίνης δήλωσε ότι εννοούσε το αντίθετο.  Η Πρέσβυς πρότεινε να εκδώσει ο Υφυπουργός μια διευκρινιστική δήλωση η οποία αργότερα εμφανίστηκε στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλλαδος (ΚΙΣ) απέστειλε επίσης μία σκληρή επιστολή στον Υφυπουργό στην οποία απάντησε με διευκρινιστική δήλωση.    
militaire