10.8.16

Δεσμεύονται τα περιουσιακά στοιχεία του Γ.Αλαφούζου από το ΚΕΦΟΜΕΠ: «Δεν δικαιολογούνται ποσά άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ» (upd)


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
(Aνανέωση 15:00) Απάντηση έδωσε πριν από λίγο ο Γ.Αλαφούζος για την δεσμευση των περιουσιακών του στοιχείων από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) αναφερόμενος σε κέντρα τα οποία «αντιμάχονται λυσσωδώς τις δραστηριότητές του στην Ελλάδα» 
Αναλυτικά, η δήλωση:
 
«Μου κοινοποιήθηκε, πριν από λίγο σήμερα (10/08/2016), απόφαση του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Πάνου Αθανασίου, με την οποία γνωστοποιείται η παραγγελία του για δέσμευση των περιουσιακών μου στοιχείων για "πιθανολογηθείσα φοροδιαφυγή".
 
Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός προαναγγελθέντος συμβάντος, το οποίο είχε περίπου προεξοφληθεί από αναρμόδιους φορείς προ διμήνου, οι οποίοι και εμπλέκονται ενεργά στη διακίνηση, διασπορά και συγκρότηση των σχετικών με την έρευνα καταγγελιών.
 
Τα κέντρα αυτά είναι γνωστά και, εδώ και χρόνια, αντιμάχονται λυσσωδώς τις δραστηριότητες μου στην Ελλάδα (ΣΚΑΪ και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ).
 
Καλωσορίζουμε τον έλεγχο και θα συνδράμουμε στην επίσπευσή του.
 
Έχω επανειλημμένα δηλώσει και το υπογραμμίζω και τώρα ότι όλα τα έσοδα μου προέρχονται από ναυτιλιακές δραστηριότητες στο εξωτερικό. Οι μόνες δραστηριότητες που διατηρώ στην Ελλάδα είναι οι επενδύσεις που έχω κάνει στα μέσα ενημέρωσης εδώ και 26 χρόνια και συνεχίζω να κάνω μέχρι σήμερα, καθώς και η συμμετοχή μου τα τελευταία 4 χρόνια στον Παναθηναϊκό.
Το γεγονός ότι η υπόθεση αυτή προαναγγέλθηκε και ενεργοποιείται στη σημερινή συγκυρία, παραμονές του Δεκαπενταύγουστου και, προφανώς, λίγες μέρες πριν τη διαδικασία δημοπράτησης για τις τηλεοπτικές άδειες, το αφήνω στην ελεύθερη κρίση κάθε καλόπιστου πολίτη».
-------------------------------------------------------------------------------------------
Δεσμεύονται από το ΚΕΦΟΜΕΠ τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία του Γιάννη Αλφούζου του γνωστού επιχειρηματία και μεγαλομετόχου του τηλεοπτικού δίαυλου ΣΚΑΪ καθώς όπως αναφέρεται δεν μπορεί να δικαιολογήσει στην καταρχήν πρώτη έρευνα ποσά άνω των πενήντα εκατομμυρίων ευρώ για τις χρήσεις 2000-2012.
Την δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Γιάννη Αλαφούζου διέταξε νωρίτερα σήμερα το Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας «Αυγή».
Η εντολή εστάλη ήδη στα τραπεζικά ιδρύματα κατά τις ίδιες πηγές. Αιτία του μέτρου ήταν το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει καταρχάς ποσά λίγο πάνω από τα 50 εκατομμύρια ευρώ για τις χρήσεις από το 2000 ως το 2012 (κατά το ΚΕΦΟΜΕΠ πάντα).
Σημειώνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία για τις νέες τηλεοπτικές άδειες και λίγο πριν τη διενέργεια της σχετικής δημοπρασίας στην οποία φυσικά και συμμετέχει και ο τηλεοπτικός δίαυλος ΣΚΑΪ.
Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι δεν έχει κληθεί ακόμη ο Γιάννης Αλαφούζος για να αιτιολογήσει την διαφορά αυτή. Αναμένεται να γίνει μετά από παρέλευση μερικών ημερών.