31.7.16

Παραλίγο νέα τραγωδία: Τσοπανόσκυλα επιτέθηκαν σε τρία κοριτσάκια


ΑΙΜΟΦΥΡΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 

της Χριστίνας Κοκκίνη
Τσοπανόσκυλα τραυμάτισαν σοβαρά με δαγκωματιές τρία κοριτσάκια όταν τα τελευταία μαζί με τη μαμά τους πήγαν να επισκεφθούν την στάνη του παππού τους. Προφανώς τα τσοπανόσκυλα τα είδαν ως απειλή για το κοπάδι και τους επιτέθηκαν
Η μητέρα και η γιαγιά τους, όχι μόνο δεν κατάφεραν να τα σώσουν αλλά τραυματίστηκαν και οι ίδιες. 
Η οικογένεια που κατοικεί σε χωριό της Λάρισας θέλησε να επισκεφθεί τη στάνη του παππού, σε περιοχή της Καρδίτσας.
Τα τσοπανόσκυλα επιτέθηκαν και στα τρία κοριτσάκια, ηλικίας 10, 8 και 6 χρόνων, προκαλώντας τους τραύματα στα πόδια κυρίως, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στην Παιδοχειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.
Τα τσοπανόσκυλα επιτέθηκαν ακόμα και στη μητέρα των κοριτσιών αλλά και τη γιαγιά τους που έσπευσαν να προστατεύσουν τις μικρές.
Ξύπνησαν οι τραγικές μνήμες από τον τραγικό χαμό του 5χρονου αγοριού που κατασπάραξαν τα ροτβάιλερ στην Κοζάνη, ενώ βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Αθήνας ένα 20 μηνών κοριτσάκι που δέχτηκε επίθεση από το ροτβάιλερ της οικογένειάς της στην Κρήτη.
Σύμφωνα με τον ο διευθυντή της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του ΓΝΛ, Ανδρέα Μάρκου, τα δύο από τα τρία κοριτσάκια, επέστρεψαν στο σπίτι τους μόλις τους τοποθετήθηκαν επιτυχώς ράμματα στα πόδια τους, αλλά το τρίτο κορίτσι, ηλικίας 8 ετών, συνεχίζει την νοσηλεία του, καθώς πέρα από τα τραύματα στα πόδια είχε υποστεί και εγκαύματα τριβής.
Το τσοπανόσκυλο μόλις δάγκωσε το κοριτσάκι δεν το άφηνε και το έσερνε στο έδαφος. Η δύναμη των τσοπανόσκυλων είναι πολύ μεγάλη.
«Τα τραύματα της μικρής ήταν τέτοιου βάθους και έκτασης που χρειάστηκε να νοσηλευτεί για πέντε μέρες, πριν μπορέσει να επιστρέψει στην οικογένειά της», επισημαίνει ο κ. Μάρκου. Υπάρχουν πολλές επιθέσεις σκύλων, μέσα στην οικογένεια ή συγγενικών και φιλικών σπιτιών τ τελευταία χρόνια και αυτό γιατί και οι ιδιοκτήτες αλλά και οι γονείς αδυνατούν να καταλάβουν ότι ένας σκύλος σκέφτεται τελείως διαφορετικά από έναν άνθρωπο. Πάνω απ'ολα σκέφτεται ότι ο ρόλος του είναι η φύλαξη του χώρου του αφεντικού του.
Για τον ίδιο τον σκύλο δεν υπάρχουν συγγενείς και φίλοι παρά μόνο ο ρόλος που του έχει αναθέσει ο ιδιοκτήτης του. Σνεπώς οι άνθρωποι δεν πρέπει να το αμελούν αυτό και ποτέ να μην επιτρέπουν σε παιδιά να πλησιάζουν υπέρ του δέοντος ένα σκύλο ή ένα γατί, γιατί τα παιδιά πάνω στο παιχνίδι κάνουν κινήσεις που μπορεί να θεωρηθούν επιθετικές όπως τράβηγμα ουράς, αυτιών. Τα δε σκυλιά ενοχλούνται από τελείως διαφορετικά πράγματα απ'οτι τα γατιά. Στις γάτες δεν τους αρέσει να τους πειράζουν την κοιλιά και εύκολα βγάζουν ενστικτωδώς νύχια.
Η πρώτη ευθύνη είναι πάντα των ενήλικων ανθρώπων. Τα ίδια τα ζώα έπονται.
pronews